CHP’Lİ ANTMEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BÜYÜK İHMALİNİ MECLİSE TAŞIDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ ANTMEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BÜYÜK İHMALİNİ MECLİSE TAŞIDI

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 10 AYLIK PCR TESTİ İHMALİ

Türkiye’de korona virüs önlemleri kapsamında ülkeye giriş yapacak yolculardan PCR testi istenmesi uygulamasına, virüsün Türkiye’de görülmesinden yaklaşık on ay sonra başlandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, geç kalınan uygulamayı Meclis gündemine taşıdı. Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, 10 Mart 2020 tarihinden; 30 Aralık 2020 tarihine kadar geçen sürede yurt dışından gelen yolculardan neden PCR testi istenmediğini ve bu şekilde ülkeye kaç korona virüs hastası turistin geldiğini sordu. Antmen, “Türkiye'de son 3 ayda artan vakalara ve ölümlere rağmen söz konusu uygulamanın pandemi sürecinde uygulanmaması yaşanan vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olmuştur” dedi.

Türkiye’de korona virüs önlemleri kapsamında ülkeye giriş yapacak yolculardan PCR testi istenmesi uygulamasına virüsün Türkiye’de görülmesinden yaklaşık on ay sonra başlandı.

Covid- 19’un ülkemizde görülmesiyle yurtiçinde çok sayıda kısıtlamaya gidilirken, turistler bu kısıtlamalardan muaf tutuldu. 30 Aralık gününe dek yurt dışından gelen yolculara PCR testi de uygulanmadı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ‘ihmalde’ bulunduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Korona virüs vakasının ülkemizde ilk görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bu yana alınan birçok tedbirin vatandaşlarımız için zor şartlar oluşturduğunu ancak turistler için herhangi bir kısıtlama yapılmadığını belirten Antmen, “Turistler için herhangi bir kısıtlama uygulanmaması vaka artışlarına yol açmıştır.  Kısıtlama günlerinde vatandaşlar evlerine kapanmak zorunda bırakılırken Türkiye'de sokakların turistlere ve Suriyeli sığınmacılara kaldığı görüntüler tepkilere neden olmuştur” dedi.

Antmen, 10 aydır ülkemize giren turistlerden PCR testi istenmediğini vurgulayarak, “Haziran ayı başlarında havalimanlarına mobil PCR testi istasyonları kurulurken, turistlerin ya da dış hat yolcularının test yaptırma zorunluluğu bulunmamaktaydı. Sağlık Bakanlığı salgının Türkiye'de görülmesinden yaklaşık 10 ay sonra dış hat yolcuları için PCR testi gösterme zorunluluğu getirmiştir.    Türkiye'ye gelen tüm dış hat yolcularına ve hudut kapılarında son 72 saat içerisinde alınmış PCR test sonuçlarını gösterme zorunluluğu uygulaması ise ancak 30 Aralık 2020 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye'de son 3 ayda artan vakalara ve ölümlere rağmen söz konusu uygulamanın pandemi sürecinde uygulanmaması yaşanan vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olmuştur” dedi.

Antmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

1 - Yaşanan bunca ölüme ve artan vakaya rağmen 10 ay boyunca turistlere neden PCR testi uygulama zorunluluğu getirilmemiştir?
2 – Yurt dışı uçuşlarda PCR testi zorunluluğu olmadığı için kaç kişi Covid-19 virüsü kapmış kaç kişi bu nedenle vefat etmiştir?
3 - Bu şekilde giriş yapıp Türkiye’de Covid-19 virüsü taşıdığı anlaşılan kaç turist tespit edilmiştir? Bu kişiler virüsü kaç kişiye bulaştırmıştır? Temaslı oldukları tespit edilen kişi sayısı nedir? Bunlar için ne tür tedbirler alınmıştır? Bu kişilere karantina uygulanmış mıdır?
4 – 10 Mart 2020 tarihinden; 30 Aralık 2020 tarihine kadar geçen sürede Türkiye’ye gelen turist sayısı nedir? Bu turistlerden kaçı Covid-19 nedeniyle hastanelere başvuruda bulunmuştur? Bunlardan kaçı hayatını kaybetmiştir?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA