Meral Seçer’den genç ressamlara destek | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Meral Seçer’den genç ressamlara destek

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, yetenekli ressamlara destek oldu. Bir organizasyonda açtıkları sergiyi gezerken tanıştığı genç ressamları, Muazzez İlmiye Çığ’ın 105’inci yaş gününedavet eden ve orada resimlerinisergilemeleri için yardımcıolanMeral Seçer,gençlerin önünü açarak, daha geniş bir kitleye ulaşmalarını sağladı.

Bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’ın 105’inci yaş gününde salon girişinde kendi yaptıkları resimlerini görücüye çıkaran genç ressamların sergisini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte gezen Meral Seçer,Genç Ressamlar Atölyesi öğrencilerinden Zeynep Beyazıt’ın yapmış olduğu tabloyu aldı.
Sergidentablo alarak, Genç Ressamlar Atölyesi’ne bağış yapan Seçer, genç yeteneklerin her daim yanlarında olacaklarını vurguladı.Kadın ve Çocuk Çalışma GrubuSorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu da yetenekli bir gencin tablosunu aldı.Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kadın ve çocuk oluşumu, çocukların gelişimine katkı sağlayacak bu tür etkinliklere destek olmaya devam edecek.
Meral Seçer, eserlerini sergilemeleri için genç yetenekleri Kongre’ye davet etmişti
12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde açtıkları sergide Meral Seçer ile tanıştıklarını ifade eden Ertuğrul Gazi Ortaokulu Güzel Sanatlar Öğretmeni Birol Çoma, Seçer’inkendilerini Kongre ve Sergi Sarayı’nın girişinde tablolarını sergilemek üzeri davet ettiğini belirtti.
Çoma,“O sergi sırasında Vahap Bey de protokol olarak tiyatro etkinliğine katılmıştı. Biz içeride fuayealanında resimlerimizi sergilerken, orada herkes tebrik ediyor, tabloları soruyordu. O arada Meral Hanımmış, ben kendisini tanımıyordum. O da yanımda bekliyormuş. Cep telefonumu almak istedi. Kendisine verdim, teşekkür etti. Ben Meral Seçerdedi, Vahap Bey’in eşi. Ben çok şaşırdım, çok sevindim, çok heyecanlandım” şeklinde konuştu. 
“Çok duygulandık, çok mutlu olduk”
Meral Seçer’e teşekkürlerini ileten Çoma, belediyenin sanata verdiği önemi bildiğini ve bundan da büyük onur duyduğunu sözlerine ekleyerek, “Yani kendisini ben çok seviyorum, kendisine çok teşekkür ediyorum. Zaten belediyenin de bu konudaki, insanların sanatla bir araya gelebilme noktasındaki çabalarını ve algılarını az çok takip ettiğimden ötürü, sağ olsunlar bizlere desteklerini esirgemediler” ifadelerini kullandı. 
Beyazıt: “Çocuklar geleceğe tutunsun, hep desteğinizi bekliyoruz”
Ertuğrul Gazi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Zeynep Beyazıt, atölyede arta kalan malzemeler ile üretim yaptıklarını ve Meral Seçer’in de kendi çizdiği bir tablosunu alarak, atölyelerine bağışta bulunduğunu belirterek, “Kongre ve Sergi Sarayı’nda Meral Seçer bizle bağlantıda bulundu ve tablomu aldı. O yaptığım resim kendime özgü bir çalışmaydı, çok güzel duygular yaşayarak çizmiştim. Akrilik boyalarla yaptım onu. Yağlı boyamız yoktu, imkânımız yoktu. Biz çocukların elinden tutalım ki, çocuklar geleceğe tutunsun. Hep desteğinizi bekliyoruz”  diye konuştu. 
Ertuğrul Gazi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Şahin Karaduman ise Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlandığını ifade ederek, “Dün gerçekten çok heyecanlandık. Sergimize Meral Hanım geldiği için ve Muazzez Hanım’ın doğum günü kutlamasına katıldığımız için çok sevindik. Çok güzel bir belgesel izledik, duygusal anlar da yaşadık”dedi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA