ÜRETİM KURULTAYI’NDA MİLLİ PARA VURGUSU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
ÜRETİM KURULTAYI’NDA MİLLİ PARA VURGUSU

 

Vatan Partisi’nin Türkiye’yi ekonomik krizden çıkarmak için il il düzenlediği “Üretim Devrimi Kurultayı”nın adresi bu sefer Balıkesir oldu. Balıkesir Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Hayvancılık Kooparatifleri Birliği Başkanı Faruk Özen, Sanayi Odası Meclis Üyesi M. Kerem Başaran, Etimaden Genel Müdürlüğü’nden emekli başuzmanı Mustafa Ertek ve çiftçi Ethem Dülgeroğlu katıldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, üretimin ve Türk çiftçisine desteğin önemini vurgulayarak Milli Hükümet çağrısı yaptı: “Milletin güvendiği, saygınlığı olan bir Milli Hükümet gereklidir. Fedakarlıkları, zorlukları paylaştıracak milli güçle HDP dışında üretim odaklı bir hükümet. Hızır Türkiye’nin üreticileri, milleti. Bağımsızlığın, özgürlüğün, ekmeğin, çarkların dönmesinin tek yolu Milli Hükümettir.”

‘YENİDEN ATATÜRK İKLİMİNE GİRDİK’

Perinçek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye, Atlantik sisteminden kopuyor. Asya’ya yöneliyor. Bir süre güneş batıdan doğdu. O çağ bitti. Şimdi büyüyen ekonomiler Asya’da. Dünya ekonomisine Asya’nın katkısı yüzde yetmiş. 2030 yılında öngörülen on büyük ekonominin yedisi Asya devleti. Atlantik sistemi borçlanma ekonomisini dayatıyordu. ABD’nin 1945’den Türkiye’ye yerleşmesi ile yönlendirilmeye başlamasıyla sistem içimizi kemirmeye başladı. NATO’nun Baltık Denizi ile ilgili veto kullanmamız yüzümüzü nereye döndüğümüzün kanıtıdır. Yeniden Atatürk iklimine girdik. Birlikte üretim yapacağımız, paylaşacağımız iklime kavuştuk. Yalnız değiliz. Rusya da, Balkanlar da ve Çin de var. Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan var. Bunlara baktığımızda önümüzde karanlık yok.”

‘HAYDİ ARKADAŞ ÜRET’

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının ve diğer devletlere olan bağımlılıklarının azaltılması için çözümün üretimden geçtiğini söyleyen Perinçek, şöyle konuştu: “Zonguldak’tan kömür çıkarmayalım, Çukurova’da pamuk ekmeyelim, Balıkesir’de hayvancılığı yok edelim. Bu dönem bitti. Herkese üret diyoruz. Yüksek teknolojimiz yokmuş, maliyet artacakmış, üreteceğiz. Çarkı çevireceğiz ki evimize ekmek girsin. Sanayicimizin duran üretimini canlandıracağız. O fabrika yeniden çalışacak. Yüzde 51’ini kamu, yüzde 40’ını emekçi,yüzde 10’ununu sanayiciye pay edeceğiz. Haydi arkadaşlar üret diyeceğiz.”

‘DOLARIN EGEMENLİĞİNE SON VERİLMEDİR!’

Perinçek, ticarette milli paraların kullanımının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Merkez Bankası hükümetin emrinde olacak. Türk hükümeti yönetmezse yabancılar yönetir. Türk lirasını piyasanın kralı yapacağız. Türkiye’de ne kadar dolar varsa ABD’ye o kadar haraç ödüyoruz. Doların egemenliğine son verilmelidir. Washington resmi yerine Atatürk’ün resminin olduğu, ABD Bayrağı yerine şanlı Türk Bayrağının resmi olacak. Türk lirasının saygınlığı Türk piyasasında artacak. Komşularla milli paralarla ihracat ve ithalat yapacağız. Karşılıklı güven içinde olacağız. Türkiye ekonomisi doğru para politikaları ile yönetilmelidir. Olmazsa olmazlarımız; gıda güvenliği, güvenliğin güvenliği, sağlığın güvenliği, eğitimin güvenliği. Bunu yapmazsak çökeriz. Bugünden bilinçli olarak üretim ekonomisine yüzümüze döneceğiz.”

Hayvancılık Kooparatifleri Birliği Başkanı Faruk Özen de, Üretim Devrimi Kurultayı’nda üreticiye verilmesi gereken desteği belirterek şöyle konuştu: “Üreten,ürettiğiyle karnını, ülkesini doyuran üretim kesimiyiz. Bizler tarımdan uzaklaştırılan nesilin içindeyiz.1925 yılında Atatürk sığır jenerasyonunda verim için çalışmalar yaparken 1980’lerde ithal edilir hale getirildik. Birinci sorun ölçektir. İkincisi tarıma destektir. Katma değerin tarıma ve hayvancılığa engel değil destek olmalıdır.”

‘ÜRETEN BAŞ TACI EDİLMELİ’

Sanayi Odası Meclis Üyesi M. Kerem Başaran da kurultayda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Dünya bize nasıl kısıtlamalar kullanıyorsa bizde onlara aynı kozu kullanmalıyız. Pazarlamaya özel önem vermeliyiz. Komşularla ilişkilerimiz geliştirilmeli, Batı’nın ambargolarına uymamalıyız. Türkiye’nin geleceği üretim ekonomisindedir. Üretim ve üreten baş tacı edilmilidir. Sanayici vatanseverdir. Vatanını düşünerek üretir. Dünya ile önümüzdeki engelleri ancak üretim çerçevesinde çözebiliriz. Milli Kahraman Doğu Perinçek’e Ermeni soykırım yalanını yerle bir ettiği için teşekkür ederim, minnettarız.”

'AK PARTİ'Yİ DIŞLAYARAK MİLLİ HÜKÜMET OLAMAZ'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 30 Kasım’da Bursa’da düzenlenen Bursa Üretim Devrimi Kurultayı’nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Zorlukları paylaştıracak bir hükümet kuracağız. Bu, itibarı, saygınlığı, otoritesi olan, milletin çeşitli kesimlerini kucaklayacak bir hükümet olacak. Artık şunu kabul etmek zorunda herkes, tek başına Ak Parti’nin bu zorlukların üstesinden gelme ve Türkiye’yi bu borç batağından çıkarma şansı gözükmüyor. Tek başına Ak Parti yönetimiyle Türkiye’yi buradan çıkaramayız ama Ak Parti’yi dışlayarak da çıkaramayız. Öyleyse tek başına Ak Parti yönetmeyecek ama Ak Parti’nin de bulunduğu üreticilerin milli hükümetini kuracağız. Toplumun geniş kesimlerini temsil eden, Ak Parti, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi... Tabii bölücüyü, FETÖ’cüyü bu hükümete almayacağız.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA