Akdeniz Belediye Başkanı Gültak 15 aylık çalışma raporunu sundu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak 15 aylık çalışma raporunu sundu

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak 15 aylık çalışma raporunu sundu. Nobel Otel’de yaptığı basını bilgilendirme toplantısına ilgi yoğun oldu. İlimizde çalışan ulusal medya temsilcileri, yerel basın temsilcileri ve çalışanları olmak üzere çok sayıda gazeteci takip etti. Sinevizyondaki gösterimi de eklersek Gültak 1,5 saatlik bir sunum yaptı. Ayrıca çalışmalarını anlatan 18 sayfalık bir basın açıklaması dağıttı.

Bugün burada; yerel seçimlerin üzerinden geçen 15 aylık süreçte; ilçemize, kentimize ve insanlarımıza kazandırdığımız ve yakın süreçte kazandıracağımız projeleri, hizmet, yatırım ve sosyal ağırlıklı çalışmaları paylaşacağız.

Toplantımıza katılarak kıymetli vaktinizi bizlere ayırdığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Halkımızın teveccühüyle seçilip göreve geldiğimizde; ‘Gönül Belediyeciliği’ ışığında, Akdeniz’de farkındalık yaratacak yönetim anlayışını hayata katacağımızın sözünü vermiştik. İlçemize kazandıracağımız farklı hizmetlerle, proje ve yatırımlarla; gönül belediyeciliğinin farkını ispatlayacağız demiştik.

Aradan geçen 15 ayda, bu sözümüzün gereğini yerine getirmek için yoğun mücadele verdik. Önce insan şiarıyla; adil, eşit ve kaliteli hizmet vererek, Akdeniz’de değişim, dönüşüm, yenilenme ve kalkınma hamlesi başlattık. Akdeniz’in kaybedilen 20-25 yılını geri kazanmak için her alanda hizmet atağına giriştik.

Kapalı kapılar ardında değil, her daim halkımızın arasında olduk. Hafta içi; Salı ve Cuma günleri mahallelerimizi; hafta sonları da kent merkezinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bu sayede sorunları yerinde tespit ediyor; vatandaşlarımızın taleplerini, şikâyet ve önerilerini mahallinde dinleyip çözüyoruz.

Göreve gelir gelmez, her Çarşamba belediyemizde başlattığımız ‘Halk Günü’ uygulamamıza, Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ara verdik. Fakat hayat normale dönünce uygulamamız yeniden başlayacak ve insanlarımızı makamda ağırlamaya, onları dinleyip sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.

Çilek, Karaduvar ve Adanalıoğlu mahalle evlerinde Meclis toplantılarımızı düzenledik. Toplantıların bitiminde söz alan vatandaşlarımız talep, şikâyet ve önerilerini dile getirdi. Pandemi’den kaynaklı bu uygulamamıza ara verdik. Hayat normale döndüğünde Meclisimizi mahallelere taşımaya devam edeceğiz.

Kıymetli Dinleyenler…                                                                                                                                                                                  

Elbette eksiğimiz, dokunamadığımız insanımız mutlaka olmuştur. Fakat vatandaşlarımızdan ricamız, biraz daha sabır göstermeleridir. Zira önümüzdeki 3 buçuk yıl boyunca, hiçbir ayırım yapmadan 65 mahallemizin tamamına ihtiyacını duyduğu hizmetleri sırasıyla sunacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın…

Az önce de belirttiğimiz üzere, 20 yıl geriden gelen Akdeniz’i hak ettiği yere taşımak; insanlarımızın kent yaşamının nimet ve konforundan faydalanmasını sağlamak amacıyla; yeniliğin, değişim ve dönüşümün önündeki engelleri ortadan kaldıracağız demiştik. Bunu sağlamak için gerçekten yoğun bir mücadele veriyoruz.

İşte bugün; dili, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, hiçbir ayırım yapmadan Akdeniz ilçemizde yaşayan tüm gönüllere, bam tellerine dokunuyoruz. Birlikte sevinip, birlikte kederleniyoruz. Yakın geçmişte çatışmalarla, biber gazları ve TOMA’larla gündeme gelen Akdeniz’de artık huzur, barış, kardeşlik, sevgi ve muhabbet var.

Çaresizlik bulutları dağıldı. İnsanlarımızın yüzü tebessüm ediyor ve geleceğe artık umutla bakabiliyorlar. Polemiklerle değil, projelerle gündeme gelmek için istedik. Gönül belediyeciliği ilkesi ve hedefiyle; halkımızla aramızdaki köprüleri sağlamlaştırdık. Bu sayede insanlarımızın gönlünde güzel bir yere yerleştik.

Dersimize çok çalışarak 1 buçuk yılı kapsayan sınavdan yüksek not almak için mücadele verdik. Böylece Akdeniz kazandı, Mersin kazandı. Akdeniz’i: insanlarımızın göç edip kaçtığı değil; hayata kattığımız proje ve hizmetler sayesinde, yaşamak için tercih ettiği, daha planlı, düzenli, temiz ve sağlıklı bir kente dönüştürme mücadelemize omuz veren mesai arkadaşlarıma ve yolumuza gönül veren herkese teşekkür ederim.

*****

KENTİMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ MERSİN MİLLET BAHÇESİ’NİN İNŞASI HIZLA DEVAM EDİYOR

Yoğun Ankara temaslarımız; Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve Murat Kurum ile Lütfi Elvan Bakanlarımızın desteği sonucu ihalesi yenilenen; 140 dönüm araziye kurulacak “Mersin Millet Bahçesi”ndeki inşa çalışmaları hızla sürüyor.

Mersinlileri yeşille ve maviyle buluşturacak olan Millet Bahçemiz; sosyal ve kültürel donatı alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla, doğa ile iç içe bir cazibe merkezi olacak.

Mersin Millet Bahçesi’ni; 29 Ekim’de; Cumhuriyet Bayramımızın 97’inci yıldönümünde Mersinlilerin hizmetine açmayı planlıyoruz. İzninizle; kentimiz, ilçemiz ve vatandaşlarımız için çok önemli ve değerli bulduğum bu özel projenin hayata geçmesine vesile olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

MÜFTÜ DERESİ ISLAHI VE PEYZAJ ÇALIŞMASI

Mersin Millet Bahçesi Projesi kapsamında ayrıca, bölgeden geçen Müftü (Efrenk) Deresi’nde de ıslah ve peyzaj çalışmaları gerçekleşecek. Görüştüğümüz DSİ Bölge Müdürlüğü’nce ıslah ve peyzaj projeleri hazırlanıp ihalesi yapıldı. İlk etapta Çetinkaya AVM’ye kadar olan bölüm ıslah edilecek dere yatağına meyil verilerek farklı bir mühendislik çalışması gerçekleşecek. O bölgede, insanlarımızın akan suyu kolayca görmelerini sağlayacak; yürüyüş yollarının da olduğu güzel bir ıslah çalışması yapılacak.

ÇAY MAHALLESİ’NDE YENİ VE MODERN BİR YAŞAM ALANI YÜKSELİYOR

TOKİ tarafından Çay Mahallemizde başlayan ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ de Pandemiye rağmen aralıksız sürüyor. Ataş yerleşkesi içinde, ilk etapta 20 blok halinde 416 konut; ikinci etapla birlikte toplam 684 daire yapılacak.

Kentsel yenileme ve dönüşüm projesinde, 13 dönümlük alanda park ve bahçeler, yeşil alanlar yer alacak. Binalar arasında kendi peyzajları yer alacak. Parklar, oyun alanları ve spor sahaları, spor aletleri olacak. Binaların esintiyi alabilmesi için de güney kuzey cepheli olacak.

Bloklarda; 36 adet dükkân, cami, okul, 4 adet kapıcı dairesi de yer alacak. Burada ayrıca, içinde 8 adet dükkânın olacağı bir ticaret merkezi inşa edilecek. İhtiyaç halinde konut sayısı 800’e kadar çıkacak ve bu konutlardan Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız öncelikli olarak faydalanacak.

BAHÇE ve BARIŞ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Bahçe ve Barış mahallelerimizde başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için vatandaşlarımızın borçlanma oranını düşürmeye yönelik olarak, konutlar 60 metrekare olacak şekilde fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir. Projeden bu kez çok umutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Proje kapsamında;

  • 0-72 m2 176 adet konut;
  • 70-100 m2 52 adet konut
  • 100 m2 72 adet konut
  • 24 adet dükkân
  • Cami, Kültür Merkezi, Kreş, Kapalı Pazar yapılması planlanmaktadır.

TURGUT REİS MAHALLEMİZ RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

Yoğun Ankara temaslarımız neticesinde, Turgut Reis Mahallemiz 25 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de riskli alan edildi. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca saha çalışmalarına başlandı.

142. CADDE MODERN BİR PAZARA VE DÜZENLİ BİR CADDEYE KAVUŞTU

Şevket Sümer ile Hal Mahallesi sınırlarını belirleyen 142. Cadde üzerinde gerçekleşen Cephe İyileştirme ve Pazar Sokağı Çevre Düzenleme Projesi” kapsamındaki çalışmalarımız tamamlandı.

Yenileme projesi sayesinde; mahalle sakinleri, pazarcılar ve bölgedeki esnafımız; her yönüyle zengin, canlı, estetik ve düzenli bir caddenin yanı sıra, rahatlıkla alışverişlerini yapabildikleri modern ve cazip bir pazaryerine kavuştu.

Proje sayesinde, caddeye bakan tüm binalar boyanıp cepheleri iyileştirildi, vitrinler ve tabelalar yenilendi. Pazar stantları ve kapama kanopileri üretimleri yapılırken, kaldırım ve yol kaplama çalışması da yenilendi.

AKDENİZ’DE YENİ BİR İŞ MERKEZİ DOĞUYOR

Eski belediye hizmet binamızın TEDAŞ’a ait olan hisseleri, trampa usulüyle belediyemize kazandırılacak. Daha sonra bu binanın yerine 21 katlı; altında otoparkı ve dükkânlar bulunan bir iş merkezi yapacağız.

KARADUVAR BALIKÇI BARINAĞI KAPASİTE ARTTIRMA PROJESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan ile birlikte Karaduvar ile ilgili peş peşe müjdeler verdiler.

Karaduvar Limanı’nda mendirekler ile kapasite arttırılacak, iç derinlik sağlanarak Çamlıbel’de konuşlanan profesyonel gemilerin Karaduvar’a gelmesi sağlanacak. Barınağa yapacağımız ilave rıhtım ve iskelelerle tekne kapasitesini yaklaşık 320’ye çıkaracağız.

ÇAMLIBEL DAHA DA GÜZELLEŞECEK, MARİNA PROJESİ HAYATA GEÇECEK

 

Geçtiğimiz haftalarda kentimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan; Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nı, Mersin'e yakışır hale getireceklerini ve proje çalışmalarına başladıklarını söylediler.

Proje sayesinde burası; hem marina, hem su sporlarının ve ışıklı su gösterilerinin yapılabildiği, iskele ilavesi ile tam donanımlı, Mersin’e yakışır, ilgi çeken aktivite alanı olacak. Belediye olarak, projenin başlaması noktasında Bakanlığımızla koordinasyon ve iletişim içindeyiz.

 

MERSİN’İN İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Yıllardır ‘olmaz’ denilen; Mersin’in 1/5000'lik planının çıkması ve kentin imar sorunun çözülmesi yönündeki girişimlerimiz sonuç verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2. Etap 1/5000'lik imarıyla ilgili onay yazısı, kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından onaylandı.

KARADUVAR SAHİLİ CANLANDIRMA VE YENİLEME PROJESİ

Karaduvar sahili ve balıkçı barınağında, bakım ve yenileme çalışması başlattık. Sahilde tahkim çalışması yaptık, yeni bir istinat duvarı örerek, ayrıca sahilin kumunu çöp ve atıklardan arındırdık.

Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmasıyla da adeta bir mesire alanına çevireceğimiz Karaduvar sahilimize gelen insanlarımız; gönül rahatlığıyla denize girip yüzebilecek, dileyen balığını avlarken; isteyen denizin kenarında pikniğini yapabilecek. Karaduvar Sahilinin 2. Etap (Doğu) kısmında da çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına başladık.

KARADUVAR BALIK FESTİVALİ, 50 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

 

Mersin’de ilk kez belediyemiz tarafından düzenlenen; kentimizin ve ülkemizin gündemine oturan “Karaduvar Balık Festivali”, her yaş ve kesimden yaklaşık 50 bin vatandaşımızın yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

Karaduvar sahilinde, 2 gün süren etkinliğimize akın eden binlerce konuğumuza, ekmek arası 5 ton sardalya ve şalgam ikram ettik. Festivalimizde; Mersinli hemşerimiz, ünlü Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak da keyifli bir söyleşi yaptı.

 “Karadeniz’in Hamsisi Varsa, Akdeniz’in de Sardalyesi Var” sloganıyla düzenlediğimiz renkli festivalimizde; konserler, olta balıkçılığı avı, ödüllü bilgi yarışmaları, eğlenceli animasyon ve çocuk etkinlikleri gerçekleştirdik.

AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ İLE HALKIMIZA NOSTALJİ YAŞATTIK

Akdeniz’de ilk kez düzenlediğimiz ‘Açık Hava Film Günleri’ ile Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerini mahallemize taşıdık. İlk gösterimi, “Müslüm” filmi ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza hem nostalji yaşatırken, sinemaya hiç gitmemiş insanlarımıza da beyaz perdede ilk kez film izleme keyfi yaşattık.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN OKUL BAHÇELERİNE YÜZME HAVUZLARI KURDUK

Göreve gelir gelmez yine bir ilke imza atarak, 4 mahallemizde bulunan okul bahçelerine portatif yüzme havuzları kurduk ve yaz tatilinde çocuklarımıza bayram sevinci yaşattık. 7 ila 13 yaş arası 5 bin çocuğumuza eğitmenler tarafından ücretsiz kurs vererek yüzme öğrenmelerini sağladık.

ÇAMLIBEL’E YENİ BİR ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRDIK

Çamlıbel’de bulunan ve baştan sona restore ettiğimiz Atatürk Büstü’nün açılışını; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın” 101’inci yılında, vatandaşlarımızın da katılımıyla düzenlediğimiz kortej yürüyüşü ve törenin ardından coşkuyla gerçekleştirdik.

 

AKDENİZ’İ SPORUN MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

“30 MİLYON TL BÜTÇELİ PROJE”

Kırsal mahallelerimize çok amaçlı mini basketbol sahaları kazandırırken, Çay Mahallesi, Karacailyas ve Seyfi Ali Türkoğlu futbol sahaları da sentetik çim sahaya dönüştürüldü. Bu sahalardaki otomatik sulama sistemleri, soyunma odaları, tribünler ve tel örgüler yenilenecek, tesislere yeni su depoları yapılacak.

25 adet mini basketbol ve 4 adet yeni halı saha yapımına yönelik ihale de 5 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

TAZİYE EVLERİMİZİN SAYISINI ARTTIRIYORUZ

Geleneğimizi sürdürmek için taziye evlerinin sayısını arttırıyoruz. Yeşilçimen Mahallesi ’ne inşa ettiğimiz binanın açılışını yakında gerçekleştiriyoruz. Özgürlük Mahallemizde ise 2’ncisini yaptığımız taziye evinin yapımı bitmek üzere.

Yeni taziye evleri için mahallelerimizde arazi araştırması yaparken, hayırsever vatandaşlarımızın belediyemize hibe ettiği binaları da taziye evine dönüştürüyoruz.

Yeni yapılan taziye evlerimiz Eylül ayında hizmete girecektir. Ayrıca; Karaduvar Taziye Evimizin 2’nci katının inşaatı, girişimlerimiz neticesinde Karaduvarlı hayırsever bir vatandaşımız tarafından başlatılacaktır.

62 BİN TON ASFALT DÖKTÜK

Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayırım yapmadan, ihtiyaç duyulan mahallelerimizde asfalt, kaldırım, yol ve parke taşı gibi hizmetleri sunmak için yoğun bir mücadele içindeyiz.

15 aylık süreç içerisinde; 29 mahallemizde “62 bin ton asfalt kaplama çalışması” gerçekleştirdik.

Geriye kalan diğer mahallelerimizde de bu çalışmalarımızı gerçekleştirip, Akdeniz’in kaldırım ve asfalt ihtiyacını gidereceğiz. Pandemiye rağmen ara vermeden sürdürdüğümüz hizmetler sayesinde, geçmişte unutulan mahallelerimizin çehresini değiştiriyor, vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıyoruz.

 

56 BİN 538 METREKARE KARO KAPLAMA

18 mahallemizde toplam 56 bin 538 metrekare karo kaplama çalışması gerçekleştirdik.

 

12 BİN 995 METREKARE KİLİT TAŞI

9 mahallemize toplam12 bin 995 metrekare kilit taşı döşedik.

 

36 BİN 494 METRETÜL BORDÜR DÖŞEME

20 mahallemize toplam 36 bin 494 metretül bordür döşedik.

 

PARK SAYIMIZI ARTTIRIYOR,

AKDENİZ’İ YEŞİLLE VE RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE DONATIYORUZ

Akdeniz sınırları içerisinde; 173 adet park ve yeşil alan (dinlenme yeri) ile 15 adet futbol sahamız mevcuttur. Bir yandan mevcuttaki park ve yeşil alanların bakım-onarımını yaparken, diğer yandan da Akdeniz’e yeni çocuk parkları ve yeşil alanlar kazandırıyoruz.

Huzurkent Bahşiş mahallemizde; yıllardır atıl vaziyette duran araziyi, vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği, çocuklarımızın gönüllerince eğlenebileceği 3 dönümlük bir parka dönüştürdük. Siteler Mahallesi Muhtarlık binası yanındaki parkımız; yeniden yapılmaya başlandı ve çalışmalar tamamlandı.

Şevket Sümer Mahallesi’nde yıllardır atıl vaziyette duran park alanında çalışmalar başlattık; yeni parkımız bayramda çocukları bekliyor olacak.  Özgürlük Mahallemizde ise; Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alan 12 buçuk dönümlük arsayı TCDD’den kiralayıp, burayı 8 buçuk dönümlük bir parka dönüştürmek amacıyla proje çalışmalarına başladık.

BELEDİYEMİZE HİBE ARAÇLAR KAZANDIRDIK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, belediyemize, 1 adet damperli kamyon, 2 adet çöp kamyonu, 1 adet süpürge aracı ile 373 adet çöp konteynırını hibe olarak aldık.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA