GERÇEK BEKA SORUNU, EĞİTİMSİZ VE CAHİL BİR GENÇLİKTİR..! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
GERÇEK BEKA SORUNU, EĞİTİMSİZ VE CAHİL BİR GENÇLİKTİR..!

 

Serdar Erkan

Dünya’da tüm gelişmiş ülkeler, gelişmişlikte en büyük sıçramayı eğitimli genç nüfusunun patlama yaptığı yıllarda yapmıştır. Ülkemizde genç nüfus ve özellikle kızlar, maalesef yaşdaşlarının Dünya genelinde gördüğü eğitimden geri kalmaktadır.

Prof. Dr. Daron ACEMOĞLU’na göre “Türkiye, genç nüfusun eğitimsizliğinde, Arjantin, Suudi Arabistan ve Kolombiya’nın gerisinde. Gençlerin yüzde ellisi lise eğitimine bile sahip değil.

Daha kötüsü, Türkiye, bilimde ve matematikte Dünya ortalamasının altında”.
Öte yandan, Dünya ölçeğinde yapılan PİSA 2018 sonuçlarına göre, bilim, matematik ve okumada; Çin ve Singapur’un açık ara önde olduğu listede, ülkemiz maalesef son sıralarda.
Böyle giderse, üretmeyen, hayal kuramayan, ailesinin eline bakan, kentlere yığılarak asgari ücretli bir işe girebilmek için torpil arayan ve hayatının en verimli yıllarını tüketerek geçirecek amaçsız bir nüfus ortaya çıkacak. Bir de bunun üstüne ülkemizde kamuda işe girmek için liyakat yerine yandaşlık geçerli olunca, yetişmiş gençlerimizin de yarısından fazlası yurtdışına gitmek istiyor, ülkemiz dinamizmini ve entellektüel sermayesini kaybediyor.
Bu nedenle gerçek tehlike ve beka sorunu budur. Tüm karar vericiler bu konu üzerine odaklanmalıdır.

İYİ YETİŞMİŞ GENÇLİĞİ OLMAYAN ÜLKENİN, GELECEĞİDE OLAMAZ..!

Türkiye, Dünya’nın gıpta ettiği genç nüfusunu, gelecek Dünya’nın sorunlarına ve üretim teknolojilerine göre hazırlamadan sıçrama ve gelişmeyi ıskalayan bir toplumda, evin içinde huzur ne kadar mümkün olacaktır?
Bir de bu genç nüfusun, 15-20 yıl sonra yaşlanmasıyla ve doğurganlığın kaçınılmaz olarak düşmesiyle, gelecekte ülkemiz bütçesinde sağlık giderlerinin artmasıyla, emeklilik ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesi ve parası olmayanın yeterli sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşamaması sonucunu getirecektir.
Böylece kısır bir döngüye giren toplumda her türlü şiddet, cinayet, taciz vb olaylarla mutlu bir toplum yaratılması çok zor olacaktır.
Bu durum, mutlu olmayan saatli bomba gibi her an bir iç çatışmaya meyilli bir toplum yaratacak, iç barışımız ve ülkemizin bütünlüğünü korumak daha büyük bedellere mal olacaktır.
Bu nedenle bu konu gerçek bir beka sorunudur.
Bu nedenle MERKEZİ ve YEREL YÖNETİMLER BU KONUYU ÖNCELİKLE ELE ALMALI, COVID-19 salgını koşullarında özellikle kız çocuklarını bu girdaptan kurtaracak, fırsat eşitsizliğini giderecek projeler acilen hayata geçirilmelidir. Ülke genelinde ve yerelde bu konuya daha fazla kafa yorulmalı ve kaynaklar bu konuda seferber edilmelidir.   Kaynak: mersindebirlik.om 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA