AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, YENİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, YENİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

 

* Akdeniz Belediye Meclisi’nin Ocak ayı birinci birleşimi, belediye konferans salonunda düzenlendi. Açılış, Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, bir önceki Meclis tutanak özeti okunup oylandı. 

Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Koronavirüs ile mücadele eden personele ödenecek ücrete ilişkin önergenin kabulünden sonra Meclis toplantılarının, her ayın ilk mesai günü saat 10.30’da yapılması karara bağlandı. Toplantıda, Meclis Denetim Komisyonu’nun 3 kişiden oluşmasına ilişkin üyelerin teklifi de oybirliği ile kabul edildi ve her gruptan birer üye seçimle belirlendi. Seçim sonucu komisyonu üyeliklerine; Sabahiddin Yeşiloğlu, Mahmut Dönmez ve Salih Akbaş seçildi. Komisyon toplantılarında görevlendirilen kişilere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kişi ve gün sayısının tespit edilmesine ilişkin teklif Plan Bütçe, Hukuk, Kadın-Erkek Eşitliği komisyonlarına oybirliği ile sevk edildi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdas edilecek
5393 Sayılı Belediye Kanunu gereği, sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesine ilişkin teklifin görüşülüp karara bağlanmasından sonra yine aynı kanun gereğince, Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen I sayılı kadro ihdası cetveli ile teklif görüşüldü. Teklif, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Akdeniz Belediyesi’nde yapılan atama ve görevlendirmeler ile ilgili Meclisin bilgilendirilmesinin ardından temenni ve öneriler bölümüne geçildi. Bir sonraki Meclis toplantısı, 8 Ocak 2021 Cuma günü saat 10:00’da konferans salonunda yapılacak. 
Başkan Gültak; “Hastalığı geçirmeden, aşı ile atlatmak en doğrusu”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada; Koronavirüs rahatsızlığı sürecinde yaşadıklarını Meclis üyeleriyle paylaştı. Hastalığı rahat geçirdiğini kaydeden Başkan Gültak, dinlenebilmek amacıyla cep telefonunun kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Başkan Gültak, “Bu hastalık tam bir muamma. Bu nedenle hastalığı geçirmeden, virüsü kapmadan aşı ile kurtulmak en iyisi olacaktır. Hastalığım sürecinde, arayan bütün arkadaşlarıma ve meclis üyelerimize, bürokratlarımıza, sosyal medyadan yazıp geçmiş olsun dileğini ileten herkese ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya devam edeceğiz”
Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, hasta olanlara da şifalar dileyen Başkan Mustafa Gültak, “Yeni yılla birlikte tabi kurallar değişmedi. Maske, mesafe ve temizlik kuralları aynen geçerli.  Aşı da olsak kurallar yine geçerliliğini koruyacak. Çok canımız yandı, çok kayıplar verdik. İnşallah 2021 yılı, daha huzurlu, daha sağlıklı geçer diye temenni ediyorum” diye konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA