İTHAL TARIM ARTIK İHANETE DÖNÜYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İTHAL TARIM ARTIK İHANETE DÖNÜYOR

 

İTHAL TARIM ARTIK İHANETE DÖNÜYOR

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin 2 Eylül’de yeniden Buğday ithalatı ihalesine çıkacak olması ile ilgili konuyu değerlendirdi.

Orhan Sümer, “Yerli çiftçi iktidarın umrunda değil” dedi.

İTHAL TARIM ARTIK İHANETE DÖNÜYOR

Orhan Sümer, “Toprak Mahsulleri Ofisi, 300 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için 2 Eylül’de ihale yapacağını açıkladı. 30 Haziran’dan bu yana 4. kez buğday ithalat ihalesi yapılacak. Daha önce her biri 395 bin ton olmak üzere 3 ihale yapıldı. İlk ihalede ton başına 260 dolar, ikincisinde 257 dolar ve 4 Ağustos’taki ihalede buğdayın tonu ortalama 299 dolardan alındı. Kendi çiftçisinin ürünü ambarlarda alınmayı beklerken, ithalatın değil ihracatın teşvik edilmesi gerekirken iktidarın bu politikaları artık tarıma geri döndürülemez zararlar vermeye başlamıştır” Dedi.

ÜLKENİN EN VERİMLİ MADENİ TARIM TOPRAĞIDIR

Orhan Sümer, “Türkiye’nin en önemli kaynağı verimli tarım arazileridir. Ne yazık ki AKP iktidarı 19 yıldır bu gücü kullanmak yerine her geçen gün baltalamayı tercih ediyor. Ne ekersen fazlasıyla geri alabileceğin, verimliliği çok yüksek topraklarımız dururken, tarım ürünlerinin ithal edilmesi kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır. Tüm dünyada buğdayın merkezi olarak bilinen ülkemiz dururken, ithal buğday almak hem ülkemize hem çiftçimize ihanettir. İçinde bulunduğumuz ekonomik sorunları ve Dünya’nın yaşadığı krizleri düşündüğümüz zaman Türkiye’nin yapması gereken sadece sürdürülebilir tarım ve ihracattır. AKP iktidarın elinde tüm dünyanın özendiği bir maden var ama işlemesini bilmiyor” Dedi.

TARIM TOPRAKLARI EL DEĞİŞTİRİYOR

Orhan Sümer, “Yanlış tarım politikaları sonuncunda kimsenin göremediği ama bölgelerinde önemli değişikliklere sebep olan olaylar yaşanıyor. Nesillerdir çiftçilik ile uğraşan aileler tarımın desteklenmemesi, borçlarının artması, banka hacizleri gibi nedenlerle, çiftçilik yapmayı bırakıyor. Binlerce dönüm araziler ya icra ya da doğrudan satış yoluyla elden çıkarılıyor. Yabancı uyruklu kişilerin de yoğun talepleri sonrasında bugün çok verimli tarım arazisi olan yerler yarın ne yazık ki AVM olarak karşımıza çıkıyor” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA