BAÞKAN YILMAZ, GENÇLÝK HAFTASI’NDA GENÇLERLE BULUÞTU | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKÞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKý ILE IFTAR YAPTý  21:52  SEÇER: “BÝZ HERKESÝ KUCAKLIYORUZ, HERKESÝ AÝLEMÝZDEN BÝLÝYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAÞýN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAÞA)! LEVE PALESTINA’NýN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAÞýYACAK  21:10  YEÞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALýÞTAYý DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞMA GRUBU ÝSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIÐIT “AVRUPA KADýN BASKETBOLUNUN KALBI YENIÞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAÐý SAÐLANMALý   11:37  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUÞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NDE SEVGÝ DOLU ETKÝNLÝK 
BAÞKAN YILMAZ, GENÇLÝK HAFTASI’NDA GENÇLERLE BULUÞTU

 

BAÞKAN YILMAZ, GENÇLÝK HAFTASI’NDA GENÇLERLE BULUÞTU

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, 19 Mayýs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý ve Gençlik Haftasý kapsamýnda Ýçel Anadolu Lisesi öðrencilerini Kuvayimilliye Karargahý’nda aðýrladý.

Türkiye’nin ve Mersin’in geleceði olan gençlerle sohbet ederek, Buluklu Mahallesi’nde kente kazandýrdýklarý karargâhý tanýtan Baþkan Yýlmaz; “Gençlerimize güveniyoruz. Atalarýmýzdan aldýðýmýz bayraðý hep beraber daha da ileriye taþýmaya devam edeceðiz” dedi.

Milli mücadelenin destansý hikâyesinin; fotoðraflar,  belgeler ve etnografik eserlerle yaþatýldýðý karargâhta gençler de hem Baþkan Yýlmaz ile söyleþi yaptý hem de atalarýný andý.

Gençler, Baþkan Yýlmaz’a Türk Bayraðý Teslim Etti

Kendisi de Ýçel Anadolu Lisesi mezunu olan Baþkan Yýlmaz, Okul Müdürü Yusuf Ada ve Edebiyat Öðretmeni Servet Hasan Kuþ’un da katýldýðý etkinlikte, gençleri tek tek karþýladý.

Ýçel Anadolu Lisesi öðrencisi Feride Nisanur Yýldýrým, yanýnda getirdiði Türk Bayraðý’ný Baþkan Yýlmaz’a teslim ederek; “Þehitlerimizin kanýyla sulanan ve baðýmsýzlýðýmýzý temsil eden bu bayraðý, hizmet vererek dalgalandýrmak için teslim ediyoruz” ifadelerini kullandý.

Okul Müdürü Yusuf Ada ise kendilerini Kuvayimilliye Karargahý’nda aðýrladýðý için Baþkan Yýlmaz’a teþekkür ederek; “1994 okulumuz mezunu Belediye Baþkanýmýz Sayýn Atsýz Afþýn Yýlmaz tarafýndan restore edilerek açýlan bu karargahý öðrencilerimizle ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduk. Baþkanýmýza teþekkür ederiz” diye konuþtu.

“Kuvayi Milliye Kentine Yakýþan Kuvayimilliye Karargâhýmýz, Milli Ýrademizin Sembolüdür”

Konuþmasýna kendisini tanýtarak baþlayan Baþkan Yýlmaz ise Kuvayimilliye Karargahý’ný 3 Ocak Mersin’in Düþman Ýþgalinden Kurtuluþu’nun 100’üncü yýl dönümünde açtýklarýný kaydederek; “3 yýldýr Toroslar Belediye Baþkanlýðý görevini yürütüyorum. Burasý bizim için çok önemli. Birliðimizin, beraberliðimizin, milli irademizin ve milli þuurumuzun bir sembolü olan bu karargahý restore ederek Mersinimizin Kurtuluþunun 100’üncü yýlýnda kentimize kazandýrdýk” dedi.

Milli Mücadele çalýþmalarýna karargahlýk etmiþ, iki kattan oluþan yaklaþýk 200 yýllýk binanýn geçmiþi ile ilgili bilgiler de veren Baþkan Yýlmaz; “Burasý önce ev olarak yapýlmýþ. 1918 yýlýnda Fransýz ve Ýngilizler Mersin’e asker çýkardýlar. Bölgedeki tüm illeri, Mersin’den çýkardýklarý askerlerle iþgal ettiler. Fransýz kuvvetleri, bu binayý iþgal ettikleri yaklaþýk 2 buçuk yýl boyunca karargâh olarak kullandýlar. Daha sonra Kuvayi Milliyeciler bir araya geldi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çýkýþýndan sonra da Kuvayi Milliye Dernekleri birleþtiler ve vatan savunmasý yaptýlar. Fransýzlar, Mersin’i terk ettikten sonra 3 Ocak 1922’de burasý Kuvayimilliye Karargâhý olarak kullanýlmaya baþlandý ve devam etti. Biz þunu gördük; 2 buçuk yýl kadar burada Fransýz bayraðý dalgalandý ve onun üstüne dedelerimiz tarafýndan Türk Bayraðý çekildi. Benim dedem de Kurtuluþ Savaþý gazisidir. Biz de onlardan aldýðýmýz bayraðý ayný þekilde taþýmaya ve bu misyonu devam ettirmeye çalýþýyoruz” diye konuþtu.

“Amacýmýz; Vatan, Millet Sevgisiyle Yetiþmiþ Bir Gençlik”

Baþkan Yýlmaz; “Mersin gibi kurtuluþ mücadelesi verilmiþ bir þehirde Kuvayimilliye Müzesi’nin olmamasýný bir eksiklik olarak gördük. Verilen bu mücadelenin bilinmesi, anlaþýlmasý ve buna devam edilmesinin önemli olduðunu düþünüyoruz. Ülkemizi bölmek, parçalamak, iþgal etmek çabasý ayný þekilde devam ediyor. Bir taraftan da kültür emperyalizmi devam ediyor. Buna karþý uyanýk olmamýz gerektiðinden ve bu konuya önem verdiðimizden dolayý bu karargahý düzenledik. Bu vesileyle geleceðimizin teminatý gençlerimizin ve tüm hemþehrilerimizin, 19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý'ný kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaþlarýný, aziz þehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve þükranla anýyorum” þeklinde konuþtu.  

Ýçel Anadolu Liseli olmanýn bir ayrýcalýk olduðunu vurgulayan Baþkan Yýlmaz, gençleri Toroslar’da aðýrlamaktan büyük mutluluk duyduðunu da sözlerine ekledi.

Baþkan Yýlmaz daha sonra Okul Müdürü Yusuf Ada ile Edebiyat Öðretmeni Servet Hasan Kuþ’a; Türk dili, kültürü ve tarihinin en deðerli anýtlarýndan olan Orhun Yazýtlarý’nýn minyatür örneðini hediye etti.

Etkinlik, hatýra fotoðrafý çekimiyle son buldu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA