HEYKEL ASLINA BENZEMELİ Mİ, BENZEMEMELİ Mİ !??? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
HEYKEL ASLINA BENZEMELİ Mİ, BENZEMEMELİ Mİ !???

 

HEYKEL ASLINA BENZEMELİ Mİ, BENZEMEMELİ Mİ !???

Dünyada yapılan bütün (ister mermer, ister metal, ister beton olsun) lider veya kahramanların heykelleri, aslına aynen benzetilerek, aynı kıyafetleriyle yapılır!..

Bir hareket verilecekse eğer, o liderin en belirgin olan ve halkın çoğunun göz aşinası olduğu hareket, heykele çok iyi bir şekilde yansıtılmalıdır!..

Gerçek boyundan büyük yapılacaksa da, vücudun her uzvu da aynı oranda büyütülmelidir… Bu özellikleri bilmek için illâ bir heykeltıraş olmaya gerek yoktur!..

Örneğin; Fransız Lider Napolyon Bonaparte heykeli yapılacaksa; sağ eli, ceketi iliklenmiş kıyafetinden içeri sokulmuş halde olmalıdır, çünkü Napolyon bu hareketiyle meşhurdur!.. Alman Diktatör Hitler heykeli yapılacaksa, mutlaka ‘sümük bıyığı’ olmalı, sağ eli yukarı doğru 45 derece açıyla uzatılmış olmalıdır!.. Ulu önderimiz Atatürk’ün sivil kıyafetli bir heykeli yapılacaksa, mutlaka çok şık ve ütülü bir giysisi, beyaz gömlek ve papyonu olmalı, arkaya düz taranmış saçları, gür kaşları ve ileri doğru sert bakışı heykele yansıtılmalıdır!..
Mersin’de 6 Mayıs günü kent kimliğine yer etmiş Mezitli Fatih Parkının yağmalanarak, yeşil dokunun katledilerek, kamu yararı içermeyen, belediye sosyal tesis ve lokal inşaatı adı altında, otoparkı dahi olmadan inşa edilen, Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın büyük övüncesi.. Kendi beyanları ile Mersin’in üçüncü büyük AVM'sinin... kent suçu işlenerek, yeşilin katledilerek inşa edildiği, tescilli kent yağması alanında...!!! ,yer seçiminde Mersin Halkının Katılımcılığının sağlanmadığı, yok sayıldığı üç fidan Anıtı’nın açılışı yapıldı..

Açılış töreninde Mezitli belediye başkanı, Anıtın sponsoru milletvekili ve parti üyeleri de yer aldı.

ÜÇ FİDANIN HEYKELİNDE DENİZ GEZMİŞ , HÜSEYİN İNAN , VE YUSUF ASLAN 'IN , HİÇ DE KENDİLERİNE BENZEMEYEN GÖRÜNÜMLERİNİN ...!!!,
DİPLERİNDEKİ İŞLENEN KENT SUÇUNUN FARKINDA OLMADILAR KATILANLAR ...!!! TIPKI MAAŞLI PROPAGANDA OYUNCULARI GİBİ.. 

İyi de, İlimizin diğer yöneticileri hiç bu heykeli görmediler mi? Bunun Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'a benzemediğini onlar ne diye fark etmediler acaba!? Duruma ve yer seçimine ilk tepkiyi onların göstermesi gerekmez miydi..???
ÜÇ fidanın resimleri, posterleri, daha önce yapılan heykelleri yok mu..? içlerinde sanatçı kimliğine sahip kişilerin, akademisyenlerin de olduğu açılış törenine katılanların hiç biri buna ses çıkaramadılar acaba neden ..??? 

İŞİN DOĞRUSU ŞUDUR :

HER HEYKEL ASLINA UYGUN OLMALIDIR !.. ÇÜNKÜ BUNLAR ‘MODERN RESİM ’ FİLÂN DEĞİL, SONUÇTA TARİHİ ÜNLÜLERİN,HALKIN BENLİĞİNE YER ETMİŞ İNSANIMIZIN HEYKELİDİRLER... YER SEÇİMİNDE BİR BAŞKA KENT SUÇUNUN İŞLENDİĞİ ALANDAKİ KİRLİLİĞİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEK KESİNLİKLE TERCİH NEDENİ OLMAMALIDIR.. 

Sayın Sakin koşar'dan alıntılar yapılmıştır. 

SELAM VE SEVGİLERİMLE..

MİMAR ABDULLAH YILMAZ



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA