ABD ÇATIRDIYOR, MAZLUM MİLLETLERİN ÇAĞI GELİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ABD ÇATIRDIYOR, MAZLUM MİLLETLERİN ÇAĞI GELİYOR

 

Av. İzzet ULUDAĞ yazdı

ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ;
“EMPERYALİZM MAHV U NABUT OLUYOR”

ABD ÇATIRDIYOR, MAZLUM MİLLETLERİN ÇAĞI GELİYOR

        DÜN ABD'nin göbeğinde yaşanan son olaylarda ve özellikle Kongre Binası'nın işgalinde asıl görmemiz gereken nokta; 
      Mazlum milletlerin baş düşmanı ABD, artık çatırdıyor. 
Burada Trump'dan söz etmiyoruz. TRUMP da sistemin aralarında fark olsa da bir parçasıdır. 
        Geçen yıl içinde, George FLOYD’un polis tarafından katledilmesi sonrası yaşanan geniş kitlelerin ayağa kalktı, sokaklara döküldü. Bu olay ve özellikle coronavirüs salgını sırasında sistemin terk ettiği, tek başına bırakılan, 22 milyon kişinin hastalığa yakalanması,  bu salgın nedeni ile de bugüne kadar 400 bin ABD yurttaşının hayatını kaybetmesi ABD içinde geniş halk kitleleri ile emperyalist sistemin merkezi ve temsilcileri arasında derin çelişkiler yarattı. 
        ABD halkının tamamı küresel salgınla, neredeyse yarısı da yoksullukla boğuşurken, salgını sistemin parçası olan bir avuç Dolar milyarderi de fırsata çevirmiş, servetlerine servet katmışlardır. 
        ABD’de sırasıyla; 
        1- Jeff Bezos (Amazon) 189,4 milyar 
        2- Bill Gates (Microsoft) 114 milyar 
        3- Mark Zuckerberg (Facebook) 95,5 milyar 
        4- Warren Buffet (Berkshire Hathaway) 80 milyar 
        5- Elon Musk (Tesla ve SpaceX) 73,1 milyar 
        6- Steve Ballmer (Eski Microsoft CEO'su) 71 milyar 
        7- Larry Ellison (Oracle) 70,9 milyar 
        8- Larry Page (Google) 67,4 milyar 
        9- Sergey Brin (Google) 65,6 milyar 
        10- Alice Walton (Walmart) 62,5 milyar 
        11- Rob Walton (Walmart) 62 milyar 
        Dolar servete sahip olanlar ve daha niceleri ve sistem ile yoksulluk içinde yaşamak zorunda kalan milyonların arasındaki zaten mevcut olan çelişme salgın sırasında daha da derinleşmiştir.
Bu koşullarda ABD’de yaşanan sürecin dışında ve tarafsız kalamayız!  
ABD'de yaşayan insanların, sınırsız bir eşitsizlik, zorbalık ve her türden ayrımcılık üzerine oturan emperyalist sisteme karşı verdiği ve vereceği mücadelenin yanındayız.
        Elbette son yıllarda ABD’nin dünyada, bölgemizde ve Türkiye’de askeri vb alanlarda etkisini yitirmesi, ABD içindeki bu çelişmenin derinleşmesinde önemli bir rol oynadı. 
      Ülke içinde de demokrasinin, paylaşılan bir zenginliğin ve huzurun olmadığı, topluma esas damgasını vuranın emperyalist sistemin çıkarları ve bunun sadece dünyanın mazlum milletlerine ve milli devletlerine değil, ABD halkının yoksul ve perişan durumda olan milyonlarca kesimine de dayatılmasının kaçınılmaz olduğu gerçeği ortaya çıkmış, Amerikan rüyası ABD'de başta sokaklarda yaşayanlar, bir bardak çorbaya mahkûm edilenler, işsizler, yoksullar, siyahiler ve geleceklerinin hiç de iyi olmadığını hisseden mazlumlar için de artık sona ermiştir. 
 Burada bize, mazlum milletlere düşen nedir?
 Bu direnen ve direnecek kesim, nesnel olarak mazlumlar dünyasının bir parçasıdır.
 Bu nedenlerle, ABD içinde de emperyalist sistemin kenara savurduğu, ezdiği milyonların, ezilmişlerin yanında olacağız, sisteme karşı ayağa kalkmak isteyen hakla birlikte olacağız. Bundan korkmayacağız! 
  Ancak elbette ABD, tek dişi de kalsa, sömürgeci emperyalist sistemin çıkarları gereği, özellikle askeri güçlerini kullanarak, tehditler savurarak, yaptırımlar uygulayarak emperyalist karakterini tamamen kaybedinceye kadar hem kendi yurttaşlarının ve hem de dünyanın baş belası olmaya devam etmeye çalışacaktır.
        ABD'nin yoksulları, sokaklarda yatıp kalkan milyonlarca insan, sistemin yapısı gereği dayattığı eşitsizlik, ırk ayrımcılığı karşısında direnen, kısacası EMPERYALİST sistemin karşısında mücadele etmek zorunda kalanlar ve kalacak olanların yanında olmayıp da seyirci mi kalacağız?
        Biz, bu koşullarda büyük önder Atatürk'ün özgürleşmesi için elinden geleni yaptığı ve göz bebeği olan, mazlum milletlerin her zaman yanında ve onlarla birlikte olmak zorundayız.
Çünkü mazlum milletler özgürleştikçe, “Emperyalizm mahv u nabut” oldukça Atatürk’ün düşlediği Büyük Uyum Dünyası’na çok daha fazla yaklaşıyoruz. 
        ABD'nin içinin karışması dünya yoksulları ve mazlumları için iyidir. 
        Mazlumların dünyası, ancak böyle rahat bir soluk alır. 
Atatürk'ün dediği gibi, dünyada özgürlük ve bağımsızlığına kavuşacak milletler, daha uygun koşullara kavuşur. 
        Unutmayalım ki mazlum milletlerin ve bizim anti-emperyalist vatan mücadelemiz, yeryüzünün her zerresinde ve özellikle ABD içinde de sisteme karşı yoksullar, sokakta barınanlar, işsizler, ırk ayrımına tabi tutulanlar, sistem tarafından baskı altına alınan milyonlar tarafından verilen her kalkışma ve direnmenin de esaslı bir parçasıdır.
        ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ; “EMPERYALİZM MAHV U NABUT OLUYOR” ABD ÇATIRDIYOR, MAZLUM MİLLETLERİN ÇAĞI GELİYOR.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA