BAŞKAN GÜLTAK, MUHTARLARI DİNLEDİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN GÜLTAK, MUHTARLARI DİNLEDİ

 

* Başkan Gültak, ilçeye bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Bir yandan hayata kattıkları proje ve yatırımları anlatan Başkan Gültak, muhtarların dile getirdiği talepleri, şikâyet ve önerileri de dinledi; sorunların çözümü için müdürlere talimat verdi. 
Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve Birim Müdürleri de katıldı. Söz alan muhtarlar, mahallelerindeki sorunları ve vatandaşların taleplerini dile getirdi. Muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Gültak, gerekli çalışmaların başlatılması için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. 
Muhtarlığın zor, meşakkatli, fedakârlık isteyen, sorumluluğu yüksek bir görev olduğunun altını çizen Başkan Gültak, muhtarların, mahallelerin nabzını tutan insanlar olduğunu söyledi, mahalleleri ziyaretlerinde muhtarlarla mutlaka bir araya gelerek onları dinlediğini ifade etti. “Siz değerli muhtarlarımızla diyaloga her zaman açığız. Ne zaman isterseniz bana, başkan yardımcılarımıza veya bürokratlarımıza ulaşabilirsiniz. İnşallah hep birlikte yapacağımız çalışmalarla Akdeniz’in kötü kaderini değiştireceğiz” diyen Başkan Gültak; hiçbir mahalle ve muhtar arasında ayırım yapmadıklarının da altını çizdi. 
Şubat ayı ortalarında asfalt ve kaldırım çalışmaları başlıyor
Başkan Gültak; asfalt ve kaldırım sözleşmesini birkaç gün içinde imzalayacaklarını ve Şubat ayından yaptıkları planlama ile havalar uygun olduğu sürece ihtiyaç duyan bölgelere gereken hizmet vereceklerini belirtti. Hoş Geldin Bebek Projesi hakkında da muhtarlara bilgi veren Başkan Gültak, bu konuda onlardan destek olmalarını istedi, mahallelerinde yeni doğan bebeklerin listesini ulaştırmaları halinde gerekenin yapılacağını ifade etti. 
Millet Bahçesi, Ataş Yerleşkesi…
Akdeniz’de hayata kattıkları ve katacakları yeni projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Mustafa Gültak, “Millet Bahçemizdeki çalışmalar hızla ilerliyor. İnşa çalışması Kasım’da bitecek. 24 Şubat’ta da Ataş Yerleşkesi için ihaleye çıkılıyor. İhale süreci 1-1 buçuk ay sürer. Nisan ayı içinde de inşallah hep beraber 684 konutun temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kadar tasarruf tedbirleri arasında bu işleri yapmak kolay değil. Ama milletimizden, Akdeniz’den ve sizlerden aldığımız güçle oluyor. Aksi halde bunların hiçbiri mümkün olmazdı” dedi. 
“Mersin’in en acil ihtiyacı kentsel dönüşüm”
Sadece Akdeniz’in değil, tüm şehrin sorunlarının çözümü için uğraş verdiğinin altını çizen Başkan Mustafa Gültak; kent merkezini ilgilendiren kentsel dönüşümle ilgili projede de son aşamaya geldiklerini ifade etti. Çabaları sonucu Turgut Reis Mahallesi’nin riskli alan ilan edildiğini belirten Gültak; yakın zaman içinde Barış, Bahçe ve Mahmudiye’nin de riskli alan ilan edileceğini söyledi. “Şehrin her tarafına dokunmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu mahallelerimizi neden riskli alan etmeye çalışıyoruz? Çünkü öyle olunca, devlet biraz daha sübvanse edebiliyor, daha kolay fon ve bütçe bulabiliyor. Riskli alan ilanı vatandaşın lehinedir. Bu çalışmalar Mersin için gerçekten çok önemli ve hayati. Çünkü Mersin’in en büyük sorunu, en acil ihtiyacı, bence ulaşımdan önce kentsel dönüşüm. Bu şehri dönüştürmediğimiz, fiziki ortamları değiştirmediğimiz sürece, sosyolojisini de psikolojini de değiştiremeyiz. İlk önce fiziki yapısı, ruh hali değişecek. Değişim ve dönüşüm ancak bu şekilde mümkün olabilir.”

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA