AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDEN ÇÝFTÇÝLERE, VERÝMLÝ VE ETKÝN GÜBRE KULLANIMI SEMÝNERÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDEN ÇÝFTÇÝLERE, VERÝMLÝ VE ETKÝN GÜBRE KULLANIMI SEMÝNERÝ

 

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDEN ÇÝFTÇÝLERE, VERÝMLÝ VE ETKÝN GÜBRE KULLANIMI SEMÝNERÝ

Akdeniz Belediyesi; ilçe sýnýrlarýnda üretim yapan çiftçilere saðladýðý ücretsiz gübre desteðinden sonra, gübrenin zamanýnda, verimli ve etkin kullaným yöntemlerinin anlatýlacaðý bilinçlendirme seminerleri baþlatýyor.

Akdeniz’de, tarýmsal üretime ve kalkýnmaya destek vermek amacýyla ilçe sýnýrlarý içerisinde üretim faaliyetini sürdüren yerel çiftçilere ücretsiz gübre desteði verilmesini kararlaþtýran Akdeniz Belediyesi, bu kez de gübre desteði saðlanacak üreticilere, verimli ve etkin gübre kullaným yöntemleri ve bilinçli gübre kullanýmýnýn üretimi nasýl arttýrdýðýnýn uzmanlarca anlatýlacaðý bilinçlendirme semineri düzenliyor.

Uzmanlar, yerel üreticilere sunum yapacak

Akdeniz Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü’nün düzenlediði ve Alata Bahçe Kültürleri Araþtýrma Enstitüsü Müdürlüðü’nden Ziraat Mühendisleri Rasim Arslan ile Ali Yýlmaz’ýn katýlarak üreticilere, ‘bilinçli, verimli ve etkin gübreleme yöntemleri eðitimi’ vereceði seminerler dizisinin ilki, 17 Mayýs 2022 Salý Günü (yarýn) Esenli Mahalle Muhtarlýðýnda, 13:00-17:00 saatleri arasýnda düzenlenecek.

Seminer dizisinin ikincisi Adanalýoðlu Mahallesi’nde

Akdenizli üreticilere yönelik seminerlerin ikincisi de yine ilçeye baðlý olan ve yoðun tarýmsal üretimin gerçekleþtiði Adanalýoðu Mahallesi’nde, 18 Mayýs 2022 Çarþamba günü organize edilecek. Mahalleli birçok üreticinin katýlýmýnýn beklendiði seminere, tüm yöre çiftçileri de davetli…

Akdenizli üreticiye saðlanan gübre desteði hakkýnda…

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, geçen Mart ayýnda düzenlediði toplantýda, üst sýnýrý toplamda 500 bin TL olmak üzere Akdenizli çiftçilere gübre yardýmý yapýlmasý, Meclis üyelerinin oybirliði sonucu karara baðlanmýþtý. Kararý deðerlendiren Baþkan Gültak; “Kýrsal mahalle statüsünde olmasý, ÇKS belgesi bulunmasý, tarým dýþý geliri olmamasý gibi belli kriterler üzerinden çiftçilerimiz belediyemize baþvuruda bulunabilir. Seralar hariç, üst sýnýrý 5 dönüm ve altý arazi sahiplerine verilmek üzere belediyemizce üst sýnýrý toplamda 500 bin TL olmak üzere Meclisimizde gübre yardýmý yapýlmasýnýn kabulüne karar verildi. Çiftçilerimiz ile ilgili alýnan bu önemli karar nedeniyle tüm meclis üyelerimize ayrý ayrý teþekkür ediyorum” ifadelerini kullanmýþtý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA