“Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı“ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı“

 

“Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı“

Türkiye’nin limon deposu Mersin Erdemli ’de yılın ilk hasadı, ‘mayer’ cinsi erkenci limon ile başladı.  Türkiye’nin % 65 limon üretiminin yapıldığı kentte yıllık 500 bin tondan fazla üretim yapılıyor.

Mavi ile yeşilin kesiştiği Erdemli ‘de yapılan limon hasadında,  ilk makası Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli ekonomisi ve ülke ekonomisi için çok ciddi bir paya sahip olan ve ülkede üretilen limonun %65’nin üretildiği Erdemlimizde limon hasadımızı başlatmış bulunmaktayız. Yeni sezonun üreticilerimize, ihracatçılarımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Erdemli ‘de limon çok ciddi bir ekonomik değer. Yılda 500 bin tondan fazla üretim elde ediyor. Yetkililerden,  limonun on iki ay boyunca ihracata gitmesi noktasında, bize,  üreticilerimize destek olmalarını istirham ediyoruz. Burada çiftçilerimiz on iki ay boyunca çalışıyor. Evini geçindiriyor. Ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sunuyorlar. Dolayısıyla burada üreticilerimizin kazanması, gelecek yıllarda daha çok üretim demek”  diye konuştu.

“Üreticilerden İhracata Destek Çağrısı”

Üretimin artmasına en büyük desteğin ihracata verilecek destek ile olacağını ifade eden limon üreticisi Mehmet Keskin, yeni sezondan umutlu oldukların söyledi. Keskin, “ Erkenci limon olan ‘mayer’ limon hasadımıza başlamış bulunmaktayız. Fiyatlarımızda şu anda dalda 3 TL olarak seyretmekte. İhracatın sürekliliğiyle birlikte fiyatlarımızın daha iyi olacağına inanıyoruz ve yetkililerden de bunu bekliyoruz” diye konuştu.

 Yeni sezonun başlamasıyla birlikte tarım işçilerinde hummalı bir çalışmaya koyuldu. Memnuniyetini ifade eden bir kadın tarım işçisi, “Yeni sezonla bizde çalışmaya başladık. Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Öte yandan sezonun ilk limon hasadında,  eller ekşi limon toplasa da, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun baklava ikramı ile ağızlarda tat, yüzlerde tebessüm ve umut kameralara yansıdı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA