BAĞIMSIZLIĞA VE ÇÖZÜME GİDEN KISA YOL: | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAĞIMSIZLIĞA VE ÇÖZÜME GİDEN KISA YOL:

 

BATI'cı çok bilmişler, ülkenin sorunlarının çözümü için sihirli değneği eninde sonunda icat ettiler.

"Çağdaş, demokratik parlamenter sistem!"
Elbette ülkemizin çağdaş, demokratik olması önemlidir.
150 yıldır verdiğimiz mücadele, parlamenter sistem içinde demokratik bir yapıya kavuşmaktır zaten.
Cumhurbaşkanlığı sistemi, yapımıza da uymuyor, hükümet ile milletin uyumunu da bozuyor.
Bunlar doğrudur.
Biz yani ülkemiz son üç yıla kadar, esasen parlamenter bir sistemle yönetiliyordu, ülke içinde sıkıntı bitmiyor, aksine her geçen gün daha da artıyordu.
Sadece içinde bulunduğumuz bu durum bile, bize çözüm diye ileri sunulan soyut bir parlamenter sistemin sorunları çözeceği iddiasını havada bırakıyor.
"Bu sistem, hangi alt yapının üstüne oturacaktır?" sorusu BATI'cı enteller tarafından hep geçiştirilmistir. Ama esas sorun da buradadır.
Atatürk'ün ölümünden ve dünyanın tepesine iki atom bombası atılmasından sonra ülkemiz de şirazeden çıktı.
ABD'nin, yani BATI'nın denetimine girdi.
O günden bugüne elimiz kolumuz bağlandı, Atatürk'ten ve bağımsız ekonomik sistemden, millî kültürden uzaklaştırıldık.
Bu süreç, BATI'cılar tarafından hep eş geçilir.
Esas soru şudur:
"Çağdaş, demokratik, parlamenter sistem" sihirli bir değnek mi?
Biz yani ülkemiz, yukarıda da belirttiğim gibi Atatürk'ün ölümünden ve özellikle de BATI'nın dayatması sonucunda, hiç bir toplumsal, fikri, siyasi, ekonomik ve zihinsel vb çalışma ve hazırlık yapmadan içine itildiğimiz sihirli (!), demokratik (!) ve parlamenter sistem (!) içinden bu günlere geldik.
ABD ve Batı'nın demokrasi gazıyla, NATO yalanıyla şişirdikleri ve bizi daracık sepetine bağladıkları balondan, Atatürk'ün döneminde, sadece 15 yılda elde ettiğimiz maddi ve manevi bütün değerleri aşağıya ata ata bu günlere geldik, geride ne kaldıysa.
Kısacası,
Soyut, içi boş çözüm bir önerisidir bu.
Yapılması gereken;
ABD, AB ve Avrupa Gümrük Birliği'nin her türden tasallutundan ve dolar baskısından kurtulmadan, planlı millî ve halkçı ekonomiyi Atatürk dönemindeki gibi yeniden örgütlemeden, tarımdan yüksek teknolojiye kadar, önce Türk Milleti'nin gıda, millî güvenlik, sağlık ve eğitim vb sorunlarını çözebilmek için üretim yapmadan hiç bir şey çözülemez.
Millî üretimin nasıl yapılabileceğine dair BATI'cı cenahtan hiç bir somut öneri gelmiyor.
Çünkü ABD ve BATI'yı hedef almadan, onlardan bağımsız olmadan millî planlı üretimin yolu açılamaz, üretim yapılamaz.
BATI ve BATI'cı, ülkemizin üretmek yerine küresel sermayenin sıcak parasına mahkûm ve mecbur olmamızın ve EMPERYALİST tahakküme boyun eğmemizin devamını ister, bütün propagandası da bunların üzerinedir.
BATI tipi, soyut ve milli bağımsızlıktan uzak, içi boş ve üniter yapıyı, yerel özerklikler, kentsel özerklikler adı altında bozarak öneri sunanlar, bilin ki yeni bir BATI ve ABD formülü ile sürecin tellak değişse de aynı hamamda devamını bize dayatmaktadırlar.

Ama şurası da kesin ki, başaramayacaklar!

İnönü'nün Yıllar Önce Dediği Gibi;
"Yeni Bir Dünya Kuruluyor!" ve
Türkiye Orada Onurlu Yerini Alıyor!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA