TOROSLAR BELEDÝYESÝNÝN MESLEK KURSLARI’NDA KADINLARA ÝÞ ÝMKÂNI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
TOROSLAR BELEDÝYESÝNÝN MESLEK KURSLARI’NDA KADINLARA ÝÞ ÝMKÂNI

 

TOROSLAR BELEDÝYESÝNÝN MESLEK KURSLARI’NDA KADINLARA ÝÞ ÝMKÂNI

“GÜZELLÝK VE SAÇ BAKIM HÝZMETLERÝ KURSLARI YOÐUN ÝLGÝ GÖRÜYOR”

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarý (TORTEK), mesleki eðitimlerini geliþtirerek iþ yeri açmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

46 farklý branþta mesleki eðitimin verildiði merkezde, “Güzellik ve Saç Bakým Hizmetleri Kurslarý” da yoðun ilgi görüyor

Saç, kiþisel bakým ve güzellik sektörüne olan ilgi, Toroslar Belediyesinin TORTEK bünyesinde açtýðý Güzellik ve Saç Bakým Hizmetleri Kurslarý’na olan talebi de artýrdý.

Çoðunlukla ev hanýmlarýnýn raðbet gösterdiði kurslarda; fön çekimi, kalýcý makyaj, kuaför, makyaj elemaný, makyaj yapma teknikleri, saç bakýmý ve yapýmý, saç renklendirme, saça geçici ve kalýcý þekil verme teknikleri ve sahne makyajý alanlarýnda uygulamalý eðitimler veriliyor.

“Kursiyerlere MEB Onaylý Sertifika”

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasýnda uzman eðitmen eþliðinde eðitim gören ve eðitimlerin sonunda baþarýlý olan kursiyerlere, Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB) onaylý sertifika veriliyor.

Mesleki yeterlilik kazananlar; Mesleki Eðitim Merkezleri’ne yönlendirilerek; çýraklýk, kalfalýk ve ustalýk belgelerini almalarýna da olanak saðlanýrken, isteyenler de kendi iþ yerlerini açabiliyorlar.

Kursiyer Aysel Koca; “Ev Hanýmýydým, Þimdi Meslek Sahibi Oldum”

Kurslarda eðitim gören Aysel Koca, sadece bir konu üzerinde deðil saç ve güzellik alanýnda birçok konuda eðitim aldýklarýný belirterek; “Ev hanýmýyým. Bu kurs hepimiz için verimli geçiyor. Saç yapýmýndan kirpik ve týrnaða kadar birçok konu üzerinde eðitim alýyoruz. Kurslara iki aydýr katýlýyorum. Son 10 gündür kendi harçlýðýmý çýkarmaya baþladým. Bizlere bu imkâný saðlayan Belediye Baþkanýmýz Atsýz Afþýn Yýlmaz’a çok teþekkür ederim” dedi.

Baþkan Yýlmaz; “Meslek Edinmek Ýsteyen Herkese Kapýmýz Açýk”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, kültürel ve sosyal yaþama renk katan çalýþmalarýnýn yaný sýra iþ gücü kapasitesini artýran projeleriyle de özellikle ev hanýmlarýnýn ekonomik hayata dahil olmalarýný saðlýyor.

46 branþta sunduðumuz Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarýmýz ve hazýrladýðýmýz projelerle kadýnlarýn iþ hayatýnda daha aktif olmalarýný istiyoruz” diyen Baþkan Yýlmaz, “Bu kurslarýmýzdan biri de günümüzün yoðun ilgi gören mesleklerinden olan Güzellik ve Saç Bakým Hizmetleri Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iþ imkâný bularak aile ekonomilerine katký saðlarken, ayný zamanda eðitimlerini devam ettirerek kendi iþ yerlerini de açabiliyorlar. Ýstihdamý teþvik eden çalýþmalarýmýzýn yaný sýra üretime katký sunan kadýnlarýn desteklenmesini de çok önemsiyoruz. Öðrenmenin yaþý yok. Meslek edinmek isteyen bütün kadýnlara kapýmýz açýk” þeklinde konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA