1 MİLYON 78 BİN ÖĞRENCİNİN İNTERNETİ YOK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
1 MİLYON 78 BİN ÖĞRENCİNİN İNTERNETİ YOK

 

CHP  Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel öğretmen ve öğrencilerin uzaktan eğitime erişmekte yaşadıkları sorunları gündeme getirdi. Eğitimde ikinci yarıyılın başlamasına çok kıs bir süre kaldığını belirten Gökçel, hala uzaktan eğitime erişimin tam anlamıyla sağlanamadığını kaydetti. Gökçel, “Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı gelecek hafta başlayacak. Ancak tableti, interneti olmayan öğrencilerin aileleri hala bizi arayıp çocuklarının eğitime ulaşamadıklarını söylüyor. Bugün 227 bin öğrencinin evinde televizyonu yok. 1 milyon 78 bin öğrencinin interneti yok” dedi.

“Bakanlık Hala Öğrencilere Tablet Dağıtamadı”
Pandemi sürecinde başlayan 2020 – 2021 eğitim yılında birinci yarıyıl pandeminin gölgesinde uzaktan eğitim verilerek tamamlandı. Ancak bu süreçte birçok öğrenci uzaktan eğitime katılmakta zorluk çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu süreçte aksaklıkların giderileceğini belirttiğini kaydeden Gökçel, “Ekim ayında tablet dağıtımına başlandığı ifade edilse de bunu göremiyoruz. Elektronik alet fiyatları bu kadar artmışken, öğretmenlerin de öğrencilerin de tablet ve bilgisayara ulaşması mümkün değil” dedi. Mevcut ekonomik koşullarda öğretmenlerin de öğrencilerin de tablet ve bilgisayar alamadıklarının altını çizen Gökçel, “Öğretmenlerin uzaktan eğitim vermek için tablet alacak paraları yok. Birçok öğrenci tableti olmadığı için aylardır derslerini takip edemiyor. Bunun önlenmesi için öğrenci ve öğretmenlerimizin tablet alışverişlerinde TRT bandrol ücreti ve KDV alınmamalıdır. Bu mağduriyeti gidermek için TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi sunacağız. TBMM’nin üzerine düşen katkıyı yaparak mağduriyeti gidereceğini düşünüyorum” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA