MGC YÖNETİMİ 1 YILLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MGC YÖNETİMİ 1 YILLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu geride kalan 1 yılın değerlendirmesini yaptı. MGC Başkanı Kaya Tepe, özellikle yerel kurumların gazetecilere destek olması gerektiğini belirtti.

Başkan Tepe, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 1 yıllık süreci anlatan Tepe, Nimet-İhsan Tufan Gazetecilik Yarışması hakkında bilgi vererek, 9 Kasım 2019’da olağan üstü genel kurul yaptıklarını hatırlattı. 10 Kasım’da da Ankara’ya gittiklerini belirten Tepe, “Öncelikle dün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümüydü. Atamızı halen büyük bir özlemle anıyoruz. 10 Kasım’a kadar değil son kasıma kadar hep izinde yürüyeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. MGC üyeleri, milletini, vatanını seven insanlardan oluşuyor. Bu anlamda da ulu önderimizin yolu bizim yolumuz olacaktır. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

“YEREL KURUMLAR GAZETECİLERE DESTEK OLMALI”
Özellikle yerel kurumların gazetecilere destek olması gerektiğini vurgulayan Tepe, “Bu destekle yerel basın ekonomik olarak bir nebze ayakta kalmalı. Gazeteler, gazeteciler yaşamaya devam etmeli. Bunu yapmak çok önemli. Eğer yerel medyanın sesinin kesilmesi önlenmezse bu en çok gazetecilere daha sonra da demokrasimize zarar verecektir. Söze geldiğinde herkes bunun farkında ama fiiliyata geldiğinde çok eksiklik yaşıyoruz. Her platformda bunu dile getiriyoruz. Bizim kendi bütçemizle bazı şeyleri yapmamız çok zor. Gazeteciler cemiyetleri bu anlamda öne çıkmalı. Bu sorunları her platformda söylemeli. Bununla ilgili elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK”
Korana virüs salgını dolayısıyla bu dönemin çok zor geçtiğini dile getiren Tepe, daha sonra şu görüşlere yer verdi:
“Yaptığımız pekçok planı ertelemek zorunda kaldık. Bizim hafızalarımıza yeri terimler eklendi. Bu süreçte nasıl hizmet verebileceğimiz düşündük. Ya pek çok kişinin yaptığı gibi işi akışına bırakacaktık yada bunun ne kadar süreceği belli değil ve buna uyum sağlayıp, yaşamayı öğrenmeliyiz, verdiğimiz sözleri yerine getirmeliyiz. Biz böyle karar aldık. Biraz ağır oluyor ve her istediğimiz de olmuyor ama biz yol almaya devam ettik. Belki usul olarak yapılmaması gereken şeyleri bile yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz bu yola çıktığımızda verdiğimiz sözler vardı. Bizde pandemi de olsa çalışma devam ettik.”

Başkan Tepe, Nimet-İhsan Tufan Gazetecilik yarışmasıyla ilgile de bilgi vererek, bu sene ilkini yapacakları yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA