BAÞKAN SEÇER, YOÐURT PAZARI’NDA ÜRETÝCÝ KADINLARLA BULUÞTU | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
BAÞKAN SEÇER, YOÐURT PAZARI’NDA ÜRETÝCÝ KADINLARLA BULUÞTU

 

BAÞKAN SEÇER: “KADINLAR ÇALIÞSIN, ÜRETSÝN, BÝZ ONLARA HER ALANDA DESTEK OLALIM”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Yoðurt Pazarý’nda kentteki kadýn kooperatifleri için açýlan stantlarda üretici kadýnlarla buluþup, eþi Meral Seçer’le birlikte ev alýþveriþini yaptý. Seçer, “Yeni yeni projeler geliþtireceðiz. Kadýnlarýmýzýn, kadýn kooperatiflerimizin her zaman yanýnda olacaðýz. Onlarýn gücü ve desteði olacaðýz” dedi.Baþkan Seçer, Taþ Bina’dan Yoðurt Pazarý’na giderken kentin iþlek caddelerini adýmladý ve esnafla selamlaþtý.
Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, kentin iþlek caddelerinde esnafla selamlaþtý ve Yoðurt Pazarý’nda açýlan kadýn üretici pazarýnda üretici kadýnlarla bir araya geldi. Büyükþehir Belediyesi, kentteki 8 kadýn kooperatifini bir araya getirerek, 6 Kasým’da Yoðurt Pazarý’ndaki ürün sergileme stantlarýnýn açýlýþýný gerçekleþtirmiþti. Duyurusu yapýlarak iki haftada bir kurulan stantlarda çeþit çeþit ürünler yer aldý. Baþkan Seçer, üretici kadýnlarýn stantlarýndan eþi Meral Seçer’le birlikte ev alýþveriþi yaparak sohbet etti. Kadýnlarý ve kooperatifleri desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayanSeçer, “Kadýnlarýmýzýn, kadýn kooperatiflerimizin her zaman yanýnda olacaðýz. Onlarýn gücü ve desteði olacaðýz” dedi.
Baþkan Vahap Seçer’e Meral Seçer’in yaný sýra Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu, Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Baþkaný Salim Serdar Gökçek ile Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger de eþlik etti.
“Ýnsanlar burada bir arada, kardeþlik ve huzur içerisinde”
Baþkan Seçer, Yoðurt Pazarý’nda kadýn kooperatiflerinin ürünlerini sergilediði bir alan oluþturulduðunu ve alanýn bir buluþma noktasý olduðunu kaydetti. Tarsus’tan Mut’a kadar kentin her bölgesinden üretici kooperatiflerinin çeþit çeþit el iþi, gýda maddeleri, tarýmsal ürün, orijinal ve organik üretimlerinin sergilendiðini vurgulayan Baþkan Seçer, “Çok sayýda ürünü bulmak mümkün burada. Kadýnlarýmýza ürünlerini deðerlendirme imkaný sunduðu gibi aslýnda bir anlamda da sosyal olarak çok büyük katký saðladýðýný düþünüyorum. Ýnsanlar burada bir arada, kardeþlik içerisinde, huzur içerisinde” dedi.
“Kadýnlar çalýþsýn, üretsin, biz onlara her alanda destek olalým”
Salgýn nedeniyle olaðanüstü günlerden geçildiðini ve son dönemde vaka artýþlarýnda önemli artýþlar olduðunu belirten Baþkan Seçer, pandeminin insanlar üzerinde ekonomik, toplumsal ve psikolojik birtakým sorunlar yarattýðýný söyledi. Seçer, açýk alanda ve kontrollü ortamda kadýnlarýn sosyalleþmesini saðlayançalýþmada emeði geçenleri kutlayarak, “Büyükþehir’in önemli katkýsý var. Ama buranýn baþ aktörleri üretim yapan kadýnlarýmýz, kooperatiflerimiz. Hepsine teþekkür ediyorum. Onlar çalýþsýn, onlar üretsin, biz onlara her alanda yardýmcý olalým, destek olalým.Özellikle kadýnlarýmýzý önemsediðimizi her ortamda söylüyorum. Kadýnlarýmýz toplumumuzun temel unsurlarý, evimizin direði, ailemizin olmazsa olmazlarý. Ekonomik sorunlarý, sosyal sorunlarý, hukuki sorunlarý, aklýnýza ne gelirse bizlerle iþbirliðiyle çözmelerini istiyoruz” diye konuþtu. Seçer, Büyükþehir Belediyesi olarak kadýnlarýn emrine amade olduklarýný söyledi.
“Kadýnlarýmýzýn, kadýn kooperatiflerimizin her zaman gücü ve desteði olacaðýz”
Stantlarý tek tek ziyaret eden Baþkan Seçer, eþi Meral Seçer’le birlikte stantlardan ev alýþveriþi yaptý ve kumda kahve piþirdi. Stantlardaki ürünleri tek tek inceleyen Seçer, þöyle devam etti:
“O güzelliði gördüm. O samimiyeti gördüm. O alýn terinin, el emeðinin ortaya çýkarttýðý ürünleri pazarlarken, onlarýn ekonomik deðere dönüþürken, kadýnlarýmýzýn gözlerindeki mutluluðu gördüm. Çünkü bir emek ediyorsunuz, onun karþýlýðýný alýyorsunuz. Belki onun karþýlýðýnda bir parasal gelir elde ediyorsunuz ama asýl önemli olan onun yaþadýðý hazdýr. Bunlarý gördüm. Bunlar da beni bir belediye baþkaný olarak son derece mutlu etti. Eþim Meral Seçer de bugün bana eþlik etti. Beraber alýþveriþ etme imkanýmýz oldu. Uzun aylardan sonra burada bunu da yapmýþ olduk.Daha da tahkim edeceðiz, iletiþimimizi daha da artýracaðýz. Yeni yeni projeler geliþtireceðiz. Kadýnlarýmýzýn, kadýn kooperatiflerimizin her zaman yanýnda olacaðýz. Onlarýn gücü ve desteði olacaðýz.”
Baþkan Seçer, üretici kadýnlarýn ardýndan esnafla ve vatandaþlarla buluþtu
Taþ Bina’dan çýkýp Atatürk Caddesi üzerinden Yoðurt Pazarý’na geçen Baþkan Seçer, cadde üzerindeki esnafla ve vatandaþlarla selamlaþtý. Yoðurt Pazarý’ndan çýkýp belediye binasýna geçen Seçer, Silifke Caddesi boyunca esnafla selamlaþtý, cadde üzerinde vatandaþlarla sohbet edip hal ve hatýrlarýný sordu. Baþkan Seçer, cadde üzerinde karþýlaþtýðý Büyükþehir Belediyesi bünyesindeki temizlik ve Parkomat görevlisi kadýnlarla da sohbet ederek iþlerinden ve yaþamlarýndan memnun olup olmadýklarýný sordu. Kadýnlar, mevcut koþullarýndan memnun olduklarýný belirtti. Seçer, yapýmý süren yeni belediye binasýný ve Tevfik Sýrrý Gür Lisesi önünde yapýlacak kent meydaný ve katlý otopark alanýný da inceledi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA