“CHP ZOR DURUMDA OLAN ESNAFLARIMIZIN YANINDADIR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“CHP ZOR DURUMDA OLAN ESNAFLARIMIZIN YANINDADIR”

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde oldukça sıkıntı yaşayan, iş yapamaz hale gelen kahveci esnafıyla ilgili acilen önlem alınması gerektiğini söyleyerek, “Kahveci esnafı yok oluyor! Maalesef ki gerekli desteği göremeyen esnaflarımız bir bir kepenk kapatıyor. Cumhuriyet Halk Partisi zor durumda olan esnaflarımızın yanındadır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özgücük, İlçe Başkan Yardımcıları Murat Topçuoğlu, Murat Çeliker, Erhan Yıldırım ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal’la birlikte, Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası Başkanı Halil Şekeri ve yönetimini ziyaret etti.

Pandemi döneminde uygulanan kısıtlamalarda en çok zarar gören esnaf kesiminin kahvehaneciler olduğunu belirten Başkan Varal, “Pandemi döneminde zor günler geçiren esnafın her daim yanındayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 17 maddelik esnafımıza yönelik çözüm önerileri toplumun geniş kesimleri tarafından olumlu karşılandı.

Eğlence sektörü içerisinde yer alan ve oyun oynatılarak kazanç sağlayan bu işletmelerin gelirleri ciddi oranda azalmıştır. Gerekli tedbirler alınmaz ve destekler sunulmaz ise, ülke genelinde sayısı 100 bini, Tarsus 'ta sayısı 700 ü aşan kahvehane esnafı, aileleri ve çalışanları bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmeye devam edecektir. Güncel işsizliğin adeta  ülke tarihi rekoru kırdığı düşünüldüğünde, diğer meslek gruplarına olduğu gibi, kahvehane ve kıraathane esnafını da destekleyecek düzenlemelerin hayata derhal geçirilmesi gereklidir” diye konuştu.

Kahveciler Odası Başkanı Halil Şeker ise, "Esnaf 7 aydır perişan ve evine ekmek parası götüremiyor. Mücbir sebepten dolayı kahvehanelerimiz kapandı. 1 Haziran’dan sonra açtılar ama tavla, okey ve kağıt oyunları yasak. Esnafımız mağdur, devletin karşılıksız destek vermesini ve oyun yasağını yeniden değerlendirmesini istiyoruz. En sıkıntılı süreçte maske ve dezenfekte ile Tarsus Belediyesi, gıda desteği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi yanımızda oldu, teşekkür ediyorum" dedi.

CHP İlçe Başkanı Varal ve partili yöneticiler Cetvel 'de bulunan Şaşmaz Kahvesini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya gelerek, sohbet ettiler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA