BAÞKAN SEÇER, MERSÝN LÝMANI’NDA ÝNCELEMELERDE BULUNDU | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
BAÞKAN SEÇER, MERSÝN LÝMANI’NDA ÝNCELEMELERDE BULUNDU

 

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Limaný sahasýný gezdi ve Mersin Uluslararasý Liman Ýþletmeciliði (MIP) yetkililerinden bilgi aldý.  
Baþkan Seçer, Mersin Limaný’na giriþ çýkýþ yapan týrlarýn þehir içi trafiðine karýþmadan otobana çýkabilecekleri baðlantý yolu ile ilgili imar çalýþmalarýný yaptýklarýný, bu konuda TCDD’nin adýmlarýný beklediklerini söyledi. Seçer, otoban baðlantý yolunun limanýn içine kadar uzatýlmasý ile Mersin’in doðu giriþindeki trafik sorununun büyük oranda çözüleceðini ifade etti.
Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Limaný sahasýný gezdi ve Mersin Uluslararasý Liman Ýþletmeciliði(MIP) yetkililerinden bilgi aldý.  
Baþkan Seçer, Mersin Uluslararasý Liman Ýþletmeciliði(MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele ve þirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.Ziyarette ilk olarak MIP Ticaret Grup Müdürü Kerem Kavrar, limanla ilgili bir sunum yaptý. Kavrar, Mersin Limaný’nýn çok amaçlý bir liman olduðunu, sadece konteynýrelleçlemesi deðil petrol ürünleri hariç her türlü yük elleçlemesinin yapýldýðýný ifade etti.Limana geçen yýl 4 bin 257 gemi geldiðini belirten Kavrar, Mersin Limaný’nda elleçlenen yükün yüzde 90’ýnýn Mersin’in hinterlandýna ait olduðunu ifade etti.
Sunumun ardýndan MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’e bir tablo hediye etti.
Bilgilendirme programý, denizden ve karadan liman sahasýnýn gezilmesi ile sürdü. Baþkan Vahap Seçer, gezi sýrasýnda MIP yetkililerinden limanýn geniþleme alanlarý, rýhtýmlarý ve yol baðlantýlarý hakkýnda bilgi aldý.
Seçer: “Bu bölgede daha iyi, daha akýlcý bir plan yapacaðýz”
Mersin Limaný’nýn kuzeyinde, Mersin’in doðu giriþinde yer alan araziler için önceki dönemde yapýlan imar planlarýnýn Belediye Meclisi tarafýndan reddedildiðini ifade eden Baþkan Seçer, “Bu bölgede daha iyi, daha akýlcý bir plan yapacaðýz. Burasý Mersin’in doðu giriþi. Þehirlerin giriþleri evlerin giriþi gibidir. Þehrin giriþinin böyle daðýnýk, düzensiz olmasý uygun deðil. Burayý düzenlememiz gerekiyor. Bu bölgede belediye olarak bizim de arazimiz var. Onu ne þekilde deðerlendireceðimiz konusunda henüz bir düþüncemiz yok. Elbette kamu yararýný gözetecek þekilde deðerlendireceðiz” dedi.
“Týrlar þehir içi trafiðe karýþmadan limana girecek”
Mersin Limaný’na giriþ çýkýþ yapan týrlarýn þehir içi trafiði aksattýðýný ifade eden Baþkan Seçer, yýllardýr süren bu sorunun çözümü için Mersin Büyükþehir Belediyesi, TCDD ve MIP’in iþbirliði yapmasý gerektiðini söyledi.Baþkan Seçer, “Liman önündeki araç yýðýlmalarý þehrin giriþi olan o bölgede hem görüntü kirliliði, hem de trafik sorunu yaratýyor. Bu sorun, otoban baðlantý yolunun direkt limanýn içerisine girecek þekilde uzatýlmasý ile çözülür. Araçlar bize trafik anlamýnda sýkýntý yaratmadan limana girer, yükünü boþaltýr.  Otoban baðlantý yolunun limana kadar uzanmasý için TCDD ve MIP ile birlikte güçlü bir projenin iþbirliðinin ilk adýmlarýný atmýþtýk. Bununla ilgili imar planlarý hazýrlýklarýmýzý yaptýk. TCDD’nin adýmlarýný bekliyoruz” diye konuþtu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA