Aydın’dan “Eve yalnız gel / Koronavirüs 2019” romanı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Aydın’dan “Eve yalnız gel / Koronavirüs 2019” romanı

 

Yazar Rüştü Aydın’dan yeni roman. İnciay Yayınları’ndan çıkan dördüncü romanını da sosyal içerikli yazan Rüştü Aydın, “Eve yalnız gel/Koronavirüs2019” isimli kitabında, roman kahramanlarının gözü ile kovid-19 salgın hastalığının yaşamı nasıl etkilediği yönündeki gözlemlerinin yaşandığı günlerde yazılması ile dikkat çekiyor. 

Dünyada Aralık-2019 yılında ilk defa Çin’de görülmesi ile başlayan virüs salgınının tüm dünyaya yayılması ile pandemi ilan edilmiş ve Türkiye’de ise Mart ayında ilk vaka ile başlayan salgının Temmuz ayı ortalarına kadar olan yaşananları içerdiği roman; bakış açısı, kahramanların karakterleri ve olaylar ile “Yaşarken yazılan roman” olarak dünya tarihine geçecektir.
Yazar Rüştü Aydın, virüs salgınının romanına konu edilmesini, “Birçok film seyredildi virüs salgınları hakkında, yazarları, senaristleri hep ülke dışından. Bende Türkiye’den bir yazarın bu konuları yazabileceğini düşündürmek istedim” şeklinde görüşlerini bildirdi. Yazar Aydın, “Romanı bilim kurgu yerine sosyal hayatta insanların virüs hakkında neler düşündüklerini, virüsten korunmak için nasıl mücadele ettiklerini, virüs belirtilerinden birini yaşayan insanın psikolojik olarak nasıl etkilendiği, sağlık çalışanlarının ailelerine olan endişelerini, virüsle göğüs göğüse mücadele etmelerini roman kahramanlarının yaşamları ile anlatmaya çalıştım.”Dedi. 
Aydın, “2020 yılının Temmuz ayında romanımızı baskıya verdiğimizde dünya genelinde hala günlük hasta sayısı ve ölüm oranları artıyordu. Türkiye’de ise normalleşme süreci devam ediyor. Hasta sayıları binin altında seyrediyor, ölüm oranları ise 20’nin altında. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde yaşanan gelişmeleri roman kahramanlarımızın gözü ile zevkle, heyecanla okuyacağınız yaşarken yazılan bir roman.” www.inciaykitap.com sitesinden kıtabın temin edilebileceğini de sözlerine ekledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA