Başkan Kızıltan, Çukurova Havaalanı’nı inceledi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Kızıltan, Çukurova Havaalanı’nı inceledi

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında yaptığı incelemelerin ardından altyapı yatırımlarının bir yıla tamamlanacağıbilgisini aldıklarını söyledi. Çalışmaların 600 civarında işçiyle sürdürüldüğünü anlatan Kızıltan, mevcut ekonomik konjonktür nedeniyle bir takım aksaklıklar yaşansa da, çalışmaları yürüten firmanın deneyimli bir firma olduğunu ve yatırımların yarım bırakılmayacağını vurguladı. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ile birlikte Tarsus’ta bir dizi temasta bulundu. İlk olarak Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdağan’ı, ardından Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı makamlarında ziyaret eden Kızıltan ve Koçak, temaslarını Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında yaptıkları incelemelerle tamamladı. İnceleme sonrasında kısa bir değerlendirme yapan Başkan Kızıltan, 3–4 ay önce de bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Biz MTSO olarak bu yatırımın takipçisiyiz. Önceki gelişimizde 3,5 kilometrelik ana pistin 2,5 kilometresi tamamlanmıştı. Bugün ana pistin tamamının bitmiş olduğunu gördük. Yan yol bağlantılarının inşasına başlamış, pistin betonu dökülmüş, terminal binasının temeli atılmış, pistlerin kontrolleri yapılarak havacılık sistemine kaydedilmiş” dedi. Gerek bölgenin coğrafi açıdan sıkıntılı olması gerekse ekonomik konjonktür nedeniyle çalışmaların istenen hızda ilerlemediğini kaydeden Kızıltan, “Maalesef bölgedeki taban suyu ciddi bir sıkıntı. Temel dökülüyor ama alttan su çıkıyor ve onu bertaraf etmek biraz zaman alıyor. Bu nedenle de çalışmalar uzayabiliyor” değerlendirmesini yaptı. 

“600 işçi iş başında”
Şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede 600 işçinin iş başında olduğunu öğrendiklerini, araçların ve iş makinelerinin planlanan çalışmalarını sürdürdüğünü gördüklerini dile getiren Ayhan Kızıltan, “Bu noktaya gelen bir yatırımın bundan sonrasında duracağını zannetmiyorum” ifadesini kullandı. Toplam yatırımın yaklaşık 5’te 1’inin tamamlandığını gördüklerini anlatan Kızıltan, şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede altyapının bugünün konjonktürü ile bir yıla tamamlanacağını tahmin ettiklerini, uçakların havalanmaya başlaması için de yaklaşık 3 yılı bulacağını düşündüğünü anlattı. 

“Adana da yatırımı istiyor”
Adana’nın bu yatırıma sıcak bakmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Kızıltan, yatırımın en başında böyle bir durum olsa da günümüzde bu fikrin değiştiğine inandığını söyledi. Yatırım alanının Mersin sınırlarında olmasına rağmen Adana’ya daha yakın olduğunu hatırlatan Kızıltan, “Havacılık kurallarına göre Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın büyütülebilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bir süre sonra çalışamayacak duruma gelecek. Bu nedenle Adana da bölgenin gelişimine katkı sunması adına bu yatırıma sıcak bakıyor” diye konuştu. 

“Cumhurbaşkanının da artık aklında yer etti”
Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın artık yalnızca Mersin değil, tüm Türkiye kamuoyunda belli bir noktaya geldiğini belirten Kızıltan, şunları söyledi: 
“Hatta bu yatırımın Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi aklına yer ettiğini söyleyebilirim. Yaklaşık 4 ay önce TOBB’da EkonomiŞurası yapılmıştı. Orada Cumhurbaşkanımızla da karşı karşıya diyalog imkanım oldu. Mersin’de yapılması gereken yatırımları anlattım. Ben turizm bölgesini anlatırken o havaalanı mı? Diye sordu. Buradan da artık konunun Ankara tarafından yakinen bilindiğini anlayabiliyoruz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA