‘VATANDAŞ SOKAKTA YÜRÜME HAKKINI KULLANACAK’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
‘VATANDAŞ SOKAKTA YÜRÜME HAKKINI KULLANACAK’

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kaldırım ve yol işgallerini önleyeceklerini söyledi

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kaldırım ve yol işgallerinin önüne geçeceklerini belirterek, “Vatandaşın sokakta yürüme hakkını kullanmasını sağlamamız lazım. Engelliler, çocuklar, yaşlılar o kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları da biliyoruz. Ama kaldırım işgalleri konusunda gerekiyorsa yasal yaptırım uygulayacağız” dedi. 

-Yenişehir Belediyesi, aşırı hız nedeniyle ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği caddelerde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kuracak. Sistem sayesinde sürücülerin hız limitlerine uyması sağlanacak. Eğer bu sistem de fayda sağlamazsa, sorunlu bölgelerde üstgeçitler yapılacak. Belediye meclisi kararıyla Afetevler Mahallesi’nin adı da değişti.

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında yapıldı.
Yenişehir Belediye Meclisi’nde Afetevler Mahallesi’nin adının değiştirilmesiyle ilgili teklif gündeme alındı. Buna göre, Afetevler Mahallesi’nin yeni adının Kuzeykent olarak değiştirilmesi, muhtarlık binası yanında bulunan parkın adının da Mustafa Kemal Parkı olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
Belediye meclisi kararının Yenişehir Kaymakamlığı ve Mersin Valiliği tarafından onaylanmasıyla karar kesinleşecek ve Afetevler Mahallesi adı tarihe karışacak, mahallenin adı resmen Kuzeykent olacak.

AŞIRI HIZ YAPANLARA ELEKTRONİK DENETİM

Yenişehir Belediye Meclisi’nde,  aşırı hız nedeniyle ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği bazı cadde ve bulvarlarda Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulması için Başkan Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.
Başkan Abdullah Özyiğit, özellikle 2. Çevreyolu ile Adnan Menderes Bulvarı’nda, aşırı hız nedeniyle araçların yayalara çarptığını, bunların ölümle sonuçlandığını vurguladı. 
Özyiğit, “Sıkıntı yaşanan her yere üstgeçit yapma durumumuz yok. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi sürücülerin hızının kontrol edilmesini sağlıyor. Belli noktalara kuracağımız sistemle sürücülerin hızını denetleyeceğiz. Tabi tuzak kurma şeklinde değil. Yazıyla sürücüyü uyaracağız. Böylece sürücülerin hızlarını düşürmeleri sağlanacak. Eğer bu sistem faydalı olursa üstgeçit kurmaya gerek kalmayacak. Sistem fayda etmezse üstgeçit yapmayı gündeme alacağız” diye konuştu.

‘KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye meclisi toplantısında, kaldırım ve yol işgalleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. 
Özyiğit, “Bazı bölgelerde işgaller önemli bir sorun. Elektrik direklerinin kaldırılması, hatların yeraltına alınması konusunda TEDAŞ ile görüşmeler yaptık. Bir cadde yapıldıktan sonra diğeri bozulsun istemiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar 2020’de başlatılacak. Vatandaşın sokakta yürüme hakkını kullanmasını sağlamamız lazım. Engelliler, çocuklar, yaşlılar o kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları da biliyoruz. Ama bu işgallerin de en aza indirilmesi lazım. Kaldırım işgalleri konusunda gerekiyorsa yasal yaptırım uygulayacağız” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA