Sembol eserler artık maskeli | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Sembol eserler artık maskeli

 

Koronavirüs salgınına karşı maske kullanımının önemini vurgulamak için şehirlerin sembol heykellerine maske takıldı. Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin, İnci Küpeli Kız'dan biçimlendirerek Bristol duvarına çizdiği resmine de maske eklendi
Sembol eserler artık maskeli
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Koronavirüs salgınına karşı maske kullanımının önemini vurgulamak için şehirlerin sembol heykellerine maske takıldı. Hareket önce birkaç şehirde başlamıştı, sonra hızla dünyaya yayıldı. Varşova Deniz Kızı’ndan (Polonya) Wuhan’daki Konfüçyüs’e (Çin), Seattle’daki Jimi Hendrix’ten (ABD) Montrö’deki Freddy Mercury’e (İsviçre), Rio de Janeiro'daki Kurtarıcı İsa'dan (Brezilya) Guayaquil'deki Simon Bolivar ve Jose de San Martin'e (Ekvator) kadar dünyanın dört bir yanındaki sembolik heykeller artık maskeli.

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere pek çok kurum, fiziksel mesafenin yanı sıra maskelerin de koronavirüs bulaşma ihtimalini çok aza indirdiğini açıklamıştı.

Bu zamana kadar kahramanlıkları, zaferlerleri, katkıları ya da yaşamsal konuları içeren kavramları imgeleyen heykeller, maske giydiklerinde yeni anlam kazanmış da oldular.

ARTIK SALGINLA DA MÜCADELE EDECEKLER

Çalışma hayatındaki cinsiyet eşitsizliğine ve kadın yönetici sayısının azlığına dikkat çekmek amacıyla, önce ABD’de borsanın kalbi Wall Street’in sembolü bronz boğa heykelinin karşısına dikilen, daha sonra New York Menkul Kıymetler Borsası’nın karşına konulan Korkusuz Kız heykeli bu kez maskesiyle korona virüsün karşısında dimdik duruyor. Şehri koruduğuna inanılan Varşova’daki Deniz Kızı heykeli, bu kez şehri salgından koruyor. Latin Amerika'nın bağımsızlık ve devrim liderleri Simon Bolivar ve Jose de San Martin, artık koronavirüsle mücadelede de direnç aşılıyor. 

BANKSY Mİ MASKEYİ TAKTI?

Heykellerin dışında, dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin 2014 yılında bir duvara yaptığı "İnci Küpeli Kız" portresine koronavirüs güncellemesi yapılarak cerrahi maske eklendi. Banksy'nin en bilinen eserlerinden "Delinmiş Kulak Zarlı Kız", Hollandalı sanatçı Johannes Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" portresindeki küpelerin alarm sistemiyle değiştirilmiş versiyonuydu. Eser, 2014'ten bu yana Bristol limanının yakınlarında bir binanın cephesinde yer alıyor.

Esere maskeyi kimliğini yıllardır dikkatlice saklayan Banksy'nin mi yoksa bir başka sanatçının mı eklediği bilinmiyor. "Delinmiş Kulak Zarlı Kız"ın yeni hali, Banksy'nin Instagram hesabından paylaşılmadı. Ünlü sokak sanatçısı, genellikle yeni eserlerini bu yolla duyuruyordu. Korona günlerinde "evden çalıştığını" belirten Banksy, evinin banyosuna yaptığı çalışmayı paylaşmıştı.

 
 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA