ABD’NİN BALKANLARDAKİ SON ATAĞINA VE GÜNCELLENMİŞ YENİ SEVR PLANINA DİKKAT EDELİM! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
ABD’NİN BALKANLARDAKİ SON ATAĞINA VE GÜNCELLENMİŞ YENİ SEVR PLANINA DİKKAT EDELİM!

 

Av. İzzet Uludağ

ABD'NİN BALKANLARDAKİ SON ATAĞINA

VE GÜNCELLENMİŞ YENİ SEVR PLANINA DİKKAT EDELİM!

ABD, BOP çerçevesinde başlattığı ülkemizi kuşatma faaliyetini, Doğu Akdeniz'den sonra Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde, diğer Balkan ülkeleri ile tatbikat adı altında bölgeye yığdığı askeri güçlerle genişletmektedir.

Çıblak gözle dahi görüldüğü gibi ülkemiz etrafındaki emperyalist kuşatma giderek daha da daralmakta, üzerimizdeki emperyalist tehdit artmaktadır.

En vahimi, bu açık ve yakın tehdide rağmen, kendini uyanık zanneden bazıları, emperyalist propagandanın iğvasına kapılmış, TSK'nin gücü ve onuru hakkında, Türkiye'nin dış tehdit karşısında milli bağımsızlığını umursamadan paylaşımlar yapmakta, yazılar döktürmekte, sonucun nereye varacağını düşünmeden tozu dumana katmaktadırlar.

Bı siyasi basireti ve feraseti noksan kişiler, maalesef bu özellikleri ile ülkemize düşmanca emeller besleyen emperyalist güçlere hizmet etmektedirler.

Açıkça söylemek gerekirse, bazı aklıevveller bu işin ülkemiz için nasıl bir tehlike yarattığını görmek ve göstermek, bu duruma uygun bir savunma hattı yaratmak, milleti en geniş hatta birleştirmek çabasına girmek yerine fitne yaratarak milli bir zaafın yaratılmasında bilerek ya da bilmeyerek bir kafa karıştırıcı ve milletin birliğini dağıtıcı rolünü siyasi ahkâm kesmek adına oynamaktadırlar.

ABD'nin ortakları ile 1914 yılı öncesinde vatanımız üzerinde uygulamaya koydukları gibi, kara ve mavi vatanımızı bugün de işgal hazırlıklarını küçümsemek ya da bu harekâtın sadece AKP ve MHP'ye karşı olduğunu ima etmek, Türk milletini, Türk milli devletini yok etmek amacıyla hazırlanan bu hayasızca emperyalist saldırıya karşı uyarmamak ve aksine gizlemek gafletten de öte bir çabadır.

Bu tutumu, dost, iyi niyetli ve doğru kabul etmek asla mümkün değildir.

Bu emperyalist saldırı hazırlığına karşı, öncelikle Atatürkçüler, vatanseverler, milliyetçiler, bir karış vatan toprağını düşmana vermek istemeyen, ayağı vatan toprağına basan her TC yurttaşı ve bütün Türk Milleti hazırlıklı olmalı, en geniş milli direniş mevziini yaratma sürecinde etkin görev almalıdır.

Her türlü olumsuzluğa rağmen Türk Siahlı Kuvvetleri, düşmanın karşısında en son geçen hafta 133 savaş gemisi ile DENİZKURDU-2019 tatbikatını başarı ile tamamlamış, dosta güven, düşmana korku vererek denizlerdeki gücünü ortaya koymuştur.

TSK, Türkiye'yi hedef alarak oluşturulan her düşman cephesi karşısında dimdik ayakta ve teyakkuzdadır. Doğrudan tehdit oluşturan PKK'ya ait terör yuvaları, yok edilmekte, sığınaklar temizlenmektedir.

Şu anda Türkiye ve TSK, yedi düvele karşı, aynı 1915 yılında olduğu gibi ÇANAKKALE SAVUNMASI mevzisindedir.

Türk Milleti de, bu savunma mevzisinde iç cephenin güvence altına alınması için en geniş milli birliğin tesisi için her gelişmeyi yakından izlemekte ve bu konuda gereken her şeyi yapmaktadır.

Korkuları da bunlardandır.

Ancak;

İçinde bulunduğumuz koşullarda TBMM'ne getirilen Askerliği düzenleyen kanun, gerçeğe, sürecin dayatmalarına, ihtiyaçlarımıza, ülkenin milli güvenliğine tamamen aykırıdır. Vatan görevinin profesyonel ellere teslimini ifade eden yasa çıkması halinde TSK'ndeki doğacak boşluk maalesef, ülkemiz üzerindeki tehdit ve tehlikenin şiddetini artıracaktır.

Türkiye askerlik sistemi, vatan görevi, vatan borcu olup gönüllülük esasına dayanmaktadır. Zorunlu olmasının en önemli nedeni, Türk Milli Devleti'nin ve Türk Milleti'nin ezelden beri emperyalist saldırıların hedefinde olmasındandır.

Askerlik sisteminde yapılan hata, stratejik milli büyük bir hata olup sadece gaflet ile de açıklanamaz.

Gaflet, dalalet ve ihanet, bazen geç ama eninde sonunda mutlaka fark edilebilir.

O nedenle 1919 yılı ve o günlerde, Atatürk önderliğinde bütün milleti birleştirerek en kötü koşullarda yapmak zorunda kaldığımız milli kurtuluş devrimi tarihi, bize ders olsun!

Bilmelisin ki, 15 MAYIS 1919 günü, çoğunluğun umudu yoktu, Atatürk dışında, 10 ay sonra 23 NİSAN 1920 günü bağımsızlık savaşını yöneten bir milli devletin oldu.

Unutma!

ATATÜRK, sadece zaman zaman ya da milli bayramlarda anacağımız tarihî bir figür değil, mazlum milletlere ve elbette bize de hâlâ bu karışık, sıkışık günlerde de emperyalizmden kurtuluş yolunu gösteren devrimci bir önderdir.

Unutma sakın!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA