Yerel Yönetimler ve Kadın Üretici Pazarları Panelde Konuşuldu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yerel Yönetimler ve Kadın Üretici Pazarları Panelde Konuşuldu

 

Yerel Yönetimler ve Kadın Üretici Pazarları Panelde Konuşuldu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yerel Yönetimler ve Kadın Üretici Pazarları” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Mezitli Belediyesi ve Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü tarafından gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Sevgi Tüzün Rad yaparken, Başkan Tarhan’ın yanı sıra Prof. Dr. Erkan Aktaş da konuşmacı olarak yer aldı. Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen panelde Kadın Üretici Pazarlarının kuruluş öyküsü, çalışması, dünya şampiyonluklarına giden süreç ve uygulamada yaşanan aksaklıklar konuşuldu.

Prof. Dr. Erkan Aktaş, kırsal bölgelerde üretim yapan üreticilerin pazara ulaşmasıyla ilgili dünya genelinde ve ülkemizde yapılan uygulamaları aktarırken, “2006 yılında yaptığım araştırma ile cinsiyet ayrımı olmadan köydeki üreticilere pazar yaratmak adına bir proje geliştirmiştim. Mersin’e geldiğimde Mezitli Belediyesinin böyle bir modeli uygulamaya başladığını görünce hemen dahil olmak istedim. Kadınların da bu işi sahiplenmesiyle çok güzel ve model olacak bir proje ortaya çıktı” dedi.

Mezitli’de 9 farklı Kadın Üretici Pazarında 800 kadının bulunduğu bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da,“Ziraat Mühendisiyim ve Yüksek Lisans tezimi “Demokratik Halk Kooperatifçiliği” alanında yaptım. Belediye Başkanı olduktan sonra da üreten kadınların emeklerinin değerlendirilebilmesi amacıyla Kadın Üretici Pazarlarını hayata geçirdik. Kadınlarımızın yakaladığı başarı onları uluslararası bir üne kavuşturdu. İki kez dünya şampiyonluğu kazandırdı. Biz bu kadınlarımızın öykülerini İpek Ongun’un yazdığı ‘Zoru Başaranlar’ kitabı ile herkese ulaştırmayı başardık.

Üreticiden tüketiciye doğrudan daha ucuz, daha taze, daha organik ürün sunarken aynı zamanda pazarda yer alan kadınlarımızın sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda daha fazla yer bulmasına yol açtı. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızla, şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bir araya gelmesi ve kaynaşmasını sağladı. Kadınlarımız ulusal kanallarda canlı yayınlara çıktı, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğluile mitinglerde konuşmacı olarak yer aldı” dedi.

Kadınları çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların da desteğiyle çeşitli sağlık taramalarından ve eğitimlerden de geçirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Bundan sonraki aşama Kadın Üretici Pazarlarımızın kooperatifleşmesi olmalıdır. Kadınlarımız kendi yönetimlerini oluşturarak Kadın Üretici Pazarlarını başka bir boyuta taşımalılar. Belediyenin desteği olmadan pazarın devamını sağlamalılar. Ancak henüz kendileri bunun onlara neler kazandıracağı konusunda yeteri kadar istekli değiller. Sadece Kadın Üretici Pazarları ile değil bunun yanında Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifimizle de çok önemli yol kat ettik. Daha fazla kadınımızın üretim içerisinde yer almasının yanında en büyük kazançlarımızdan birisi de Kent İçi Tarım Projemizle yüzlerce dönüm boş arsayı bina yapılıncaya kadar üretime kazandırmış olduk” diye konuştu.Panele katılanların soru ve görüşlerinin paylaşıldığı panelde Başkan Tarhan’a katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA