Tatar: Kıbrıs Türk halkı en az Kıbrıslı Rumlar kadar egemen | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Tatar: Kıbrıs Türk halkı en az Kıbrıslı Rumlar kadar egemen

 

Tatar: Kıbrıs Türk halkı en az Kıbrıslı Rumlar kadar egemen

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya Akdeniz Üniversitesi Rektörü, Öğretim Üyeleri ve Antalya Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çevrim içi görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde; Antalya Büyükşehir, Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez belediyeleri, Türk Ocakları Antalya Şubesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi, Çam Limanı Akademi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği’nin katkılarıyla yapılan, “Fethinin 450. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu’nun” gerçekleşmesine katkı koyanları kutlamak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya Akdeniz Üniversitesi Temsilcileri ve Antalya Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuşmasına, Kıbrıs davasını anlatmanın ve kamuoyu desteği almanın öneminden bahsederek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, sempozyumun çok büyük bir ilgiyle karşılanmasından ve yoğun bir izleyici kitlesine ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferans sonuç bildirgesinde çok önemli tespitlerin yapıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Adası’ndaki Türk egemenliğinin, Osmanlılardan çok daha önce başladığını; 11. ve 12. yüzyıllardan başlayarak adanın, Mısır Memlüklü Devleti’nin siyasi ve ekonomik kontrolü altında geçirdiği 800 yılın, akademik çalışmalarla da teyit edilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra 80.000 şehit verilerek adanın Türk yurdu haline getirildiğini ve Kıbrıs Türk halkı olarak atalarımızdan kalan bu kutsal mirası ve Kıbrıs’taki Türk varlığının devamı için her daim mücadele edeceğimizi söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu noktada KKTC’nin tanıtımı için yapılan bilimsel çalışmaların önemine değinerek KKTC aleyhinde ortaya çıkan dezenformasyon, kara propaganda, beşinci kol faaliyetleri ve psikolojik algı operasyonları karşısında ortak mücadele verilmesinin önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk halkının en az Kıbrıslı Rumlar kadar egemen olduğunun ve hiçbir zaman Rum egemenliği altında yaşamadığımızın altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, maruz kaldığımız insanlık dışı ambargo ve izolasyonlara rağmen, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle özellikle üniversite ve turizm sektörlerinde büyük başarılar elde edildiğini, turizm sektöründe dünya çapında bir marka olan Antalya’nın imkânlarından da faydalanmak istediğimizi ve KKTC ile Antalya arasında yapılacak paket programlarla Antalya’daki bir kısım turistin KKTC’de de konuk edilebileceğini söyledi.

Katılımcılar ise Kıbrıs için yapılması gereken ne varsa yapmaya her zaman hazır olduklarını, Cumhurbaşkanı’nın gösterdiği milli duruşun çok önemli olduğunu ve kendilerine cesaret verdiğinin altını çizip Kıbrıs davasının tüm Türk dünyasının davası olduğunu belirtiler. Ayrıca 1890’lı yıllardan sonra özellikle 1934 sonrası yerleşen 6000 civarında önemli bir Kıbrıs Türkü nüfusuna sahip olan Antalya’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı konuk etmekten büyük onur duyacaklarını ifade eden katılımcılar; iş birliği olanaklarının gelişmesi için her türlü yardıma hazır olduklarını dile getirerek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yakın ilgisi için teşekkür etti.

Görüşmeye; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güven Dinç, Antalya Türk Ocağı Başkanı Abdullah Uysal, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Özer S. Özgüç, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M. Vural Önal ve bu görüşmeyi organize eden Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal katıldı. BRT



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA