Büyükşehir, 10 ayda 1500 kedi ve 2 bin köpeği iyileştirdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Büyükşehir, 10 ayda 1500 kedi ve 2 bin köpeği iyileştirdi

 

KAŞLI’DA 800 KÖPEK VE 550 KEDİ SAHİPLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi,hayvan misafirleriiçin zorlu kış şartlarına hazır bir şekilde hizmet verirken, bir yandan da artan sahiplendirme sayısı ile kedi ve köpekleri sıcak yuvalarına kavuşturuyor.
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Nisan 2019’dan bu yana geçen 10 aylık sürede 1500 kedi ve 2 bin köpek tedavi edildi. Trafik kazası geçiren 900 hayvana müdahale eden yetkililer, yaklaşık 2 binin üzerinde köpek ile 1200 kedinin kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdi.
Mersin’in ilk hayvan festivali olan PatiFest’ten sonra sahiplendirilme sayısı artarken, 10 aylık süreçte 800 köpek ile 550 kedi yeni sahipleri ile buluştu. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, hayvan misafirleri için zorlu kış şartlarına hazır bir şekilde hizmet verirken, bir yandan da artan sahiplendirme sayısı ile kedi ve köpekleri sıcak yuvalarına kavuşturuyor. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Nisan 2019’dan bu yana geçen 10 aylık sürede 1500 kedi ve 2 bin köpek tedavi edildi.
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yaşamlarını sürdüren hayvan dostlarımız için kış aylarına uygun barınma koşulları oluşturularak, soğuktan ve yağmurdan korunmaları sağlanıyor.  Hayvan Bakımevi’nin yanı sıra kent genelinde bulunan kedi ve köpek beslenme odaklarını da kış şartlarına hazırlayan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi yetkilileri, barınmanın yanı sıra hayvan dostlarımızın beslenme, rutin bakım ve tedavilerini de gerçekleştiriyor. 
“Sahiplendirme oranımız ciddi sayıda artıyor”
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeBiyolog olarak görev yapan Altay Atlı, hayvan bakımevinin kış şartlarına hazırlıklı olduğunu ifade ederek,“Kaşlı Hayvan Bakımevimizde kedi ve köpek bölümlerinde ve kent genelindeki kedi ve köpek beslenme odaklarımızda hayvanlarımızı soğuktan ve yağmurdan korumak için etrafına su geçirmez malzeme ile kaplama çalışması yaptık.Bir de zeminlerine kendi ellerimizle paletler çaktık, toprağın soğuğundan korumak için. Kent genelindeki beslenme odaklarımıza mamalar bırakıyoruz. Gönüllü hayvan severlerimize mama desteği yapıyoruz. Onlar da hayvan dostlarımızın beslenmelerine destek oluyor”dedi.
Hayvan sahiplendirme oranının ciddi şekilde artış gösterdiğini ifade eden Atlı,şunları kaydetti:
“Gün geçtikçe sahiplendirme oranımız ciddi sayıda artıyor. PatiFest’ten sonra basından duyanların fazlalığıyla birlikte sahiplendirme sayımız arttı. Yaklaşık 2 binin üzerinde köpeğin, 1200 tane kedinin kısırlaştırma işlemini yaptık. 800 köpek, 550 kedi sahiplendirmesi yaptık.  2 bin köpeğe karma ve kuduz aşısı yapılırken, iç dış parazit uygulaması yapıldı.  450 kedimize karma aşı yapıldı.”
“900 trafik kazalı hayvana müdahale ettik”
Hayvan barınağının bakım standartlarının oldukça yüksek olduğunu belirten Atlı, yıl içerisinde çok sayıda trafik kazası geçiren, yaralanan ve işkence gören hayvanlara müdahale ettiklerini söyledi. Atlı,“Çok sayıda trafik kazası geçiren, dışarıda yaralanan, şiddet görenhayvanlarımızı misafir edip, tedavilerini yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık 900 trafik kazalı hayvana müdahale ettik. Müdahale ettiklerimiz arasında 200’üne pin ve plaka uygulaması yapıldı. Hastanelerde insanlara uygulanan teşhis ve tedavi yöntemlerinin tümünü biz burada hayvan dostlarımıza uygulayabiliyoruz. Geri dönüşleri de çok güzel oluyor. Özellikle pin ve plaka uygulaması yaptığımız hayvanlarda iyileşme oranları çok yüksek oluyor”dedi.
“Aslında siz hayvanları seçmiyorsunuz, onlar sizi seçiyor”
Atlı, vatandaşların hayvan sahiplenme konusunda duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Hayvan sahiplenmek isteyenlerin arasındansadece cins hayvan isteyenler çıkıyor. Hayvanların cinsi önemli değil. Yakın bağ kurmak önemli. Siz barınakta gezerken aslında siz onları seçmiyorsunuz onlar sizi seçiyor. Siz gezerken, yaklaşırken, hayvanlara bakarken onlar sizin yanınıza geliyor, kendilerini sevdirmeye çalışıyor. Her hayvan her insanın yanına gitmiyor. Bu çok önemli. Hayvan sahiplenirken duygusal bir bağ kuracağınız hayvanı sahiplenmeniz gerekiyor. Bu yaşam koşullarınıza göre de değişiklik sağlıyor. Ev içinde rahatça bakabileceğiniz daha küçük terrier cinsi de var, bahçeli evinizde bakabileceğiniz, bekçilik yapabilecek türlerimiz de var. Sahiplenmeye gelen vatandaşlarımıza ne amaçla sahipleniyorsunuz diye soruyoruz ve yönlendiriyoruz. Sahiplendirirken hayvanlarımızın beslenme, barınma bilgilerini, hastalandığında neler yapmaları gerektiği bilgisini veriyoruz. Sahiplendirilen kısırlaştırılmış hayvanlarımızda mutlaka iç-dış parazit uygulaması, kuduz aşısı yapılıyor, küçük hayvanlarımıza karma aşılarını yapıp o şekilde sahiplendirme yapıyoruz.”

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA