AKUT fotoğraf sergisi ile deprem farkındalığı yaratıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
AKUT fotoğraf sergisi ile deprem farkındalığı yaratıyor

 

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekibi tarafından “Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” teması ile düzenlenen fotoğraf sergisi Sayapark AVM’de başladı. Toplumda deprem bilincinin arttırılarak afetler karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında insanlar üzerinde farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen sergide, AKUT ekipleri tarafından Türkiye, Hindistan, İran gibi ülkelerde geçmiş yıllarda yaşanan depremlerin ardından yürütülen kurtarma operasyonlarında çekilen 31 fotoğraf yer aldı. Arama kurtarma operasyonlarında kullanılan ekipmanların da sergilendiği etkinlikte ziyaretçilere ayrıca ilkyardım ve başta AKUT Güvendeyim uygulaması olmak üzere afetlere karşı geliştirilen dijital uygulamalar hakkında ziyaretçilere kısa bilgilendirmeler yapıldı.

“Mersin’de 50 bin insanımızı depremler konusunda bilgilendirdik”

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) olarak Türkiye’de yaşanan son Elazığ, Manisa depremleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkileyen İran depreminin ardından sosyal ve eğitim çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden AKUT Mersin Ekip Lideri Doğan Göktekin, “İnsanlara deprem kuşağında yer alan bir ülkede yaşamanın gerçekleri ve bu yaşanabilecek bir deprem sırasında ve sonrasında nasıl ayakta kalmaları gerektiğine ilişkin bilgiler veriyoruz. Çünkü afet sırasında ve sonrasında en fazla ihtiyaç duyduğumuz etken hızlı kriz ve risk yönetimi yapabilen insanlardır. Bu kapsamda AKUT’un Mersin ekibinin kuruluşundan bugüne kadar düzenlediğimiz sosyal eğitim etkinlikleriyle Mersin’de yaklaşık 50 bin insanımızı depremler konusunda bilgilendirdik. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin eğitimine büyük önem veriyoruz. Düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile hayatının başlangıcında olan çocuklarımızı ileriki yaşlarında maruz kalabilecekleri afetlere karşı hazırlanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

“Afet bilinci olan bir yurttaş önce kendisini sonra çevresindekileri kurtarır”

Afet öncesinde yapılacak 1 birimlik bir yatırımın afet sonrasında yapılan 26 birimlik masrafa eşit olduğuna dikkat çeken Göktekin, yaşanabilecek bir deprem öncesinde alınacak tedbirlerin deprem sırasında ve sonrasında yaşanabilecek can kayıplarını ve maddi kayıpları azaltacağını vurguladı. Afetlere hazırlıkta en önemli etkenin ise afet bilinci yüksek yurttaşlar olduğunu belirten Göktekin, “Herhangi bir afet anında bilinçli bir vatandaşın ilk önce kendine sonra birlikte yaşadığı ailesine sonra komşularına faydası olacaktır. Bilinçli insanlar binaları deprem esnasında yıkılmasa bile doğalgaz, elektrik gibi faktörler nedeniyle ortaya çıkabilecek kazaların önüne geçecek ve riskleri en aza indirecektir. Afet toplanma bölgelerini öğrenecek, bir kargaşa yaşanmasına engel olacak ve çevresindeki insanları bilgilendirecektir. Deprem sonrasında telefonlara yüklenmeyerek sağlıklı bir haberleşme sisteminin oluşmasını sağlayacaktır. Bizim bu konuda ‘Afetler öncesinde yapılan bir birim yatırımın afetler sonrasında yapılan 26 birim masrafa kadar kurtarır” diye bir sloganımız var. Bu yüzde kent olarak afet öncesinde hazırlıklarımızı her alanda tamamlamamız gerektiğini belirtiyoruz” diye konuştu.

Sayapark AVM Zemin katında yer alan sergi alanında devam eden fotoğraf sergisi 7 Mart 2020 Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA