CHP’Lİ ANTMEN YURT İNTİHARLARINI MECLİSE TAŞIDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ ANTMEN YURT İNTİHARLARINI MECLİSE TAŞIDI

 

CHP’Lİ ANTMEN YURT İNTİHARLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, öğrenci intiharlarını Meclis Gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Antmen, son dönemde yaşanan intihar ve öğrenci ölümlerinin bilgilerini paylaştı.

7 Aralık 2021 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başının yurt binasında satırla kesilerek öldürüldüğünü, 11 Ocak 2022 tarihinde Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın, cemaat baskısı yüzünden intihar ettiğini belirterek “Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki genç kız, 21 Nisan 2022 tarihinde gece kaldığı öğrenci yurdu binasının 7'nci katından düşerek hayatını kaybetmiştir. Bazı iddialara göre bu öğrenci intihar etmiştir. 11 Mayıs 2022 tarihinde Antalya Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Bezm-i Alem Valide Sultan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nda kalan Halil Gülçan intihar etmiştir. Aynı kampüs içindeki Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu’nda kalan Muhammet Emre Kandemir, 23 Mayıs 2022 tarihinde intihar etmiştir. Sadece Antalya'da 1 ayda üç öğrenci intihar etti.” dedi.

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– 2015 Ocak ila 2022 Haziran ayları arasında geçen sürede intihar eden öğrenci sayısı kaçtır? Bunların kaçı yurtlarda, kaçı kampüs ya da başka bir yerde intihar etmiştir? Bu yurtların kaçı kamu, kaçı vakıf ya da özel yurttur?

- 2015 Ocak ila 2022 Haziran ayları arasında geçen sürede hayatını kaybeden öğrenci sayısı kaçtır? Bunların kaçı yurtlarda, kaçı kampüs ya da başka bir yerde yaşamını yitirmiştir? Bunların nedenleri nedir?

– Öğrenci yurtlarında yaşanan intiharların kaçı mobbing, cemaat, tarikat ve yurt yönetimi baskıları nedeniyle gerçekleşmiştir? Yaşanan bu olaylarla ilgili bugüne kadar kaç soruşturma açılmıştır? Bunların sonuçları nelerdir?

- Bakanlık olarak bu intiharların önlenmesi adına ne tür çalışmalar yaptınız ve yapmaktasınız? Öğrencileri baskı altına sokan, bunalıma girmelerine neden olan bu tarikat yapılanmaları karşısında ne tür girişimlerde bulundunuz?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA