BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN KASIM AYI ÝKÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN KASIM AYI ÝKÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN KASIM AYI ÝKÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

BAÞKAN SEÇER’DEN ANA KONTEYNER LÝMANINI TBMM’YE TAÞIYAN MÝLLETVEKÝLLERÝNE TEÞEKKÜR

BAÞKAN SEÇER, TAHRÝP EDÝLEN TUVALETLERE ÝLÝÞKÝN KONUÞTU: “BÝZ KENT VANDALLARINDAN BIKTIK”

Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediye Meclis Toplantýsý’nda, Mersin Limaný’nýn geniþlemesi ile ilgili Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin açtýðý dava ve ardýndan yaþanan sürece deðinerek, Cumhur Ýttifaký’na mensup Mersin milletvekillerinin de TBMM’de bütçe görüþmelerinde Mersin’in ana konteyner limanýna ihtiyacý olduðunu dile getirdiklerini anýmsattý. Milletvekillerine teþekkür eden Baþkan Seçer, “Liman geniþleme çalýþmalarýnýn yapýlmasýnýn burada ikinci transit ana konteyner limanýnýn yapýmýný engellemeye yönelik bir adým olduðu düþüncesiyle bu uyarýmýzý sürekli dile getiriyorduk. Milletvekillerimiz bunu duymuþ. Diliyorum kentin diðer bileþenleri ve aktörleri de bu sese kulak verir ve Mersinimiz adýna gerekli mücadeleyi sürdürürler” dedi. Mersin halkýna konuyu takip etmeleri çaðrýsýnda bulunan Seçer, “Biz bu davanýn ve þehrimiz için de uygun olmayacaðýnýn ýsrarla altýný çizdiðimiz bu projenin takipçisi olacaðýz” diye konuþtu.

Büyükþehir Kariyer Merkezi’nin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ile imzaladýðý protokol çerçevesinde mesleki eðitim kursu açacaklarýný, eðitimler vererek kariyer etkinlikleri düzenleyeceklerini açýklayan Baþkan Seçer, ÝÞKUR ile imzalanan protokol hakkýnda da bilgi vererek, “Kariyer Merkezimiz artýk ÝÞKUR hizmet noktasý olarak hizmet verecek” ifadelerine yer verdi. Seçer, Büyükþehir’de aðýr vasýta þoförlerinin istihdam edileceðini duyurarak, “Ýþsizlik çok, iþ arayan çok, kalifiye eleman yok” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 2021 yýlý Kasým ayý Olaðan Toplantýsýnýn 2. Birleþimi, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda Kongre ve Sergi Sarayý’nda gerçekleþtirildi. Mersin Limaný’nýn geniþlemesi ile ilgili Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin açtýðý dava ve ardýndan yaþanan süreçle ilgili hatýrlatmada bulunan Baþkan Seçer, Mersin’in ana konteyner limaný ihtiyacýnýn Cumhur Ýttifaký’na mensup milletvekilleri tarafýndan da TBMM’de gündeme getirildiðini söyledi. Milletvekillerine teþekkür eden Baþkan Seçer, “Diliyorum kentin diðer bileþenleri ve aktörleri de bu sese kulak verir ve Mersinimiz adýna gerekli mücadeleyi sürdürürler” diye konuþtu. Baþkan Seçer, vatandaþlara süreci takip etmeleri çaðrýsýnda bulunarak, kendilerinin de davanýn takipçisi olacaklarýný söyledi.

“Çocuklarýmýza daha güzel bir dünya býrakmak için çabalýyoruz”

Baþkan Seçer, 20 Kasým Dünya Çocuk Haklarý Günü’nü kutlayarak, Büyükþehir Belediyesi olarak çocuklarýn geleceðinin güvence altýna alýndýðý ve fýrsat eþitliðinin saðlandýðý bir ortam saðlamak için çalýþtýklarýný ifade ederek, “Büyükþehir Belediyemizin görevlerinden biri de þehrimizdeki tüm çocuklarýn haklarýný ve hukukunu korumak ve hak ettikleri geleceðe hazýrlamaktýr. Bu bilinçle çocuklarýmýzýn geleceklerinin güvenceye alýndýðý bir ortamý yaratmak ve her alanda fýrsat eþitliðinden yararlanmalarýný saðlamak için çalýþýyoruz. Çocuklarýmýzýn geleceðe umutla bakabilmesi için, çocuklarýmýza daha güzel bir dünya býrakmak için çabalýyoruz. Mersin’de 511 bin 871 çocuk yaþýyor. Bu, nüfusumuzun %27.4’üne karþýlýk geliyor. Geçici koruma altýnda burada bulunan çocuklarý da bu iþin içine dâhil edersek yaklaþýk olarak 600 bin civarýnda çocuðumuz Mersin’de yaþýyor. Bizler Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak çocuklarýmýzýn aydýnlýk geleceði adýna hizmetlerimizi büyük bir gayretle ve þevkle yapýyoruz, yapmaya devam edeceðiz. Tüm çocuklarýmýzýn 20 Kasým Dünya Çocuk Haklarý Günü’nü de bu vesileyle kutlamak istiyorum” dedi.

“Uzun süre üzerinde çalýþtýðýmýz Yetenek Dönüþüm Projesi’ni hayata geçirdik”

Büyükþehir Kariyer Merkezi’nin bugüne kadar hayata geçirdiði rehberlik hizmeti, eðitim programlarý, Ýþ Gücü Piyasasý Koordinasyon Kurulu gibi hizmetlerini anlatan Baþkan Seçer, “Rehberlik hizmetleri sayesinde bugüne kadar çok sayýda vatandaþýmýz iþe yerleþme imkâný buldu” dedi. Kariyer Merkezi’nin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ve ÝÞKUR ile ayrý ayrý imzaladýðý protokoller hakkýnda da bilgi veren Baþkan Seçer, “Uzun süre üzerinde çalýþtýðýmýz Yetenek Dönüþüm Projesi’ni hayata geçirdik. Bu projenin ayrýntýlarý þöyle; Milli Eðitim Müdürlüðü ile imzaladýðýmýz protokolde; bir, sektörün ihtiyaç duyduðu anlarda mesleki eðitim kurslarý açmak. Ýki, eðitimlere katýlan kursiyerlerin iþ arama becerilerini geliþtirecek eðitimler vermek. Firmalara teknik geziler yaparak mesleklerin yapýlýþ þekillerine yönelik örnekler sunmak. Firma temsilcileri ile kursiyerleri bir araya getirecek kariyer etkinlikleri gerçekleþtirmek. Ýþ arayanlara, kursiyerlere geleceðin meslekleri konusunda farkýndalýk yaratacak, rehberlik sunacak çalýþmalara imza atmak baþlýca iþlevimiz olacak” diye konuþtu.

“Kariyer Merkezimiz artýk ÝÞKUR hizmet noktasý olarak hizmet verecek”

ÝÞKUR ile imzalanan protokol çerçevesinde verilecek hizmetlerin detaylarýný da anlatan Baþkan Seçer,  þöyle devam etti:

Kariyer Merkezimiz artýk ÝÞKUR hizmet noktasý olarak hizmet verecek. Yani bir nevi vatandaþlarýmýz ÝÞKUR’un faaliyet alanýndaki hizmetlerini Mersin Büyükþehir Belediyesi Kariyer Merkezi aracýlýðýyla da alabilecekler. Daha önce yasal olarak böyle bir hakkýmýz yoktu. Kariyer Merkezi bu görevi ifa edemiyordu. Kariyer Merkezimize gelen vatandaþlar ÝÞKUR ile yaptýðýmýz protokol sonucunda þu hizmetleri alabilecekler; ÝÞKUR portalýna kayýt yapabilecekler, kayýt güncelleyebilecekler. ÝÞKUR programlarýna baþvuru yapabilecekler. ÝÞKUR ilanlarýný sorgulayabilecekler ve ilana uygun iþe Kariyer Merkezi tarafýndan da yönlendirilebilecekler. Ýþverenlere ise þu hizmetleri sunacaðýz; ÝÞKUR kayýtlarýný artýk Kariyer Merkezi ile de gerçekleþtirebilecekler. Ýþ ilanlarýnýn Kariyer Merkezi görevlileri aracýlýðýyla portaldan açýlmasý hizmetini alabilecekler. Bu özellikle iþ arayýþ içerisinde olan gençlerimizi ilgilendiren önemli bir konu.”

Mersin Limaný’nýn geniþlemesiyle ilgili dava gündeme geldi

Baþkan Seçer, Mersin Limaný’nýn geniþlemesi ile ilgili Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin açtýðý dava ve ilgili süreci yeniden hatýrlatarak, “Mersin 2. Ýdare Mahkemesi’ne 29 Nisan 2021 tarihinde açýlan davanýn sonucunu þöyle karara baðlamýþtý yargý; kapasite artýþý iþleminin gelecekte telafisi güç zararlar doðuracaðýný belirterek Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin; bizim; açtýðýmýz davada; bazý sivil toplum örgütlerinin de müdahil olarak katýldýðý davada; yürütmeyi durdurma kararý vermiþti. Ardýndan Adana Bölge Mahkemesi de 6 Ekim 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararýný uygun buldu ve oy çokluðu ile yürütmeyi durdurma kararýný onadý. Yani burada liman geniþleme çalýþmalarý gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçlar doðurabilir diye hem 2. Ýdare Mahkemesi hem de Adana Bölge Mahkemesi bizim bu müracaatýmýzý haklý bulmuþ ve ÇED olumlu raporunun yürütmesini durdurmuþ” dedi.

Mersin Liman Ýþletmeciliði A.Þ.’nin maddi bedel ödeyerek hazýrlattýðý rapora dikkat çekerek, sürecin takipçisi olacaklarýnýn altýný çizen Baþkan Seçer, vatandaþlarýn da konuyu takip etmesini isteyerek þunlarý söyledi:

“Bu süreçte Mersin Liman Ýþletmeciliði A.Þ.; Ýstanbul Teknik Üniversitesi Konut Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Müdürlüðü Döner Sermaye adýna ücret yatýrarak Mimarlýk Fakültesi Þehir ve Planlama Bölümü öðretim üyelerinden oluþan bir heyete, kapasite artýþýnýn sorun teþkil etmediðine dair bir rapor hazýrlatmýþtý. Bunu daha önce de Meclis’e getirmiþtik. Bu rapor mahkemenin talebi doðrultusunda deðil tamamen firmanýn kendi talebi doðrultusunda maddi bedeli ödenerek oluþturulmuþ bir rapordur. Bunun altýný çizerek vatandaþlarýmýzla özellikle paylaþmak istiyorum. Çünkü mahkemenin elinde yasal olarak hazýrlanmýþ ve kapasite artýþýnýn sakýncalarýný tek tek ortaya koyan ve yapýlacak artýþýn þehircilik ilkelerine ve kamu yararýna uygun olmadýðýna dair kanaatleri içeren bir bilirkiþi raporu zaten bulunmaktadýr. Buna karþýn Bölge Ýdare Mahkemesi’nin verdiði ara karar doðrultusunda; bu da önemli, bir ara karar veriyor; beþ kiþilik yeni bir bilirkiþi heyeti oluþturulmasý ve naip üye atanmasý yönünde de karar veriyor. Bu bilirkiþi heyeti de Mersin Limaný’nda 17 Kasým’da incelemelerde bulundu. Daha önce bu sürecin Mersin kamuoyu tarafýndan dikkatle takip edilmesi konusunda ben Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak burada defaatle görevimi yerine getirdim. Vatandaþlarýmýzýn bu konuyu takip etmesini istiyorum. Biz Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak bu davanýn, bu yapýlan uygulamaya konan projenin ve þehrimiz için de uygun olmayacaðýnýn ýsrarla altýný çizdiðimiz bu projenin takipçisi olacaðýz.”

Seçer’den ana konteyner limanýný TBMM’de gündeme getiren milletvekillerine teþekkür

Mersin’in ana konteyner limaný ihtiyacý olduðunu Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçe görüþmelerinde dile getiren Mersin milletvekillerine teþekkürlerini ileten Baþkan Seçer, “Cumhur Ýttifaký vekillerimizin de içinde olduðu Mersin milletvekillerimiz Meclis’te yaptýklarý konuþmalarda, yine en son Cumhur Ýttifaký’na mensup milletvekilimiz bütçe görüþmelerinde Mersin’de bir ana konteyner limaný ihtiyacý olduðunu, bunun da zaten Kalkýnma Programý’nda olduðunu ve Mersin için çok hayati önem taþýdýðýný ifade eden bir konuþma yapmýþtýr. Bu gibi giriþimler Mersinimiz adýna önemli giriþimlerdir. Milletvekillerimize teþekkür ediyorum. Bizim de zaten defaatle konuyu açmamýzýn nedeni; liman geniþleme çalýþmalarýnýn yapýlmasýnýn burada ikinci transit ana konteyner limanýnýn yapýmýný engellemeye yönelik bir adým olduðu düþüncesiyle bu uyarýmýzý sürekli dile getiriyorduk. Milletvekillerimiz bunu duymuþ. Diliyorum kentin diðer bileþenleri ve aktörleri de bu sese kulak verir ve Mersinimiz adýna gerekli mücadeleyi sürdürürler” ifadelerini kullandý.

Seçer, tahrip edilen tuvaletlere iliþkin konuþtu: “Biz kent vandallarýndan býktýk”

Baþkan Seçer, 2020 yýlýnda özellikle parklarda ve rekreasyon alanlarýnda vatandaþlardan alýnan talepler doðrultusunda kent tuvaletleri oluþturduklarýný ifade ederek, “Kültür Park’ta 4, Atatürk Parký’nda 2, Güvenpark’ta 1, Tarsus Haydar Aliyev Parký ve Tarsus Devlet Parký’nda birer tane olmak üzere toplam 2, Erdemli Tömük ve Güzeldað Sitesi önünde toplam 2, Aydýncýk Park içinde 1, Bozyazý Hal yanýnda 1, Anamur Rauf Denktaþ Parký’nda 1 ve Mezitli Vivaldi Sitesi önünde 1 adet olmak üzere toplam 15 adet tuvaleti vatandaþýn hizmetine sunduk. Bu bir bedel karþýlýðý kullanýma açýk bir tuvalet deðil. Burada deterjandan tuvalet kaðýdýna, peçetesine, havlusuna kadar her þey var. Her türlü medeni malzemeyi oraya býrakmýþýz. Standart olarak da temizlik sabah 08.00’de baþlýyor. Hatta son dönemlerde erkene aldýrdýk. Sabah spor yapan vatandaþlarýmýzýn talebi üzerine sabah saat 06.00 gibi baþlýyorlar, gecenin 12’sine kadar da bu turnikeyi yapýyorlar, tuvaletlerimizi temizliyorlar. Ýþin temizliði bir yana biz kent vandallarýndan býktýk. Gerçekten içler acýsý bir durum. Tuvaletlere zarar veriyorlar, lavabolarý, kapýlarý kýrýyorlar. Kapýlarý yakýyorlar. En son baþýmýza gelen bir hadise. Sanýyorum Erdemli Tömük’te tuvaletin kapýsýný yakmýþlar” dedi.

“Tuvaletleri bir iþletmeciye de verebilirdik”

Tuvaletlere konulan tüm hijyen malzemelerinin vatandaþlar tarafýndan alýndýðýný da sözlerine ekleyen Seçer, “Bu konuda bir daha uyarýda bulunmak istedim. Biz bunu bir iþletmeciye de verebilirdik. Vatandaþlarýmýz bundan bilabedel faydalansýn istedik ama bunu saðlarken de temiz bir tuvalet olsun. Tuvaleti yapmak sorun deðil ama onun bakýmýný sürdürebilmek, onu koruyabilmek asýl mesele olan. Bu serzeniþimizden de daha doðrusu bu uyarýmýzdan da bilgilendirmemizden de zaten bu anlaþýlýyor. Yoksa þikâyet ettiðimiz yok. Bir anlamda tedbir alýnacaktýr. Gerekirse tuvaletleri iþletmecilere vereceðiz 7/24 bedeli karþýlýðý ama tabii ki yine hijyen ve tertemiz olmasý kaydýyla da onlarýn iþletmesine sunacaðýz, öyle görünüyor” diye konuþtu.

Büyükþehir’e aðýr vasýta þoförleri alýnacak

Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nde aðýr vasýta þoförlerinin istihdam edileceðini duyurarak,  “Ýþsizlik çok, iþ arayan çok, kalifiye eleman yok. Bu fabrikalarda da iþletmelerde de belediyelerde de böyle. E sýnýfý ehliyetli, SRC 2 ve 4, Psikoteknik Belgesi olan, aðýr vasýta ehliyet sahipleri Kariyer Merkezimize müracaat edebilirler. Týr ve tankerler için SRC 5 yeterli oluyor. Bu belgeleri taþýyanlar da Kariyer Merkezimize müracaat etsinler. Greyder için G ehliyeti, Psikoteknik Belgesi yeterli oluyor. Demek ki greyder, týr ve tanker ve aðýr vasýta ehliyet sahibi elemanlara þiddetle ihtiyaç var. Ýþ arayanlara, bu belgeleri olanlara duyurulur” ifadelerine yer verdi.

“Döviz kurlarýndaki artýþ bizim TL bazýnda gelirimizi çok aþaðýlara çekiyor”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Aydýncýk Belediye Baþkaný Ferat Aktan’ýn Aydýncýk’la ilgili yaðmur suyu drenajlarý, kanalizasyon ve arýtma konusundaki talebine cevap vererek, “Anladýðým kadarýyla bugüne kadar oranýn topografyasýndan dolayý böyle bir þeye ihtiyaç duyulmamýþ. Çünkü gerekli eðim var ve nihayetinde bütün yollar denize çýkýyor orada, Güney’de. Ama bundan sonra ihtiyaç demek ki var ki bu konuda bir çalýþma yapýyoruz, yapalým. Arýtma tesisi konusunda da Ferat Baþkan gönül ister her þeyi çok hýzlý, çok çabuk yapalým ve en iyisini yapalým. Hatta kiþi baþý milli gelir böyle 6 bin, 8 bin civarýnda deðil, þimdi dolar da arttý, herhalde Mersin’in gayri safi milli hasýladaki kiþi baþýna düþen geliri 5 bin dolarlara düþtü. Çünkü döviz kurlarýndaki artýþ bizim TL bazýnda gelirimizi çok aþaðýlara çekiyor. Dolar bazýnda çekiyor. Doðal olarak da TL bazýnda. Bunu niye söyledim? Benim Belediye Baþkaný olarak temel görevim, ki ekonominin tanýmý da budur” dedi. 

“1 liralýk malzeme oldu 2 lira. Böyle bir þart altýnda çok rahat hareket edemiyorum”

Ekonominin tanýmýnýn, kýt kaynaklarý en rasyonel þekilde deðerlendirerek, azami fayda saðlamak olduðunu ifade eden Seçer, þunlarý söyledi:

“Bu önemli. Buradan bir çýkartým yapabilirsiniz. ‘Ben Aydýncýk’a atýksu arýtma tesisi yapmam, yapmak istemiyorum, orasýna uygun deðil, yakýþmaz oraya’ demiyorum. Bilakis, turizme namzet bir yer. Gelecekte turizm çok geliþebilir. Nüfus da artýyor. Her ne kadar þimdi 10 binli rakamlarý konuþuyorsak da, doða parçasý bir yer. Hani derin deniz deþarjý düþündük. Bunu da zaten ben kendi kararýmla yapamam, Bakanlýk vardýr, Bakanlýðýn izni vardýr, izin vermesi gerekiyor. Zaten aykýrý bir þeyse, yanlýþ bir þeyse buna Bakanlýk izin vermez ama o konuda da henüz biz muallaktayýz. Yeni bir yer oluþturabilseydik, mevcut bulduðumuz yer çok büyük maliyetler getiriyor. Çok ciddi hani çok özür dilerim ama yani bunu Aydýncýk’tan tenzih ediyorum. Hani bir söz vardýr ya, ‘astarý yüzünden pahalý’. Yani 1 liralýk demir oldu 2 lira. 1 liralýk çimento oldu 3 lira. 1 liralýk malzeme oldu 2 lira. Böyle bir þart altýnda çok rahat hareket edemiyorum. Ama arkadaþlar çalýþýyor, çalýþmaya da devam ediyor. Emin ol sizin kadar ben iþin üzerindeyim. Bundan yana hem siz hem Aydýncýk halký rahat olsun. Ben sizi de yani takdirle karþýlýyorum. Görevinizi yapýyorsunuz ilçe belediye baþkaný olarak. Bunu da dile getirmeniz son derece haklý bir yaklaþýmdýr. Ama bunu elbirliði ile çok kýsa süre içerisinde uygun olan, akýlcý bir þekilde, rasyonel bir þekilde, fizibýl bir þekilde de çözeceðimizi umut ediyorum. Yer sorununu çözersek arýtma konusu hýzla çözülür. Ýþte orada da iþte o astarý yüzünden pahalý dediðim olay da o zaten. Yer sorununu aþtýk mý dükkân senin hiç sorun yok.”

“Yasalarýn dýþýna çýkýlmýþsa bu bir cinayettir”

Baþkan Seçer, CHP Meclis Üyesi Avukat Ünzile Kuru’nun Mersin’in Akdeniz ilçesinde eþarbý iþ makinesine takýlan kýz çocuðunun hayatýný kaybetmesini gündeme getirmesi üzerine, “Eðer yasalarýn dýþýna çýkýlmýþsa bu bir cinayettir. Yasalar çerçevesinde o iþletme eleman çalýþtýrýyor, bir iþ kazasý meydana gelmiþse onu da iþ kazasý olarak tanýmlayabilirim. Ama koruma altýndaki sýðýnmacýlarýn çocuklarýnýn çalýþtýðý bu tip yerlerde ki bu evladýmýz da o statüde bir çocuk. Bu konu notlarýmda vardý. Böyle þeylerden bahsetmek istemedim Meclis’te. Siz annelere, babalara ya da iþyeri sahiplerine kýzmayýn. Buna göz yuman yetkililere kýzmaktan ziyade, göreve çaðýrmak ve haklarýnda aslýnda iþlem yaptýrmak lazým. Mersin bu konularla anýlmamalý. Yasalar uygulanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafýndan çýkartýlýyor. Ýþ yasalarý da böyle, iþ kanunlarý da böyle. Herkesin bu kanunlara riayet etme zorunluluðu vardýr. Ama ben görüyorum ki bu Türkiye’nin her tarafýnda sorun haline geldi. Umut ediyorum bir an önce bu sesimiz yetkililer tarafýndan duyulur ve bundan sonra denetimler sýklaþtýrýlýr” ifadelerini kullandý.

Vakýflar Genel Müdürlüðü ‘Taþ Bina’ için Büyükþehir’den teminat mektubu istedi

Baþkan Seçer, “Taþ Bina” olarak da bilinen Mersin Büyükþehir Belediye Hizmet Binasý için istenen teminat mektubu konusuyla ilgili açýklamalarda bulundu. Vakýflar Genel Müdürlüðü’ne baðlý olan bina için Büyükþehir Belediyesi’nin Ýller Bankasý’ndan teminat mektubu almasý gerektiðini belirten Baþkan Seçer, “Ne olduysa sözleþme yenileyeceðiz, bizden teminat mektubu istedi. Vakýflar Genel Müdürlüðü kime baðlý? Önceden devlet bakanlýklarýna baðlýydý. Cumhurbaþkanlýðý sisteminden sonra ne olmuþ diye bakayým dedim. Cumhurbaþkaný, altýnda Kültür ve Turizm Bakaný sonra Vakýflar Genel Müdürü. Ben kime baðlýyým? Sözün bittiði yer” dedi.

“Binadan çýkalým, çadýr kuralým belediye hizmet binasý olarak kullanalým”

Büyükþehir Belediyesi bürokratlarýnýn konuyla ilgili yazýþmalar ve þifahen görüþmeler de yaptýðýný sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, “Biz belediyeyiz arkadaþ. Siz bizden niye teminat mektubu istiyorsunuz? Bunu da indirdiler. Allah razý olsun, iskonto da yaptýlar. Arkadaþlar bu olur mu? Git, gel, yazýþ, mesai harca. Bu nasýl bir düzendir? Burasý belediye, kamu kurumu. Orasý kamu. Devlete baðlý. Cumhurbaþkaný’na, bakana baðlý. Nereden çýktý bu? Yani bugüne kadar hiç bize böyle bir þey uygulanmamýþ. Görmemiþiz. Hepsi hepsi 725 bin 400 TL teminat mektubu. Alalým, verelim. Ýller Bankasý’ndan yetki alalým. Ýller Bankasý da verirse verelim. Yoksa binadan çýkalým, çadýr kuralým belediye hizmet binasý olarak kullanalým. Yani bunlar olur mu arkadaþlar?” diye konuþtu. Konuþmalarýn ardýndan söz konusu madde ilgili komisyona sevk edildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA