MERSİN, EMITT’TE HER YÖNÜYLE TANITILDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERSİN, EMITT’TE HER YÖNÜYLE TANITILDI

 

“ZARAFETİN KENTİ” MERSİN, EMITT’E DAMGASINI VURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli turizm fuarları arasında gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT),Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal tur yöntemi ile 360 derece tanıtımının yapıldığı “VR Mersin” projesi ile “EMITT 2020’deBölge Tanıtımını Yansıtan En İyi Stant” ödülüne sahip oldu.
Büyükşehir Belediyesi fuarda, Mersin’in tarihi, turistik, sosyal, kültürel ve gastronomik özelliklerini tanıttı. 4 gün süren fuardaMersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “Zarafetin Kenti” sloganıyla fuarda yerini aldı. Balerinler ve baletlerin gösterileriyle Mersin’in tarihi ve sanatı dansın estetiğiyle buluştu. 
Fuara ilk gün katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir standında ziyaretçilere kenti tanıttı. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve sevilen sanatçı Onur Akın da ziyaret etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli turizm fuarları arasında gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini alarak, Mersin’in tarihi, turistik, sosyal, kültürel ve gastronomik özelliklerini tanıttı. 4 gün süren fuarda Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal tur yöntemi ile 360 derece tanıtımının yapıldığı “VR Mersin” projesi ile “EMITT 2020’de Bölge Tanıtımını Yansıtan En İyi Stant”ödülüne sahip oldu. 
Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan ve 30 Ocak’ta İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan 24. EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Tüm dünyadan katılımcıların, davetli tur operatörlerinin ve sektörün uzmanlarının turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartıştığı fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi de kentin tüm yönleriyle tanıtılması için yerini aldı. 
“Zarafetin Kenti” Mersin 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “Zarafetin Kenti” sloganıyla fuarda yerini aldı. Balerinler ve baletlerin gösterileriyle Mersin’in tarihi ve sanatı dansın estetiğiyle buluştu. Klasik müzik triosu eşliğinde genç balerinler ve baletler fuarda gösterilerini yaparken, sanatsal şov ziyaretçilerden büyük ilgi çekti. 
Kentin Zarafeti Projesi kapsamında yapılan gösteride de doğal güzellikleri, tarihi buluntuları ve kent yapıları, limanıyla çok zengin bir şehir olan Mersin’de değişen ve modernleşen Mersin imajını çizmek, modern Mersin’in sanata, tarihe, doğaya, kente ve kent yaşamına önem veren Mersin olduğunu anlatmak ve kenti sanatla anlatmak için bir gösteri yapıldı. Stantlarda, Mersin’e özgü lezzetler de yerini aldı.
VR Mersin’e ‘Bölge Tanıtımını En İyi Yansıtan Stant” ödülü
2016yılındaEMITT’in en teknolojik standı unvanını alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, EMITT 2020’de Mersin’in tarihi, kültürel ve turistik alanlarının 360 derecelik görseller ile tanıtımının yapıldığı “VR Mersin” sunumu ile “EMITT 2020’de Bölge Tanıtımını Yansıtan En İyi Stant”ödülüne sahip oldu. EMITT yöneticileri tarafından verilen ödülü Mersin Büyükşehir Belediyesi adına stant görevlileri aldı.
Ziyaretçiler il genelinde 350’ye yakın noktada hava-kara, gece-gündüz çekimlerinin yer aldığı ve yaklaşık 2 bin 500 panoramik fotoğrafın bulunduğu “VR Mersin” ile kentin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlere göz atma fırsatı buldu. Ulusal ve uluslararası 8 ödüle sahip olan ve en son geçtiğimiz yıl İstanbul Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nde “Kültür ve Destinasyon” dalında en iyi film seçilen “VR Mersin”, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak adresi oldu.
Başkan Seçer de Büyükşehir’in standında Mersin’i tanıttı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, fuara ilk gün katılarak, Büyükşehir standında ziyaretçilere kenti tanıttı. Stantta ziyaretçilerle de buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in önemli değerleri, tarihi ve kültürel birikimleri olan bir kent olduğunu vurguladı. Mersin’in turizmden daha fazla pay alması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Teşviklerin bizim bölgeye sağlanması, bazı yatırımların gelmesi gerekiyor.Uluslararası havaalanı yatırımı var inşaatı uzun süredir devam ediyor bitirilemedi, Taşucu ile Gazipaşa arasında sahil yolu projesi var, bunların tamamlanması son derece önemli katkılar yapacak” dedi.
Belediye Başkanları Mersin standında
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiği fuara, Tarsus, Silifke, Erdemli ve Mut İlçeleri ile birlikte katıldı. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı çok sayıda ziyaretçiden ilgi gördü. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yanı sıra büyük bir heyet ile yaptığı ziyaret sırasında Mersin turizmi hakkında stant görevlilerinden bilgi aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile sanatçı Onur Akın da ziyaret etti.
Kaymakamlardan VR Mersin’e tam not
Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Mersin Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek VR Mersin’i deneyimledi. Mersin’in tarihi ve kültürel alanlarını VR teknolojisi ile sanal olarak izleyen Kaymakam Gültekin, teknolojikimkanların kullanılarak kentin doğal ve tarihsel kapasitesinin meraklılara izletilmesini inanılmaz bir çalışma olarak değerlendirerek, çalışmanın Mersin ve Anamur tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Anamur’un tanıtımı için hazırlanan VR görüntülerini beğendiğini ifade eden Kaymakam Gültekin,ilerleyen süreçlerde hazırlanacak olan tanıtım çalışmalarında da destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.
Mersin’in EMITT standını ziyaret eden bir başka isim İstanbul Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan oldu. Ayhan, VR Mersin’in son derece etkileyici bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Anamur ve Mersin’e gitmeden Anamur ve Mersin’de yaşamış gibi oldum” dedi. Turizm alanında belediyelerin tanıtım yapmasının önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Ayhan, turizmin gelişmesi ile birlikte şehirlerin kalkınmasına katkı sağlanacağının altını çizdi. 
Yabancı ziyaretçilerden de yoğun ilgi
EMITT yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı ziyaretçiler tarafından da ziyaret edildi. Güney Afrikalı FridaSibulay, Türkiye’ye ilk defa geldiğini ifade ederek, hiç beklemediği bir kültür ile karşılaştığını söyledi. VR Mersin ile Mersin’i görmeden beğendiğini kaydeden Sibulay, Mersin’i çok merak ettiğini ifade etti.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA