MERSİN HAVALİMANI VE OTOYOLUNU İSTİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERSİN HAVALİMANI VE OTOYOLUNU İSTİYOR

 

Ahmet Akın

Yeni dünya düzeninde uluslararası havalimanı olmadan çevreye ve dünyaya açılmak zor. Bu bakımdan Mersin için ÇUKUROVA HAVALİMANI’nın tamamlanması olmazsa olmaz işlerden birisi. İktidar yine topu taca atarak Millet Bahçesi ve Çeşmeli-Kızkalesi Otoyol Projeleriyle Mersinlileri avutuyor.

Mersinli çalışıyor, Mersinli üretiyor, Mersinli Katma Değer yaratıyor, Mersinli vergi ödüyor. Bu başarısıyla hazineye sunduğu katkı yönünden Türkiye’de 6. sırada. Ancak, gelin görün ki devlet yatırımlarında çok gerilerde. İktidar Mersinlilerin parasını kendisine oy deposu olarak gördüğü illere harcıyor.

İktidara yakın olmanın hevesiyle, bir kaç istisna dışında kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının, üniversitelerin, iktidardan beslenen vakıf ve derneklerin gördükleri baskı nedeniyle suskun kalmaları önemli bir dezavantaj olarak ortaya çıkıyor.

Yaz günlerinde Mersin’den Taşucu’na doğru gitmek trafik yoğunluğu nedeniyle büyük bir eziyet halini alıyor. Çeşmeli de biten otoyolun Taşucu’na kadar uzatılması kaçınılmaz olmuştur. Taşucu’dan sonrası Anamur güzergahında yol iyileştirmeleri ve tünel inşaatları devam etmektedir. Yıllardır süren bu çile de yakın zamanda bitecek görünüyor.

İktidarın Mersin’e üvey evlat muamelesi yapması haksızlıktır, adaletsizliktir.250 milyon TL vergi toplayan Gümüşhane-Bayburt’a en az 300 milyon maliyetli havalimanı yapılırken, 11 milyar TL vergi toplayan Mersin’e havalimanını layık görmüyorlar.Denizi doldurarak en pahalı havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nı yapmayı biliyorlar ama çalışan, üreten ve hazineye 11 milyar TL vergi toplayan Mersin’i görmemezlikten geliyorlar. 1 milyar TL vergi toplayan Kütahya’ya havalimanı yapılıyor, Kütahya’dan 11 kat fazla vergi toplayan Mersin’in havalimanı işi yılan hikayesine dönüyor.  

Yeri geldiğinde konuşmak, en güzel bir haslet olduğu gibi, zamanında susmasını bilmek de erdemli insanların özelliğidir.Eksiklikler sorgulanmalı, analizler dikkatlice yapılmalı, yola daha sağlam adımlarla devam etmek için güç birliği tazelenmelidir.Mersin’de oluşturulacak sivil inisiyatif grubu bu işin başını çekmeli. Kamuoyu oluşturarak, iktidarı ikna ederek Mersin’in hakkını almalı. Küçücük illere siyasi tercih olarak pahalı havalimanıve otoyollar yapılırken Mersin’e haksız ve adaletsiz bir yaklaşım sergilenmesi kabul edilemez.Halktan alınangüç ve destekle basiretli, cesaretli ve kararlılıkla mücadele etmek gerekir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Mersin’in ekonomideki potansiyelini kurtuluş savaşı günlerinde görmüştür. 17 Mart 1923 tarihli Mersin ziyaretinde Mersin’in ticaretteki önemine değinmiş ve  şöyle konuşmuştur. “Gerçek refah ve mutluluğa sahip olabilmek için, asıl bundan sonra çalışmak gerekir. Sizin için zafer ve ilerleme sahası ekonomide, ticarettedir. Bunu anlıyorsanız, çok çalışmak zorundasınız. Aksi durumda memleketin gerçek sahibi olduğunuzu söyleseniz bile, kimseyi inandıramazsınız. Bu doğrularla dolu sözlerimle bu gerçeği dile getiriyorum.”

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA