NEDEN "TÜRKİYE HALKLARI" DEĞİL DE TÜRK MİLLETİ? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
NEDEN "TÜRKİYE HALKLARI" DEĞİL DE TÜRK MİLLETİ?

 

"Türkiye halkları" sözünü bir görev tespiti ve "halklara özgürlük" amacına doğru gidecek bir siyasi hedef olarak alıp onu siyasetlerinin merkezine oturtan bölücülüğün yolunu döşemenin ilk taşı olarak kulananlara, PKK çizgisine yuvarlanan, çukura düşen, Türk milletinden kopuk sözüm ona bazı siyaset yöneticilerine, sokak çakallarına inat; 

ATATÜRK diyor ki: 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KURAN TÜRKİYE HALKINA T Ü R K M İ L L E T İ DENİR!"

CHP İstanbul İl Başkanı, İstanbul'da - dikkat edin lütfen- HDP ile birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen mitingte "Türkiye halkları"ndan söz ediyor.
Herkesin bildiği ve Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, çağımızda savaşların kaynağı ve nedeni emperyalizmdir.
Bugün savaşın tek kaynağı açıkça görüldüğü gibi, bölgemizi de kana bulayan, ülkeleri bölmek, 24 milli devletin sınırlarını değiştirerek yok etmek isteyen ABD emperyalizmidir.
ABD'nin 30.000 TIR silah, mühimmat, eğitim, para vb yardım yaparak destek verdiği kara gücü ise, yine herkesin bildiği gibi PKK/PYD takımı ve bunların gölge partisi HDP ile BARIŞ MİTİNGİ düzenlemek sadece milletlerin afyonlanmasına hizmet etmektedir. 
Atatürk'ün anti-emperyalist CHP'si bu oyunun ve ABD'ye hizmetin neresindedir?
Atatürk'ün emperyalizme karşı savaşarak bağımsızlığını kazanmış Türk milli devleti, kurucusu CHP eliyle kendi varlığına son mu verecektir?
Bu nasıl olabilecektir?
Bölge sınırları, ABD'nin BOP'a uygun olarak hangi çerçevede değiştirilecektir? 
Etnik ve inanç farklılıkları temelinde.
Yani milli devletlerin sınırları içinde yaşayan milletler, kendi sınıları içinde "halklar"a, inanç farklılıklarına bölünerek.
Türkiyemiz de BOP içindedir.
ABD, ülkemizi nasıl bölecek?
Sözüm ona "halklar"a bölerek.
Ama önce alıştırılacak.
PKK'nin yıllardan bu yana terennüm ettiği türküyü ya da çiğnediği sakızı "demokrasi", 
"özgürlük", "eşit yurttaşlık", "ana dilde eğitim" gibi kulağa hoş gelen tat ve kokuların hülyaları, bu olmazsa eğer Amerikan Rüyası ile bize yutturarak.
Bunlar, boş hayallerden başka bir şey değildir.
Çağımızda emperyalizme karşı ancak birleşemeyen güçler yenilir.
Millet olan, milli devleti, milli ordusu olan, milli birliğini sağlayan güçler, emperyalizme yenilmez, asla teslim olmaz, aksine eninde sonunda, nesnel olarak birleşen milli devletler karşısında ATATÜRK'ün destek dediği gibi emperyalizm, "mahv u nabud" olacaktır!
Ama nasıl?
İşte sorun buradadır.
Atatürk'ün 4 Eylül'de başlayan milli kurtuluş mücadelesi, savaş içinde fiilen feodal parçalanma ve ayrılıkları tasfiye ederek, onları MİLLET aşamasına yükselterek muzaffer olmuştur.
Bu nedenle, emperyalizme yutulmamak için, milletleri tuzak kurarak "halklar" düzeyine indirmek, milletin dağılmasına, milli devletin yok olmasına, emperyalizmin zafer kazanmasına neden olacaktır.
Canan Kaftancıoğlu'nun "Türkiye halkları" sözü, tehlikelidir.
Türkiye için emperyalist bir tuzaktır.
Türkiye ve CHP, bu oyuna teslim olmayacaktır.
Çünkü ABD artık kan kaybetmektedir. 
Bu savaşı da ABD ve kara gücü PKK kaybetmiştir. 
CHP içindeki HDP'severlerin hiç bir şansı da kalmamıştır.
CHP'nin hâlâ tabanında çoğunluğu elinde bulunduran, parti içinde siyaset yapma hakkı gasp edilmiş, kapıya doğru sürülen biz Atatürkçüler de ATATÜRK'e ve CHP'ye de Türkiye'ye de, kurucu Atamızın vasiyeti doğrultusunda sahip çıkmak, Atatürk'e lâyık olmak zorundayız.
Atatürkçülerin, Atatürk'ün yukarıda ifade ettiğimiz ve devrimin de açıklayıcı formülü olan "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına - halklarına asla değil- TÜRK MİLLETİ denir." stratejik hedefine uygun davranmaları zorunludur. 
CHP üst yönetiminde bu tür gaflet ve dalalet ve hatta ihanetle sonuçlanabilecek Atatürk ve ALTI OK karşıtı siyasi bir çizgiyi savunan klik ve hiziplerin partiyi tasfiye etmek anlamına gelen çabalarına karşı partinin geleceğinde tarihi bir rol oynamalarının zamanı gelmiştir.
Bu kaçıncı uyarıdır?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA