Başkan Dinçer’den SGK’ya çağrı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Dinçer’den SGK’ya çağrı

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, asgari ücretle birlikte esnaf ve sanatkarların ödediği sigorta primlerinin de yükseldiğini belirterek, “Yıllık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödeyen esnafımıza nefes aldırmak adına 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak tahsil edilmesi ve 1 Ocak 2020’den sonraki primlerin tahsilinde de aylık 10 puan indirim uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.
Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklama ile 2020 yılında artan asgari ücrete bağlı olarak esnaf ve sanatkarların ödediği 4/b (Devredilen Bağ-Kur) primlerinde de artış yaşandığını belirterek, “2020 yılında asgari ücretteki artışa paralel olarak Sosyal Güvenlik Kurumunca sigortalıların ödemekle yükümlü olduğu prim ücretleri de değişti. Buna göre 2020 öncesi en düşük 882 TL olan 4/b prim ücreti, asgari ücretteki artışla birlikte 1015,34 TL olarak belirlendi. Tespit edilen bu prim ücreti üzerinde düzenli ödemeyi teşvik amacıyla düzenli ödeme yapılması halinde 5 puanlık indirim uygulanıyor” şeklinde konuştu.
Açıklamasının devamında kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatıran, yine yanında çalıştırdığı elemanında sosyal güvenlik primini ödeyen esnaf ve sanatkarların yıllık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sosyal güvenlik primi ödemeye mahkum edildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “ AVM ler ve zincir marketler altında ayakta kalma mücadelesi veren esnafımızın büyük bölümünün SGK’ya geçmiş dönem prim borçları mevcut. Bunun üzerine yeni prim ödemeleri binince sosyal güvenlik umut olmaktan çıkıp, çileye dönüşüyor. Bunun için bizler geçmiş dönem prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak altı ay içerisinde tahsil edilmesini, yine düzenli prim ödemeyi teşvik etme adına 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ödenecek primlerde 10 puan indirime gidilmesini talep etmekteyiz. Böylece hem esnafımız rahat bir nefes alacak, hemde SGK geçmişe dönük alacaklarını tahsil etme imkanına kavuşacak” şeklinde sözlerini noktaladı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA