Akdeniz’de Hayat Var Whatsapp Destek Ağı Kuruldu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Akdeniz’de Hayat Var Whatsapp Destek Ağı Kuruldu

 

İlk olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından kurulan ağ sayesinde birçok bilgiye ulaşabilmek mümkün

* Akdeniz Belediyesi, ilk olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hayata geçirilen whatsapp destek ağını Mersinlilerin hizmetine sundu. “Akdeniz’de Hayat Var Destek Ağı” sayesinde dileyen vatandaşlar, psikolojik destek alabilmenin yanında, Koronavirüs ile ilgili güncel bilgilere ve çeşitli videolara ulaşabilecek.
Koronavirüs salgınına karşı adeta seferberlik ilan eden Akdeniz Belediyesi, gerek ilçe genelinde dezenfekte hizmeti gerekse de sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Tüm dünya, uzun süredir Koronavirüs Pandemisi ile savaşırken Akdeniz Belediyesi; psikososyal anlamda vatandaşları hem desteklemek hem de bilgilendirici bilgiler ve videolar paylaşabilmek amacıyla bir whatsapp hattı oluşturdu. 
Pandemi ile mücadelede Mersinlilere yeni bir hizmet
Akdeniz Belediyesi’nin de link alarak (+905379285089) numarası üzerinden oluşturduğu Koronavirüs Destek Ağı’na ulaşmak isteyen vatandaş bu numarayı telefonuna kaydedip ağa dâhil olabiliyor. Bir kez kayıt yapıldıktan sonra da kişi dilediği Pandemi ile ilgili bilgilere, video veya mesajlara ulaşabiliyor. Sistemin bir bölümü otomatik, bir bölümü de canlı cevap (yüz yüze görüşme) sistemiyle ilerliyor. Türkiye’deki son istatistikler hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı Whatsapp ağında sırasıyla; “1-Son İstatistikler. 2- Ruh sağlığımızı Nasıl koruyabiliriz? 3-Kişisel Sorular için. 4- Psikolojik Destek. 5- Bilgilendirici Videolar. 6- Bu Hizmeti Paylaş”  başlıkları yer alıyor. 
Vatandaşlar hem psikososyal destek alabilecek hem de istediği bilgilere ulaşabilecek 
Akdeniz’de Hayat Var Destek Ağı hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Psikologu Gülnihal Bilim, “Pandemi ile mücadelede birçok farklı hizmet ve çalışmalarla, psikososyal anlamda vatandaşlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Şimdi de farklı bir girişimde bulunduk. Akdeniz Belediyemize ait olan bu hattın adı, “Akdeniz’de Hayat Var Destek Ağı. Bu hat sayesinde vatandaşlarımız hem psikososyal anlamda destek alabilecek hem de bilgilendirici kısa videolar izleyebilecekler” dedi.
Destek ağının içinde neler var?
Açıklamasını; “Vatandaşlarımızı hem destekleyecek aynı zamanda doğru ve güncel bilgilere ulaşabilecekleri bir whatsapp hattı düzenledik” şeklinde sürdüren Psikolog Gülnihal Bilim, “Bu whatsapp hattı üzerinde, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı doğru ve güncel son istatistikler var. Ruh sağlığımızı nasıl koruyabiliriz alt başlığı var. Kişisel sorular için de ayrıca bir bölüm var. Psikolojik destek başlığı var. Bilgilendirici videolar var. Bu videolar arasında da hem ev içi egzersizler, ‘evde yap’ etkinlikleri, Koronavirüs sürecindeki beslenme alışkanlıkları ile ilgili bilgilendirici videolar var” diye konuştu.
İlk olarak Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde hat kurulmuştu
Koronavirüs Whatsapp Hattı; Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Uluslar arası Bilgi Kontrol Ağı (International Fact-Checking Network) ortaklığında, geçen Mart ayı içinde kurulmuştu. Tüm dünyadan insanların Koronvirüs ile ilgili doğru bilgiye ulaşmasını amaçlayan bilgi hattından; salgına dair son istatistiklere, korunma yollarına, seyahat önerileri ve merak edilen soruların yanıtlarına ulaşılabiliyor.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA