Aydın Güven Gürkan Yenişehir’de ölümsüzleşti | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Aydın Güven Gürkan Yenişehir’de ölümsüzleşti

 

Yenişehir Belediyesi ülkemize ve kentimize hizmet eden isimleri yaşatmaya devam ediyor. 17., 19. ve 20. dönem milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın ismi Yenişehir’de ölümsüzleşti.Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın isminin verildiği parkın açılışı törenle yapıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ı burada ismiyle yaşatacağız. Değerlerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşatıp bu geleneği devam ettireceğiz.” dedi.
Yenişehir Belediyesi, 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan 50. Yıl Parkının adını değiştirerek, parka Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın ismini verdi. Parkın açılışı Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın ölüm yıl dönümünde gerçekleştirildi. Açılışa Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın eşi Serap Aksoy Gürkan, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nilüfer ilçesi önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar ile mahalle sakinleri katıldı. 
Parkın açılışında konuşan Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın eşi Serap Aksoy Gürkan, eşinin adının bir parka verilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “O, çocukları ve hayvanları çok severdi bunun için bir parka adının verilmesi bizim için çok değerli bir şey. Eminim ki bir yerlerden bizi görüyordur ve çok mutludur. Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit’e ve emeği geçen diğer herkese çok teşekkür ediyorum”
“Bölgeye yardımlarımızı ulaştırmak için harekete geçtik”
Konuşmasına Elazığ merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem ile ilgili açıklama yaparak başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını ve yardım malzemeleri toplandığını ifade etti.  Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyen Başkan Özyiğit, “Öncelikle Elazığ’da meydana gelen ve bölgede hissedilen büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Böyle felaketlerin ülkemizde yaşanması maalesef muhtemel, en büyük kokumuz İstanbul ki Allah göstermesin diyorum. Tabi bu ür afetlere hazırlıklı olmak ve tedbir almak çok önemli.  Yenişehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren yardım çalışmalarımıza başladık. Oluşturduğumuz kriz masasıyla bölgeye yardımlarımızı ulaştırmak için harekete geçtik.  Dolayısıyla yaraların sarılması için hep birlikte hareket edeceğiz, bu süreçte emeğini ve katkısını esirgemeyen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” Dedi.
“O’nun yaptığı hizmeti sonsuza taşımız olacağız”
Parka ismini verdikleri Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ı ve hizmetlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, “Hepiniz bu anlamlı törene hoş geldiniz bu park gerçekten de bizim bir eksiğimizdi, maalesef değerlerimize sahip çıkma noktasında çok mahir değiliz, çok gereğini yapmıyoruz. Oy birliği ile bu kararı alan Yenişehir Belediye meclisimize çok teşekkür ediyoruz.Bu parkımız geçmiş dönemde yapılan en güzel parklarımızdan biri. Bölgenin sakinleri burada spor yapabiliyor. Çocuklar oyun alanları mevcut veaynı zamanda parkta etkinlikler yapılabiliyor.Burası bizim yaşam alanımız en büyük görevimiz yaşam alanlarımıza sahip çıkmak. Hep beraber sahip çıkacağız. Yenişehir bizim evimiz burayı ne kadar temiz tutarsak burada o kadar kaliteli ve daha mutlu yaşarız. Cumhuriyet Halk Partisine ve sosyal demokrat harekete büyük emek vermiş Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ı burada ismiyle yaşatacağız.Ve yaşatırken de kendisinin yaptığı hizmetleri ve
biyografisini de yazacağız. O’nun yaptığı hizmeti sonsuza taşımız olacağız. Onun için yaptığımız işin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Değerlerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşatıp bu geleneğin devam etmesini sağlayacağız. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 
Açılışın ardından protokol üyeleri Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın isminin bulunduğu park tabelasına karanfil bıraktı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA