MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN 136. YILI KUTLU OLSUN! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN 136. YILI KUTLU OLSUN!

 

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN 136. YILI KUTLU OLSUN!

Avukat İzzet Uludağ 

MTSO'nun yeni yaşını kutluyor ve Türk milleti için millî ticaret ve sanayinin gelişmesinde başarılı roller diliyorum:
Burada ifade ettiğimiz şey, sadece soyut bir temenni değil, siyasi ve ekonomik bağımsızlığa dayalı olan ve Atatürk'ün 1930'lu yıllarda hayata geçirdiği devletçiliğin baskın olduğu ve piyasada ve kambiyo sisteminde kontrolü sağladığı planlı karma halkçı bir ekonomi ile mümkün olabilir.
Kısaca özetlersek bugün de;
Atatürk'ün 1930'lu yıllarda kamu öncülüğünde planlı karma ekonomik sistemle dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden biri olan ülkemiz, Türk milleti büyük sıkıntılar içindedir. 
Son 40 yılda içine sokulduğumuz ve bugün de doruğa ulaşan sıkıntılarımız, bir parçası yapılmak istendiğimiz ekonomik sistemin sonucudur. 
Bilmek zorunda olduğumuz öncelikle kabul, budur! 
Asla gözardı edemeyeceğimiz emperyalist sistemden bağımsızlaşmak zorunda olan Türkiye'nin devlet kontrolünde, planlı karma ekonomik çerçevede uygulayacağı sihirli ve zorunlu ve hepimizi zorluklar içinde tasarrufa ve direnmeye çağıran plan özetle şöyledir:
1- Tasarruf,
2- yatırım
3- İstihdam ve planlandığı biçimde hızla artacak olan
4- Üretim ile 1930'lu yıllardaki gibi kararlı durarak ve sıcak paradan, doların saltanatından da kurtularak
İşsizlik, pahalılık, açlık vb sorunları çözebiliriz.
Günümüzde esas sorun, sadece sonuç olan doların yükselmesinde değil, 1980 yılından bu yana 1930'lu yıllardaki Atatürk'ü ve arasız devrimlerini, ve bizi gönendiren halkçı programını reddetmemizdedir.
Gugün, uygulanacak program da Atatürk'ün işte geçmişte de büyük zaferlere bizi taşıyan bu iradesi çerçevesinde olmak zorundadır.
Başka şansımız söz konusu değildir!
Havanda su dövmek, gerçeğe karşı durmak üreticilerin başta olmak üzere Türk Milleti'nin geleceğinin küresel sisteme teslim edilip yutulmasını beklemek olacaktır. 
MTSO, bu süreci siyaseten değil nesnel olarak izlemeye gayret göstermeli, 1930'lu yıllardaki planlı ve Türkiye ve halk öncelikli kalkınma programını savunmalıdır



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA