“Dünya Çevre Günü’nde, ‘Doğa Müfettişleri’ Sahilleri Temizledi” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“Dünya Çevre Günü’nde, ‘Doğa Müfettişleri’ Sahilleri Temizledi”

 

“Dünya Çevre Günü’nde, ‘Doğa Müfettişleri’ Sahilleri Temizledi”

Daha temiz bir gelecek için harekete geçtiler, doğa adına umut oldular. Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kapsamında, Mersin Erdemli’de ‘Doğa Müfettişleri’ sahilleri temizledi.

Kum Zambaklarının yetişme alanları ve Caretta Carettaların sahile çıktığı alanlarda temizlik çalışması yaparak temizlik hareketini başlatan ekipler, bu defa yerleşim yerine yakın sahilde ve park alanlarında temizlik çalışması yaptı.

Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü desteği ve koordinesinde çalışmaları yürüten ekipler, Dünya Çevre Günü’nde ise mesajı netti, ‘doğayı koru,  çevreyi temiz tut.”

Çocukların doğa hareketi olan ve Erdemli Belediyesi bünyesinde hareket eden  ‘Doğa Müfettişlerinin amacı ise doğa ve çevre bilinci yüksek bir toplumun oluşması.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent Erdemli’de doğayı ve çevreyi korumak için mücadele ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Çevrenin sadece insanlara ait olmadığını biliyoruz. Her canlının yaşama hakkını korumaya çalışıyoruz, her canlının hayatını sürdürmesini korumaya çalışıyoruz. Bu bilinçle, bu düşünceyle gençlerimizle birlikte, Doğa Müfettişlerimizle birlikte bütün canlıların temiz bir çevrede yaşaması adına, temiz bir çevrede hayatlarını sürdürmesi adına detaylı temizlik çalışmalarını yapıyoruz. Yarınlarımıza daha güzel, daha temiz bir çevre bırakıyoruz. Akdeniz’de kum zambakları çiçek açıyorsa, caretta carettalar sahile çıkıyorsa doğa adına umut var demektir” diye konuştu.

“Çocukların, Doğa Hareketi”

Çocukların doğa hareketi olan,  ‘Doğa Müfettişleri ’ne ise çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Çocuklar büyükleri ile eldivenleri giyip bir bir çevredeki çöpleri topluyor.  Çocuklar ve gençler yaptıkları bu davranışla ise geleceğe umut oluyor.

Çevreyi temiz tutmanın çok önemli olduğunu ifade eden doğa müfettişi Hasan Efe Uslu, “Doğa müfettişleri olarak temizlik yaptık, doğa temizliği yaptık. Yani çevremizi temiz tutalım demek istiyorum ben” diye konuştu.

Doğaya çöp atılmaması gerektiğini ifade eden doğa müfettişi Hasan Eren Ergin, “Dünya Çevre Günümüzü bugün çöp toplayarak geçirdik. Doğamıza çöp atmayalım, doğamızı temiz tutalım” diye konuştu.

Çevreyi korumanın önemli olduğunu ifade eden doğa müfettişi Fatih Serin, “Ben bir doğa müfettişiyim. Çevremizi temiz tutalım ve çevremizi koruyalım” diye konuştu.

Doğanın kirletilmemesi gerektiğini ifade eden doğa müfettişi Dildurmak İkranur, “Doğamızı lütfen kirletmeyelim, yere çöp atmayalım. Doğamızı koruyalım, doğamızı sevelim” diye konuştu.

Öte yandan doğa müfettişlerinin temizlik çalışması Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde devam edecek.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA