Toroslar Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Toroslar Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

 

Toroslar Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

BAŞKAN YILMAZ: “VATANDAŞIMIZIN HER DERDİ BİZİ İLGİLENDİRİYOR”

Başkan Yılmaz, “Sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Vatandaşımızın her derdi, sıkıntısı bizi ilgilendiriyor” dedi.

Toroslar Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “Gönül Bağı Projemiz ile kurduğumuz sistem, her geçen gün daha da oturuyor. Bunun en büyük örneğini 17 günlük kapanma döneminde yaşadık. Yaraları birlikte sardık. Hemşehrilerimize her türlü sıkıntınızda 444 41 33 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilirsiniz dedik. Ve 60 binin üzerinde çağrı aldık. Yaklaşık 50 bin gıda kolisi dağıttık. Bu projenin geri bildirimini çok güzel aldık” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYESİ TANIŞ: “BELEDİYEMİZE HİZMETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tanış, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde özel çocuklara yönelik verilen spor eğitimi hakkında konuşarak, “Belediyemiz, engelli bireylere yönelik bir yıldır spor eğitimi veriyor. Bu hizmet ile özel çocuklar en azından evde çıkıyor. Tabi engelli evladı olmayan bir insanın, engelli bir bireye ne kadar ilgi ve alaka gösterilmesi gerektiğini anlaması mümkün değil. Ancak engelli bir aile bunun ne kadar önemli olduğunu anlayabilir. Benim de bir engelli evladım var. Belediyemiz, 1 yıldır haftanın 4 günü çocuğumu evden alıyor, getiriyor. Çocuğum heyecanla o günleri bekliyor. Spor eğitmenimiz ise empati ve sevgisiyle çocuklarımızı kazanmakta. Hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Belediyemizin bu hizmeti için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “DAHA İYİSİNİ ARAMAK, BULMAK VATANDAŞIMIZA GETİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

17 günlük kapanma döneminde “Gönül Bağı” adı altında başlattıkları projeyi sürekli hale getirdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Gönül Bağı Merkezimizdeki birimlerimiz kapı kapı gezerek “Hangi evde kim var, durumu nasıl, ihtiyacı nedir” şeklinde bir tespit yapıyor. Böylece bir veri oluşturuyor. Daha sonra da elde ettiğimiz verilere göre düzenli olarak ziyaretler yapıyoruz. Veri olmadan strateji olmaz. Strateji olmadan da verimli bir çalışma yapmak mümkün değil. Birimlerimizdeki arkadaşlarımız kendi alanlarında uzman. En önemli hizmetlerimizden bir tanesi sağlık taraması. Böylece özellikle büyüklerimizin düzenli olarak sağlık kontrollerini yapmış oluyoruz. Bu işler sistem işi. Bunu daha da geliştirmek bizim görevimiz. Vatandaşımızın yüzü gülünce biz de mutlu oluyoruz. Her zaman daha iyisi mümkün. Daha iyisini aramak, bulmak vatandaşımıza getirmek bizim görevimiz. Biz bunu medeniyetimizin en önemli unsurları olan merhametimizin, şefkatimizin bir parçası olarak görüyoruz. Bunu sosyal bir görev olarak görüyoruz. Geçen hafta da yeni bebeği olmuş 2 ailemizi ziyaret ettik. Bizim örfümüzde isim koyma merasimi var. Bu merasimimizi gerçekleştirdik. Hizmeti vatandaşımızın ayağına ne kadar götürebilirsek o kadar mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 “67 BİN TON ASFALT, 425 BİN METREKARE KİLİT PARKE ÇALIŞMASI YAPTIK”

30 Eylül itibariyle yaklaşık 2 buçuk yılı geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bu süreçte ciddi miktarda asfalt, parke ve yol çalışması yaptık. 67 bin ton asfalt, 425 bin metrekare ise kilit parke çalışması yaptık. Bu hizmetlerimizin sonuçlarını da sahada görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda 28 mahallemizi ziyaret ettik. Bu mahallelerimizde teşekkür ve takdirle karşılandık. Vatandaşlarımızın yaptığımız hizmetlerden memnun olması bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR, DİNAMİK BİR BÖLGE”

Toroslar’ın dinamik bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “İş hiç bir zaman bitmeyecek. Çünkü bölgemiz, dinamik bir bölge. Alt yapı çalışmaları nedeniyle sürekli bir kazı çalışması yapılıyor. Her kurumun bir yatırım, çalışma programı var. Kendi programlarını yürütüyorlar. Kurumlar arası koordinasyona çok önem veriyoruz. Ve bu koordinasyonun şu an yeterince iyi olmadığı düşüncesindeyim. Kurumlardan da çalışma programlarının paylaşılmasını istiyoruz. Örneğin telefon, su, elektrikle ilgili hizmetler için mahalleye birden çok kurum bir anda girse; kazılar bir anda yapılsa, biz de bunun tamiratını yapsak bu şekilde vatandaşlarımıza daha konforlu bir ortam sunabiliriz. Elbette arıza durumları olabilir. Olağanüstü durumlardır. Bunun için kimsenin söyleyecek bir sözü yok. Ama yaptığımız çalışmaların yüzde 30’u kadar yeniden kazı çalışması yapılıyor. Bunu iyi niyetle bir kez daha dile getirmek istiyorum. Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması, vatandaşın yaşam konforunun daha da artması açısından kurumlar arası koordinasyonun daha da iyileştirilmesi gereklidir” şeklinde konuştu.

“YENİ HİZMET BİNAMIZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”

Toplantıda belediyenin yeni hizmet binası ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bakanlıktan iznimiz geldi. Çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah birkaç ay içinde işlemleri tamamlayıp belediyemiz uhdesine yeni binamızı geçirmiş olacağız. İsteğimiz 2022 yılında hizmete açmak. Yeni hizmet binası ile vatandaşımıza daha ferah, otopark sıkıntısı olmayan, merkezi, hizmet kalitesi daha yüksek aynı zamanda personelimizin de birbiriyle daha koordineli çalıştığı bir ortam sunacağız. Bundan heyecan duyuyoruz. İnşallah o gün geldiğinde açılışımızı birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

 “HEMŞEHRİLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda Toroslar Belediyesi’nin 2022 mali yılı performans programı taslağı ve 2022 mali yılı bütçe taslağı ile 2023-2024 yılları tahmini bütçesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonunda sevk edildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesi hükümlerine göre, 2022 yılı için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için verilecek olan huzur hakkının belirlenmesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonunda sevk edildi.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30. ve 31. maddeleri gereğince, Toroslar Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde bulunan Çamlıdere, Işıktepe, Doruklu, Kepirli, Ayvagediği ve Bekiralanı Mahallelerinde tespit edilecek olan içkili yerlerin belirlenmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen ortak rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Meclisi, Ekim Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 20 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 14.00'de yeniden toplanacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA