CHP’li Gökçel: Sevkiyat zinciri işlemeli | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’li Gökçel: Sevkiyat zinciri işlemeli

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımsal üretimin canlı bir organizmaya benzediğini hatırlatarak sokağa çıkma yasaklarının tarımsal faaliyette bulunanlar için esnetilmesi çağrısında bulundu. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte ürünlerin hasat edilmesine izin verildiğini hatırlatan Gökçel, “Hasat için verilen izin tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bekletilmeden sevkiyat zincirine eklenmesi gereken ürünler için üretici bölgelerindeki yaş meyve ve sebze toptancı halleri faaliyetlerini sürdürmeli. Sokağa çıkma yasağı sevkiyat zinciri aşamasında çalışanlar için esnetilmelidir.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, tarımsal ürünlerin sevkiyat zincirlerinin sürekli olması gerektiğini söyledi. Gökçel, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada “Hasat için verilen izin tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bekletilmeden sevkiyat zincirine eklenmesi gereken ürünler için üretici bölgelerindeki yaş meyve ve sebze toptancı halleri faaliyetlerini sürdürmeli. Sokağa çıkma yasağı sevkiyat zinciri aşamasında çalışanlar esnetilmelidir.” ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİNİN DEPOLAMA ALANI YOK
Arazide olması gereken çiftçi, ziraat mühendisi ve tarım işçilerinin hasat dışında sokağa çıkamadığını belirten CHP’li Gökçel, sektörde tedarik zincirinin aksamaması yönünde bir talep olduğunu dile getirdi. Özellikle çilek, kayısı, nektarin ve serada üretimi yapılan sebzeler gibi, Mersin’de hasadı yapılmakta olan ürünlerin dalda bekletilemeyeceğine dikkat çeken Gökçel, “Çiftçilerimizin çoğunun depolama alanı yok. Ürünlerini hasat ettikten sonra hale götürmesi ve oradan da iç piyasa ve ihracata yönelik olarak tüketici bölgelerine aktarılması gerekiyor.” dedi.
İSTANBUL’A PAZARTESİ ULAŞACAK ÜRÜN CUMARTESİ HALE GİRMELİ
Açıklamasını örneklerle somutlaştıran CHP’li vekil, “İstanbul’da pazartesi günü raflara konacak ürünlerin cumartesi gününden toplanarak toptancı hallerine getirilmesi, buradaki ürünlerin de bekletilmeden paketlenerek yola çıkması gerekiyor. Tedarik zincirinin en önemli ayağı üretici halleridir. Sevkiyatların tamamına yakını üretici hallerinden çıkar. Bunu iki gün aksatmak, zaten borç içinde olan, ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçinin ürün kaybı yaşaması anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.
İSTİSNA KAPSAMINA ALINMALI
Tedarik zincirinin aksamaması gerektiğinin altını çizen CHP Mersin Milletvekili, tarımsal üretim ve sevkiyat konularının bütüncül olarak ele alınması gerektiğini belirtti. “Üretilen ürünler hızlı bir şekilde sevkiyat zincirine aktarılmalıdır. Bunun için üretici bölgelerindeki yaş meyve ve sebze toptancı halleri ile paketleme tesislerinde çalışanlar istisna kapsamına alınmalıdır. Çiftçilerimizin mağdur olmaması, ürünlerinin pazarlarda değerine satılması için bu zincirin aksatılmaması gerekiyor. Ürünlerin hallere ve paketleme tesislerine ulaştırılması zararı minimize eder. Bu konu acilen istisna kapsamına alınmalıdır.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA