KOCAMAZ’I MI YEMEK, SEÇER’İ Mİ DÖVMEK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
KOCAMAZ’I MI YEMEK, SEÇER’İ Mİ DÖVMEK

 

Esat Durak

Mersin 31 Mart yerel seçimlerin gözdesi bir kentti. Çok konuşuldu..

Kazanan CHP’nin adayı Vahap Seçer oldu.  Ülkenin siyasi iklimi, başarılı bir kampanya süreci ve seçime giremeyen  bir belediye başkanının intikam duygusu  gibi parametreler birleşince  Seçer 50 binin üzerinde bir oy farkıyla ipi göğüsledi.

Ne var ki Seçer’in belediye başkanlığının cicim ayları, meclis aritmetiği nedeniyle kabusa dönüştü. Cumhur ittifakı meclis üyeleri Başkan Seçer’i Kocamaz üzerinden zor duruma sokmak için meclise sunulan kritik taleplerin tümüne ret yanıtını verdi . Meclis ve MESKİ genel kurulundan istenen borçlanma talepleri adeta fidye meselesine dönüştü. Kocamaz’ın hesaplarının bağımsız denetçi ve müfettişler tarafından incelenmesini isteyen AKP ve MHP’li üyeler Seçer’in elini kolunu bağladı.

Bu bana ANAP  döneminde “eli kolu bağlı bir belediye başkanı istermisiniz “ şeklinde gazetelerde yer alan yerel seçim propagandasını hatırlattı. Başbakan Turgut Özal açık açık mevcut siyasi erkin ekseninde olmayan belediye başkan adaylarından uzak durulmasını salık veriyordu.

Ve bugün Mersin’de olan biten, o dönemde olduğu gibi siyasetin kamusal alana negatif yansımasından ibaret.  İttifakın meclis üyelerinin talebi  makul fakat yaptırımında rövanşist duygular hakim..  İkisini birbirinden ayırmadıkça  meclis mağlubiyetten, halka da mağduriyetten kurtulamayacak.

Meclis üyelerinin bu konuda elinde yeterli bir delil ve Kocamaz’ın görevi kötüye kullandığına ilişkin veri varsa, bence bu meseleyi idari yapı üzerinden zorlayıp, Başkan Seçer’e yaptırım uygulamalarına gerek yok. Zaten İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı mensubu oldukları siyasi yapının tekelinde. Kişisel ya da grup olarak suç duyurusunda bulunabilir ve sonuç alabilirler. Eğer bu fikre  yanaşmazlarsa amaçlarının  Tarsus üzümü Kocamaz’ı yemek yerine  bağcı Seçer’i  dövmek olduğu anlaşılır..  Bunun anlamı da,  Cumhur İttifakı ile Mersin’liler arasındaki  bağın bozumudur.

***************************

EYLÜL’DE GEL..

2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunlarının maskotu olan Caretta’ların üreme alanı olan 100. Yıl Tabiat Parkı’nda yapılacak POPFEST ertelendi.. Aslında ötelendi.

İş insanı Hüseyin Çalışkan  bakanlıktan ihale ile işletmeciliğini aldığı parkın tanıtımını yapmak isterken, kentten büyük bir defans gördü. Özellikle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kendi bölgesindeki bu etkinliğe  büyük bir direniş gösterdi ve tam da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaşanacak bir skandalın önüne geçti.  Tarhan festival için başka bir yeri ısrarla önerse de Çalışkan carettaların yumurtlaması ve kentteki suların durulması için festivali ötelemeyi uygun gördü.

Sanırım Eylül’de yapılacak bu festival.

Öğrencilik yıllarımızda finaller eski tabiriyle yazılılar Haziran ayında olurdu.  Finallerde başarısız olunca Eylül’ü beklerdik bütünlemeler için… Festivalin yeri değişseydi iyi bir yaz tatili bekliyor olacaktı bizi . Ama şimdi Eylül’deki bütünlemeye hazırlanmak lazım.  Eğer bu dersten kalırsak, doğa bizi affetmez..

***********************

LİYAKAT

Bir çoğumuz ciddi maddi külfet ve zorluklarla bu mesleği yapıyoruz.. Çünkü  içinde sevda var bu mesleğin. Sorun da etmiyoruz. Ama bir tarafından baktığımızda iyi şeyler ortaya koyduğumuz , kente hoş bir seda verdiğimiz de aşikar.

Nasıl mı ?

Bakın bir yerel seçim geçti. Yeni belediye başkanları koltuğa oturdu.  Belediyelerin yumuşak karnı olan basın birimlerine liyakat ve emek  sahibi meslektaşlarımız  yerleşmeye başladı. Belki mesleki özgürlükleri kısıtlandı ama mesleğe verdikleri emeklerin kentin idarecileri tarafından taltif edilmesi bizde hoş bir seda bıraktı.

Demek ki eli kalem tutan, topluma mesleki gücünü haberleri ve köşe yazılarıyla hissettiren, bu işin sadece kulis ya da birilerinin adamı olmaktan geçmediğini kanıtlayan genç ve tecrübeli meslektaşlarımızın bu makamları işgal etmesi liyakat özlemimizi giderdi.  Belki yazar çizer  mecrasında  eksildik ama en azından  icra makamında güçlendik. Zaten bir gazeteci olarak doğruyu işaret etmekti görevimiz.. Ve eminiz ki duruşuna güvendiğimiz meslektaşlarımız  bize fazla iş bırakmayacak..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA