CHP’Lİ ANTMEN ‘DEPREM VERGİLERİ SURİYELİLERE Mİ HARCANDI?’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ ANTMEN ‘DEPREM VERGİLERİ SURİYELİLERE Mİ HARCANDI?’

 

Yaşanan deprem vergileri tartışmalarında Habertürk yazarı Fatih Altaylı, deprem vergilerinin Suriyelilere harcandığı açıklamasında bulunmuş ve "2011’den sonra memlekete 5 milyona yakın göçmen geldiğine göre 2011’den sonra toplanan deprem vergileri muhtemelen Suriye’den gelen göçmenlere gitti" diye yazmıştı.

Altaylı’nın bu iddiasını CHP Meclis Gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “1999-2020 yılları arasında 35 milyar dolar tutarında deprem vergisi toplandığını belirterek “Türkiye’de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmemesi; 6.8 şiddetinde yaşanan bir depremde dahi can kayıplarının olması, dönemin bakanlarının ‘Deprem vergisi ile yol yaptık’ açıklamalarında bulunması ve mevcut Hazine ve Maliye Bakanlığının toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığının bilgisine sahip olmaması, 20 yıldır toplanan vergilerin, depreme önlem olarak kullanılmadığını ortaya çıkartmıştır” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın yazısının bazı bölümlerine önergesinde yer veren Antmen önergesinde şu soruları yöneltti;

– 21 yıldır toplanan 35 milyar dolar tutarındaki deprem vergileri Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere; sayıları 5 milyonu geçen göçmen, sığınmacı ve mültecilere mi harcanmıştır?

– Deprem vergileri göçmen, sığınmacı ve mültecilere harcandı ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sığınmacılara harcadık” dediği 50 milyar hangi başka amaçlar doğrultusunda kullanılmıştır? Bunlar nelerdir?

– 1999’dan, 2020 Kasım ayına kadar geçen sürede toplanan deprem vergileri nerelere, kimler tarafından ne şekilde harcanmıştır?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA