Başkan Tarhan’ın bir hayali daha gerçekleşti | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Başkan Tarhan’ın bir hayali daha gerçekleşti

 

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarında tezgâh açarak ekonomik özgürlüğün yanında özgüven de kazanan kadınlar artık siyaset sahnesinde boy göstermeye başladı. Daha önce oy vermek dışında hiçbir siyasi oluşum içerisinde yer almayan Kadın Üretici Pazarından 11 kadın Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulunda yer aldı. 
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ilk Kadın Üretici Pazarını açarken yaptığı konuşmada dile getirdiği sözler gerçek oldu. Konuşmasında “Kadınların güçlü olması için, ev ekonomilerine katkı sağlamaları, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Daha üretken olsunlar, yönetimlerde daha çok söz hakkının olması bizim için daha önemli. Hayalim kırsal alandaki kadınlarımızın TBMM’de temsil edilmeleri ve sorunlarını doğrudan buradan haykırmalarıdır” sözleriyle amacını dile getiren Başkan Tarhan’ın bu dileği CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları seçiminde kendini gösterdi. Daha önce hiçbir siyasi faaliyet içerisinde yer almayan, seçimden seçime oy kullanmak dışında partilerle ilişkisi bulunmayan, pazarda yufkacı, yeşillik satıcısı, sıkmacı, el işi gibi tezgâhlar açan 11 kadın Candan Darıcılı’nın listesinden CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları yönetimine girdi. Yönetim Kurulu Listesinde yer alan Emine Erik-yufkacı, Serap Şimşek-yeşillik satıcısı, Serap Özgen-şarküteri, Nuran Kanat-el işi, Türkan Sabahat Sağırlar-el işi, Medine Şendur Aşçı, Ayşe İnce-sebze, Tora Tok-sıkmacı, Hülya Kır-meyve, Sündüz Uçar-meyve, Neriman Kızılırmak-elişi tezgâhı açarak ailelerine ekonomik katkıda bulunuyor. Darıcılı’nın listesi ilk kez kırsal kesimde yaşayan çok sayıda kadının siyasi parti listesinde yer almasıyla da örnek teşkil ediyor. 
Başkan Tarhan’ı ziyaret ederek kadınların kültürel, sosyal ve siyasi yaşamda daha çok yer almasını sağlaması nedeniyle teşekkür eden kadınlar, “Başkanımızın destekleriyle bizim için yepyeni bir yaşamın kapıları açıldı. Artık önümüze daha pozitif bir biçimde bakabiliyoruz. Şimdi siyaset sahnesinde de yer aldık. Daha önce muhtar adayı olan arkadaşlarımız vardı. Biz daha büyük hedeflerle CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları yönetiminde yer aldık. Candan Darıcılı Başkanımızla daha büyük işler başarmayı hedefliyoruz” dediler. 
Kadınlara nazik ziyaretleri ve güzel dilekleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Tarhan da, “İnanıyorum ki fırsat verildiğinde kadınlarımız çok daha iyi konumlara gelebilecektir. En büyük hedefim Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarında şalvarlı bir çiftçi kadınımızın da oturmasıdır. Belki benim de oturduğum koltukta yarın Kadın Üretici Pazarımızdan bir kadın neden olmasın? Öngörümüzün gerçekleşerek kadınlarımızı siyaset sahnesinde daha aktif görmek göğsümüzü kabartmıştır” diye konuştu. ,

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA