MESKİ, 3. Uluslar arası Su ve Sağlık Kongresi’ne Katıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MESKİ, 3. Uluslar arası Su ve Sağlık Kongresi’ne Katıldı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 12-15 Kasım’da Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi’ne katıldı. 

Sağlık Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ), İLBANK, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Su ve Sağlık Kongresi’nde, “Suya Dair Her Şey” teması işlendi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün hem stant açtığı hem de panellere katılım sağladığı 3. Su ve Sağlık Kongresi’nde MESKİ standına yoğun bir ilgi vardı.Stantta, ziyaretçilere broşür ve çeşitli promosyonlar dağıtılarak, katılımcılara MESKİ’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Özellikle kongreye katılan Su İdareleri yoğun ilgi gören MESKİ standından, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, su ve hijyen konulu su tasarrufu eğitimleri, Türkiye’nin ilk MESKİ Filtre Su Müzesi ile ilgili bilgiler aldılar. Kongreye katılan diğer Su İdareleri’nin merak ettikleri çalışmalarla ilgili de bilgi paylaşımlarında bulunuldu.

Su ve Sağlık Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Kongre Yöneticisi Prof. Dr. Murat Topbaş “Dünyada su, çok önemli bir kavram. Çünkü dünyadaki mevcut hayatsal kavramın oluşmasına neden olan iki tane kavram var. Birisi su, diğeri hava. Ancak bu kadar devasa bir kütle olmasına rağmen dünyada insanın tüketebileceği su maalesef yüzde 1’in altında. Türkiye’de su varlığı daha önce DSİ tarafından hesaplanmış ve 112 milyar metreküp olarak ifade edilmiş. Şu anda aktif kullanılan 44 milyar metreküp civarındadır. Cumhuriyet’in ilk kurulduğu yıllardan günümüze kadar nüfusumuz 6 kat artmış ve 82 milyon kişiyi aşmış bulunmaktayız. Çocukluğumda yöneticilerimiz, Türkiye’yi ‘Su cenneti, suyu bol olan bir ülke’ olarak görüyorlardı ancak nüfusumuz artıkça su sıkıntısı olan bir ülke haline geldik. Küresel iklim değişikliği, kentleşme, nüfusun yoğunlaşması, sanayileşme, tarımsal üretimin artması, kullanılan su miktarını olumsuz yönde etkilemektedir. Yakın bir gelecekte su gerçekten bizim için çok kıymetli bir noktaya gelecektir. Kongremizi klasik kongrelerden farklı kılmaya çalıştık” dedi.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 6 salonda gerçekleştirilen kongrede, paneller, sözlü bildirimler, eğitim ile kurslar ve  uluslararası çalıştay yapıldı. Kongreye, 17 ülkeden 854 katılımcı katıldı. Kongrede, 100’e yakın konuşmacı yer alırken, 200’e yakın söz ve poster bilgisi sunuldu. Kongrede, “Çok paydaşlı su yönetimi”, “Halk sağlığı açısından sağlıklı suya erişim ve su yönetimi deneyimleri”, “Su ve suyun geleceği”, “Yerel yönetimlerde su yönetimi”, “Mikrokirleticiler ve akuatik ortamlarda görünmesi”, “Sözlü bildiri oturumu”, “Ambalajlı su sektörü”, “Su toksikolojisi”, “Su, tarım ve besin güvenliği”, “Su, sağlık ve riskleri ve yönetimi”, “Su kaynaklarının korunması”, “Güvenli su tüketimi”, “Sağlık bilimleri ve tıbbi uygulamalarda suyun önemi”, “Belediye personelleri için içme suyu dezenfeksiyon ve depo temizliği”, “Belediye personelleri için içme suyu arıtma tesislerinde tasarım ve işletme esasları”, “Geleceğin kentleri ve su”, “Türkiye’de havza bazlı su yönetimi”, “Su kirliliği ve çözüm uygulamaları”, “Güvenli suya erişim, ekosistemlerde riskler ve ekosistem duyarlı su yönetimi”, “Su analizlerine gelişmeler”, “Su ve toplumsal hesap verilebilirlik”, “Su göç ve turizm” , “Su kaynaklı bulaşıcı hastalıklar”, “Mavi bayrak uygulamaları” konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA