Gültak, çocuk kütüphanesi ve oyun odasını hizmete açtı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Gültak, çocuk kütüphanesi ve oyun odasını hizmete açtı

 

* Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kent Konseyi ortaklığında hazırlanan proje sayesinde, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün de hizmet verdiği Tarihi Mersin Evi’ne kazandırılan çocuk kütüphanesi ve oyun odası hizmete açıldı.

Akdeniz Belediyesi ile Kent Konseyi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje sonucunda oluşturulan ve 0-6 yaş arasındaki çocukların için hazırlanmış kitaplar ile oyun odasından oluşan kütüphanenin açılışı; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim tarafından gerçekleşti.

Çocuklar, uzman gözetimi altında öğretici ve keyifli vakit geçirebilecek

Çocuklarıyla birlikte merkeze gelen kadınlar; kütüphane bünyesinde yer alan oyun odasına çocuklarını emanet edebilecek, hem de danışmanlık hizmet alabilecek. Oyun odasında çocuk gelişim uzmanı gözetimi altında olacak çocuklar, hem keyifli hem de öğretici vakit geçirebilecek. Oyunun iyileştirici gücü kullanılarak, çocukların psikolojilerine yönelik çalışmalar da yapılacak.

Çocuklar; kütüphanede de hem farklı kitaplarla tanışacak hem de küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün hizmet verdiği tarihi binada, hem merkeze danışmak için gelen kadınlar, gençler ve çocukların rahatlıkla kullanabilecekleri, mini kafe tarzında bir bahçe de düzenlendi. Vatandaşlarla farklı aktivitelerin yapılabileceği bahçede, çeşitli oyun, eğlence ve aktiviteler de yapılabilecek.

“Danışmanlık, eğitim ve eğlence bir arada olacak”

Kütüphaneyi ve oyun alanını gezen Başkan Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; “Ailelerimizin, kadınların ve çocukların rahatlıkla gelip kullanabileceği, danışmanlık, eğitim ve hizmet alabilecekleri, kendilerini konforlu ve rahat bir ortamda hissedebilecekleri bir alan yaratmış olduk. Kent Konseyi Başkanımız Sayın Mustafa Erim’e, Başkan Yardımcımız Sabahattin Yeşiloğlu’na, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Ali Turna’ya, bürokratlarımıza, mimar ve psikolog arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya gerçekten güzel bir ürün çıkarmışlar. Kütüphanemiz, çocuk oyun alanı ve bahçemiz; Akdeniz’e, ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ise konuşmasında; “Akdeniz Belediyemize; özellikle kadınlar, gençler ve çocuklarla ilgili hizmetleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız çocuk kütüphanesinde; hem okuma hem zihinsel gelişim, hem de oyun-terapi ile ilgili bir alan oluşturduk. Tabi kütüphane ve çocuk oyun alanının, eski bir Mersin Evi’nde olması da çocukların tarih bilincini geliştirecek ve kentlilik bilincinin oluşmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA