CHP’Lİ GÖKÇEL: AFETZEDE ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİDİR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ GÖKÇEL: AFETZEDE ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİDİR

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 9 ve 16 Nisan 2019 tarihlerinde Mersin’de yaşanan dolu afetinde ekili-dikili alanı ve ürünleri zarar gören çiftçiyi unutmadı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Gökçel, “İlk belirlemelerimize göre 40 kırsal mahallemizde en az 2.664 çiftçimize ait 19 bin dekar tarımsal arazide 60 milyon lira civarında zarar oluşmuştur” dedi.

ÇİFTÇİNİN ÇOK AZI SİGORTALI
Ürünleri zarar gören çiftçilerin çok azının tarım sigortası olduğunu belirten CHP’li vekil, “Ancak küçük ve henüz intikali gerçekleşmemiş olan arazilerde ürettiği için ÇKS kaydı ve sigortası olmayan çok sayıda üretici de zarar görmüştür” diye konuştu.

AYRIM YAPMADAN TÜM ÇİFTÇİLERE DESTEK
Tarımsal Sigortası olup olmadığına bakılmadan afetzede tüm çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini savunan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel sözlerini, “Zarar gören tüm çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenmeli, çiftçilerimizi üretimde tutmak için ilaç ve gübre yardımıyla birlikte nakit desteği de sağlanmalıdır ki çiftçilerimiz üretime devam etsinler” diyerek noktaladı.

Gökçel’in konuşmasının ham hali şöyle:
“Sayın Başkan, yeni görevinizde başarılar diliyorum.
    Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Mersin'de 9 ve 16 Nisanda dolu afeti meydana gelmiştir. İlk belirlemelerimize göre 40 kırsal mahallemizde en az 2.664 çiftçimize ait 19 bin dekar tarımsal arazide 60 milyon lira civarında zarar oluşmuştur. Ürünleri zarar gören çiftçimizin çok az bir kısmının tarım sigortası vardır. Ancak küçük ve henüz intikali gerçekleşmemiş olan arazilerde ürettiği için ÇKS kaydı ve sigortası olmayan çok sayıda üretici de zarar görmüştür. Zarar gören tüm çiftçilerin tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenmeli, çiftçilerimizi üretimde tutmak için ilaç ve gübre yardımıyla birlikte nakit desteği de sağlanmalıdır ki çiftçilerimiz üretime devam etsinler. 
Ben bu vesileyle, tekrardan zarar gören bütün çiftçilerimize, Mersin'de de, ülkemizde de, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. 
Sağ olun.“

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA