MERSİN BASINI, ENDER ERDEMİL’SİZ EKSİKTİR ARTIK! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MERSİN BASINI, ENDER ERDEMİL’SİZ EKSİKTİR ARTIK!

 

Av. İzzet ULUDAĞ yazdı

Dün MERSİN’de değerli bir gazeteci arkadaşımızı kaybettik. 

Ender ERDEMİL’i!

Ender, sıradan bir gazeteci ve sıradan bir insan değildi. 
Mersin’de sosyal medyada, internet gazetelerinde sevgili ENDER’in ölüm haberleri yayıldı, tanıyan tanımayan herkesin üzüldüğünü, içlerinde bir şeylerin kırıldığını, eksildiğini biliyorum. 
Esasen Ender, adı gibi bazılarının istediği kaba oturmayacak, sığamayacak kadar ender bir yapıdaydı. Dayatılan hiçbir kalıba sığmazdı. İnanmadığı, ülke yararına görmediği hiçbir habere imza atmaz, lafını dahi etmezdi. 
Ender’le uzun yıllar, Mersin’in METROPOL binasının aynı karanlık merdivenlerini kullanıp dar ve kirli basamaklarından tırmanarak ülkenin en çetrefilli ve kargaşa günlerinde 2011 yılına kadar MERSİN TV’de SAĞDUYU adını verdiğimiz programı haftada bir yine değerli gazeteci kardeşim,  arkadaşım Oğuz TOPAÇOĞLU ile birlikte yaptık. Ülkenin pek çok sorununa hiç kimsenin dokunmadığı, dokunamadığı noktalarına parmak bastık. 
Mersin’e ilk kez, abartısız söylüyorum, ülkenin sorunlarını, ulusal televizyonlara yakın bir düzeyde ve ciddiyetle taşıyan siyasi ve korkusuz bir program sunduk. Mersin’de Salı günleri yayımlanan bu programı hatırlayan elbette olacaktır. İşte ENDER, o gün gazete köşelerinde işlenmeyen konulara dokunan o programdır.  
Değerli arkadaşım, kardeşim Ender ERDEMİL'in aramızdan ayrılışı, hazırlıksız olanlar için, hani özellikle kışın erken ve şiddetli bastırmasından zor duruma düşeceklerden daha çok, daha şiddetli yıktı, hepimizi, sevenlerini. 
Ölümünün ardından, herkesin özellikle öne çıkardığı son zamanlarında ağır basan hayvanlara olan tutkusu bir yana, ENDER, liberalizmin cirit attığı, küreselleşmenin boynumuza dolandığı o hain günlerde memleket ve millet sevdalısı olarak tutarlı milli bir duruş sergiledi, dik durdu, Türk milli devletinden ve yüksek çıkarlarından ödün vermedi. 
BATI’nın dayatması, emperyalizmin kışkırtması sonucu çekici (!) hale getirilen, neredeyse iş güç sahibi olmanın, para kazanmanın ön şartı kabul edilen ve hatta siyasi sahnede de kişilere  yükselme şansı tanıyan neoliberal ve gayrı millî politikalara ve milletten ve özellikle de Atatürk’ün kurduğu Türk millî devletinden koparıcı etkisine kapılmadı, dik durdu. 
Atatürk’ün ölümünden sonra, özellikle 1945 sonrası izlenen “küçük Amerika olacağız” çizgisine hep karşı çıktı, çözüm yolları önerdi. 
ABD’den bağımsız olmadan kurtuluş olmayacağını tekrar edip durdu. Çünkü;
ABD'nin ve emperyalizmin yapısını, ne olduğunu, nasıl bir yılan gibi vatanı sarmaya çalıştığını çok iyi biliyordu. 
1945 yılı sonrasında başlayan, damarlarımıza ve bütün kurumlarımıza kadar sızan, her zincirleri parçalama, ayaklarımız üzerinde durma ve bağımsızlaşma sürecinde ülkemize 12 MART ve 12 EYLÜL’de olduğu gibi darbeler düzenleyen, daha sonra da adını FETÖ olarak ilan eden ve 15 TEMMUZ 2016 gecesi darbe düzenleyen bu emperyalist tasaluttan kurtuluşun tek yolunun Atatürk'ün 6 OK çizgisi ile mümkün olduğunu biliyor ve yazıyor, söylüyordu. 
“Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye” ideali idi.  
Bağımsızlık için ABD emperyalizmine, huzura kavuşmak için de bu emperyalistin kara gücü PKK terör örgütüne ve siyasal uzantısı HDP'ye karşı her tür kararlı mücadele etmenin zorunlu olduğunu kavramıştı. 
Ender’in bu tutumu, bazılarını rahatsız etmedi mi? 
Elbette etti!
Ama Ender, bu tutumuyla iyi bir insandı, vatanseverdi, insan severdi ve bu nedenle de  bazı ilişkilerden hep uzak durdu. 
Kişisel çıkar için, para ve mevki kazanmak için mevsime göre esen rüzgârla sağa sola savrulup gitmeyi her zaman reddetti. İsteseydi Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra pek çoklarının yaptığı gibi makam ve mevki kapabilme olanağına kavuşurdu. Ekonomik olarak da zorluk çekmeyi göze aldı, boyun eğmedi. 
Alçak gönüllü oluşu, halkın bir parçası olarak kendini ifade edişi, zorda da kalması bu yollara başvurmasını engelledi. 
Böyle mutlu oldu! 
Elbette ülkemizin, devletimizin ve mazlum milletimizin ENDER gibi sağlam karakterde, kamucu olan ve milli devletin ne olduğunu kavramış bürokratlara da ihtiyacı olduğunu biliyordu. Ancak liyakatin, sadakatten sonra geldiği bu süreçte bu işlere bilerek isteyerek yanaşmadı. 
Ama bu çorak topraklara, fedakâr ve mazlum Türk Milleti’ne sımsıkı sarıldı. 
Son yıllarda ülkemizde yaşanan neoliberal çizgiye teslim olmak yerine daha somut sonuç alacağını bildiği, yaşamaya ihtiyacı olan, zorda kalan hayvanlara aktardı ilgisinin çoğunu. 
Hastalık döneminde de!
Ender’in eksikliği, onunla siyasi duruşu nedeni ile uyuşmayanlar ve kendileri gibi olmaya yanaşmadığını bilenlerde de hep duyulacaktır. 
Ama en çok da, Mersin ve ülkenin bugün de ihtiyaç duyduğu milli bağımsızlık mücadelesinden vaz geçemeden Türkiye hattında kalmakta ısrar edenler, Ender’i hep hatırlayacaklardır. 
MERSİN basın mensuplarının, MERSİN basın tarihine damga vurmak istiyorlar ise ENDER’in yolunu tercih etmeleri gerektiği kanaatindeyim.  
Işık içinde uyusun! Yanlarına göçtüğü sevdikleri ile birlikte! 
11.07.2020



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA