CORONAVİRÜS VE SORUNLARIN ÇELİŞMESİ ve ESAS HEDEFİMİZ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CORONAVİRÜS VE SORUNLARIN ÇELİŞMESİ ve ESAS HEDEFİMİZ

 

Av. izzet Uludağ yazdı

Bazen ortaya hiç beklemediğimiz bir anda, neden ve nasıl olduğunu anlayamadığımız aniden ortaya çıkan Coronavirüs gibi yeni bir sorun, bir önceki büyük bir sorunun ya da sorunlar manzumesinin önüne geçebilir.

İnsanlık tarihinin geleceği açısından sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde acilen çözülmesi gereken en esaslı bir sorun haline gelebilir.

Bu durum, tarihin derinliklerinde de görüldüğü gibi, eşyanın tabiatına da uygundur ve bu, bir önceki sorun ya da durumun varlığını ve önemini ortadan kaldırmaz, sadece çelişmenin yönü değişir.

Çelişmenin yönü ve yeni tehlikenin yakınlığı, yeni durumun bizim için önemini ve ciddiyetini ifade eder.

Sağlıklı millet, sağlıklı insanoğlu, huzur içinde yaşayabileceğimiz sağlıklı bir Doğa ve Atatürk'ün hedefi olan Büyük Uyum Dünyası!

Esas nihai hedefimiz budur!

Günümüzde yaşanan bu yıkıcı pandeminin (küresel salgın) olabilecek en iyi tarafı, insanlığın geleceğinin kamuculukta ve gerçek anlamda milli devletler arasındaki karşılıksız enternasyonal dayanışmada olduğunu göstermesi, bunu dayatması, zorunlu görmesi ve bizim bunu kavrayabilmemizdedir!

İnsanlık, doğa ve dünya için sağlıklı bir gelecek, ancak milletlerin ve devletlerin arasında kurulacak enternasyonal yeni bir dünya düzenindedir.

Bu da ancak, Atatürk'ün ifade ettiği gibi,

"emperyalizmin mahv u nabut olmasında" millî devletler arasında savaşın yok olduğu Büyük Uyum Dünyası'ndadır.

Geleceğimiz için bu kaçınılmazdır.

Çin ve Küba'nın bu amansız saldırı karşısında zorda kalan İtalya, İran başta olmak üzere şimdiye kadar 26 ülkeye karşılıksız yaptığı uzman doktor ve tıbbi malzeme yardımı göndererek bütün dünyaya verdiği tarihî insanlık dersi, bu nedenle önemli, anlamlı ve ortadadır.

İçinde bulunduğumuz bu büyük tehlike karşısında gördüğümüz bu dayanışma, önümüze koyduğumuz büyük insanlık toplumu hedefimizin gerçekleşmesi için atılmış ciddi bir adımdır.

Bu süreçte, elbette inişli çıkışlı zamanlar, sorun ve çatışmalar ortaya çıkacaktır.

Sorunlar, bazen içiçe geçer, biri diğerinin üstüne çıkıp karmaşa da yaratabilirler.

Bu karmaşadan ürkmek, korkmak yerine durumu anlamaya çalışmak ve ana sorunu tespit ederek yolumuza devam etmenin yolunu arayıp bulmak zorundayız.

İnsanlık, Atatürk'ün ifade ettiği Büyük Uyum Dünyası'na doğru ilerlediği uzun ve çetrefilli yolda buna benzer küçük ya da daha büyük pek çok durum ve sorunla karşılaşacak, büyük yürüyüş ertelenecek, duracak, geriye dönüşler yaşanacak ya da daha hızlı yürümeye, hedefe daha erken varmaya bizi ve bütün toplumu zorlayacak ve teşvik edecektir.

Buna da şaşırmamak gerekir.

Durumu anlamayanlar, ya ana yoldan sapar ya da bırakır yürümeyi.

Bu kez de hurafeye kapılıp giderler.

Durumu kavramaya ve sürece insanlığın toplam geleceğine katkı yapmak için uyum sağlamaya odaklanmak zorundayız.

Ama Coronavirüsü dahil bütün küresel yıkım ve sorunların çözümünde öncelikle kavramamız gereken asıl nokta, milletimiz ve insanlığın tamamının hayrı için kamucu, koruyucu bir sistemin ne kadar zorunlu bir hale geldiğidir.

Atatürk'ün 100 yıl önce ajandasına aldığı, halkçılık, devletçilik, devrimcilik ve diğer ilkelerin bize hiç uzak olmadığı, bunlara uzanmamızın daha da mümkün hale geldiği bir süreçteyiz.

Kolları sıvamanın, yayı alabildiğine germenin zamanı gelmiştir.

Tarih göstermiştir ki;

İnsanlık, her küresel yıkımı önleyip alt ettiğinde bir üst noktaya sıçrayacaktır.

Bugün, o gündür!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA