MESİAD: yatırımlar gerçekleştirilmezse tahsisiler iptal edilsin | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MESİAD: yatırımlar gerçekleştirilmezse tahsisiler iptal edilsin

 

MESİAD: yatırımlar gerçekleştirilmezse tahsisiler iptal edilsin

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi Projesi’nde devletten tahsis alan firmaların yatırımlarını gerçekleştirmesi çağrısında bulunarak “Ya yatırımları gerçekleştirsinler ya da tahsisleri iptal edilsin. Bu bölgeye yatırım yapacak yerli ve yabancı birçok firma var” dedi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.  Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Engin, projenin 25 yıllık olduğunu ve ormanı, denizi, dağları ve tüm sahalarıyla Mersin’de bir an önce hayata geçirilmesi gereken en büyük turizm bölgesi projesi olduğunu kaydetti.

Tahsis sahibi 6 firmanın bölgeye yatırımlarını bir türlü başlatmadıklarını aktaran Başkan Hasan Engin, söz konusu firmaların ilk başta taşkın korumalarını, yol olmadığını ve buna benzer altyapısal sorunları bahane ederek yatırımları gerçekleştirmediklerini ancak tüm sorunların çözüme kavuşturulmasına rağmen hala bir çivi bile çakılmamasını kabul edilemez bulduklarını söyledi.

“HERŞEY TAMAM FAKAT YİNE DE GELMEDİLER”

Bölgenin elektrik, arıtma, kanalizasyon, telekomünikasyon gibi olmazsa olmazlarının yapıldığını aktaran MESİAD Başkanı Hasan Engin “15 km otoban kalitesinde yapılan yol hiçbir turizm bölgesinde yok. Elektrik, arıtma, kanalizasyon, altyapı, telekomünikasyon sistemleri yapıldı. Buna rağmen temel dahi atmadılar. ‘Teşvik dediler’, 6. bölge teşvikleri verildi, yine gelmediler. Nedir bunun hikmeti Mersin bir türlü anlayamadı” diye konuştu.

“MESİAD OLARAK PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm bölgesi Projesi’nin 2 bin 500 hektarlık bir alanı kapsayan 12 km’lik kıyı şeridi, tertemiz denizi, yerleşim alanlarının olmadığı bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Engin “Sadece burası değil; diğer bölgelerimiz de var. Karboğazı Turizm Bölgemiz var, Kargıcık var, Boğsak var, Aydıncık var, Ovacık gibi turizm bölgelerimiz var. Fakat her ne hikmetse Mersin’de hiçbir turizm bölgemiz açılmadı. Bu bölgede 8 bin yataklı bir tesis yapılması planlanıyor, golf tesisleri, sağlık tesisleri, kültür ve kongre merkezleri olarak düşünülmüş bir proje.  Aslında Mersin kamuoyunun da bu projeye sahip çıkması lazım. Burası Çukurova için bölgesel bir proje. MESİAD olarak biz her zaman bunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz ve duyarlıyız bu konuda. Peşini de bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLAR GERÇEKLEŞMEZSE TAHSİSLERİ İPTAL EDİLSİN”

Açıklamanın gerçekleştirildiği şantiye temelinin 2018 yılında yapılan seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Başkan Engin şunları kaydetti: “ Kendileri burayı görmedi, Tarsus’ta attı buranın temelini. Dileriz burayı görür ve sahip çıkar. Bu proje artık Sayın Cumhurbaşkanımızın projesidir. Dileriz burayı yakından inceler ve tahsis sahiplerini buraya bir an önce gönderir ve onlarda yatırımlarına başlarlar. Eğer tahsis sahipleri bu bölgeye gelmezlerse bu bölgeye talipli çok. Yerli ve yabancı firmalardan buranın isteklileri var. Yeter ki tahsis sahipleri ya yapsın ya gelsin ya da tahsisler iptal edilsin. Mersinde de bunu yapabilecek firmalar var. Çünkü böyle planlaması tamamlanmış alan hiçbir yerde yok. Biz Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, yetkililerimiz, muhalefetiyle, milletvekili, valisiyle, belediye başkanları, sivil toplu kuruluşlarıyla bu projeye sahip çıkılsın istiyoruz. Bu proje Mersinin kalkınmasının en büyük anahtarıdır. Bu projeyi kamuoyuna MESİAD olarak duyuruyoruz ve arkasında durmaya devam edeceğiz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA